Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEHMET YILDIZ; “DÜŞMANIMIN DA RAKİBİMİN DE MERT OLANINI SEVERİM..”

Geçtiğimiz hafta sonu Salon

Geçtiğimiz hafta sonu Salon Vals’te genel kurulunu coşkulu bir katılımla gerçekleştirerek yeni dönem için ekibiyle birlikte güven tazeleyen Ümraniye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin sevilen tecrübeli başkanı Mehmet Yıldız, yaptığı sıradışı konuşmayla büyük yankı uyandırdı. Birlik Başkanı Temel Çoruh ve İstanbul’daki birçok  kooperatif ve oda başkanının katıldığı kongrede son günlerde yaşanan bazı gelişmelere karşılık sert konuşan Mehmet Yıldız, “Günahımı alanlara hakkım da hukukum da zehir zıkkım olsun. Kim kimin hakkında ne düşünüyorsa Allah ona 10 bin mislini versin. Bu da benim hem duam hem de bedduamdır” dedi.

Ümraniye Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi’nin bu yıl ki genel kurulu Başkan Mehmet Yıldız’ın etkili konuşmasıyla farklı bir havada gerçekleşti. Son aylarda kendisine karşı çeşitli yollardan çirkin saldırılar yapıldığını kaydeden Mehmet Yıldız, şöyle konuştu; “Değerli esnaf arkadaşlarım son zamanlarda beni çok üzen, yıpratan ve kıran bir takım hadiseler yaşandı. Bunları sizinle paylaşmak istiyorum. Sözüm ona biz kooperatifimize gelenleri kovuyormuşuz. Allah aşkına içinizde bir tane kovulan arkadaşımız var mı? Allah için el kaldırsın. Kooperatife işi için kredi almak için gelip de çay içmeden çıkan var mı?..

Bizim odalarımızın ve gönlümüzün kapısı esnafa açık. Son zamanlarda bir moda var, esnafın hakkını yedirmem de yedirmem. Esnafın hakkı yeniyorsa bana gelsin. Arkadaş kim kimin hakkını yiyor? Ben iddia ediyorum esnafın delikli kuruşunu yedirmem. Şu anda kasamızda vadeli hesabımızda 3 trilyon 100 milyar lira para var. Buradan gururla söylüyorum. Ben bu esnafın hakkını böyle korurum. Öyle sosyal medyada şurada burada atmam, tutmam..

Yine son günlerde bir gazetede yazılar çıktı hakkımda. Atıp tutuyorlar kendilerince… Benim için esnafın parasını yiyor desinler, kooperatifin kasasında para yok desinler. Diyemezler arkadaşlar. Çünkü esnafın hakkını koruyup kollayan benim. Şu anda kooperatife gelip de kanuni şartlar uyduğu takdirde kredi almayan bir Allah’ın kulu yoktur. Varsa çıksın. Takibi vardır sistem kabul etmez icraları vardır o yüzden alamamıştır. Bakın arkadaşlar çok enterasan benim çok yakın bir dostum kredi almış ve 12 taksiti de takipten ödenmiş. Dolayısı ile bizim şubede bu insana kredi çıkması mümkün değil. Bu arkadaşımızı biz Şile’ye gönderdik. Bizden çıkmadı ama başka şubeden çıktı. Biz en samimi arkadaşımızı kovdu olduk. Hakkım varsa zehir zıkkım olsun. Bu lafları söyleyen kimlerse ben biliyorum 6 aydır sustum.

Bir arkadaşımız bana gelecek diyecek ki beni yönetimine al. Bunu diyende 1 aylık üye arkadaşlar 1 aylık üye. Veya da diyecek ki Beykoz’daki kooperatifi bana ver. Vermezsem ne olur hakkında yazı yazarım. Yaz arkadaşım yaz. Arkadaşlar bir insan yazılarla mazılarla devrilmez. Bir insan başkan seçilmişse başarılı da değilse ancak bu salondaki insan devirebilir. Bana bir büyüğüm demişti ki kasada para biriktiriyorsun yarın saldıranlar olur. Arkadaş ben başkaları gibi söylemiyorum, ben burada söylüyorum. Delikli kuruşunu yedirmem bu esnafın.

Hodri meydan. Hizmet için gelene saygı duyarım, benden daha iyi yapacak insana saygı duyarım. Ama arkadaşlar bir takım yazılarla tehditlerle şantajlarla ve ben şunu çok iyi biliyorum ki bu arkadaşımız ne Beykoz’daki kooperatifi bilir, ama bir aylık bir üyemiz de böyle bir mücadeleyi verir. Değerli arkadaşlar bu benim zoruma gitmedi. Biz en fazla ne yaparız biliyor musunuz? Hakkımızı haram ederiz.

İstanbul’un her ilçesinde seçimler var. Oda seçimleri kooperatif seçimleri. Ümraniye’de başkanlık yapmaktan utanmaya başladım. Bu esnaf bir gün sandığa gitmeyecek. Bu esnafı kullanarak kimse şov yapmasın. İcraatlarını ve ne yapmak istediklerini anlatsınlar esnafı ikna etsinler ama esnafı kavgaya sokmasınlar. Tavsiyem bu. Beni de bu kavgalara sokmaya çalışmasınlar. Ben birliğin başkan vekiliyim. Birlik başkanımın talimatıyla tarafsızım. Beni bu kavgaya kimse sokamaz. Biz hangi odanın bir şeyine müdahale ediyoruz veyahut da bir esnafa oraya gitme buraya git diye telkinde bulunuyoruz.

Arkadaşlar herkes kendi işini yapsın. Oda başkanlarımız oda işini yapsın, kooperatif başkanlarımız kooperatif işini yapsın. Benim apartmanımın altındaki bir esnafı Şile’ye göndermeye bu zulmü yapmaya kimsenin hakkı yok. Buradan söylüyorum arkadaşımız çiçekçi belki de burada. Benim kooperatife 20 metre sen adamı Sancaktepe’ye gönderiyorsun, Şile’ye gönderiyorsun. Benim kooperatifimi batıracakmış peki bu esnafa zulüm değil mi? Benim kooperatifimi batırmaya senin gücün yetmez. Sen giderken ben geliyordum. Hani biz esnafın haklarını koruyorduk, 6 ay hiç konuşmadım hep sustum. Arkadaşlar bir kişi insan sevgisiyle doluysa, kul hakkına riayet ediyorsa esnafı bir dost gibi görüyorsa hiçbir güç o başkanı yıkamaz.

67 trilyon para dağıtmışız. Esnaf zor durumda zor geçiniyor. Memlekette savaş var. Neye bizim kavgamız, neyi paylaşamıyoruz, neyi bölüşemiyoruz. Bunların hepsi bir yana. Benim hakkımda yazmışlar çizmişler böyle esnaflarımız beni destekledikten sonra onlar bana vız gelir, tırıs gider. Beni en çok yıpratan başka bir konuya şudur: Değerli ortaklar değerli başkanlarım değerli arkadaşlar. Kim, kimin hakkında ne düşünüyorsa Allah bin katını versin. Bu benim hem duam hem bedduamdır. İyi düşünenler için dua kötü düşünler için de bedduadır.

Sayın Temel Çoruh birlik başkanımız. Ya arkadaş bu adamdan ne istediniz. Bu adam ne yapmış söyleyeyim.2009’da birlik başkanı oldu. Beraber olduk hep beraber. O günkü şartlarda İstanbul’un dağıttığı para 135 milyardı. Bu başkanımız ne yapmış bu parayı 1.135 milyara çıkarmış. Bir trilyon da ana cadde üzerinde birliğe bir daire aldı. Bölge birliğinin yerini yaptı. Temel başkandan önce bölge birliğinin bir odası yoktu. Biz göreve geldiğimizde Bölge birliği Bakırköy’de kiradaydı.

Allah size sorar ya böyle bir başkana sen iftira atıyorsun. Ne bilir o başkanımın yaşını arkadaşlar bunun arkasında kim var bu fitne kim kimi birbirine takmaya çalışıyorlar. Tamam bana yazsınlar arkadaşım birliği ne katıyorsun. Bu fitnenin başını ben biliyorum mezara gitmeyecek bir gün söylenecek. Başkanımla beni birbirine takacaklar, bölge birliği ile beni kötü edecekler. Bunlarla boşuna uğraşmayın, başaramazsınız. Ayıptır arkadaşlar ben bunu yazanlar adına konuşanlar adına başkanımdan özür diliyorum. Hakkını helal et. Şöyle grafik çizen bir kişiye bir insan konuşamaz.

Ben bu arkadaşımızın bunların hiç birini bilmediğine eminim. Bunları buna yazdıranlar mertçe çıksın. Ben düşmanımın da rakibimin de mert olanını severim. Lütfen arkadaşlar fitneyi uzak tutalım. Fitneden uzak duralım. Israrla rica ediyorum. Çünkü üyelerimizin içinde 646 Ümraniye Esnaf Odası, 58 Bakkallar Odası, 266 Şoförler Odası, 25 Marangozlar Odası üyesi var. Bu oda üyelerinin hepsinden istirham ediyorum. Kavgaya girmeyin sağduyulu olun oyunuzu kullanın kime inanırsanız ona oy verin.

Devletimizden Allah razı olsun. Bakın arkadaşlar savaş var 11. ve 12. aylarda sizlere para dağıtamadık. Her gün bir fitne çıktı. Buna rağmen geçen hafta Birlik Başkanımız Ankara’daydı her kooperatifi aradı paraya ihtiyacı olan var mı para göndereyim mi diye sordu. Allah devletimize zeval vermesin. Şu şartlarda savaş halinde bile esnaf destekleniyorsa demek ki bu memlekette esnaf ömür boyu desteklenecektir.”

Reklamı Geç