Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MERHAMET VE ADALET ÖDÜLLERİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN..

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Merhamet ve Adalet’ temalı uluslararası kısa film yarışması sonuçlandı. Başkan Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı anlamlı projenin final gecesinde ödülleri Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi.

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 7Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde gerçekleşen, “Merhamet ve Adalet Temalı Uluslararası Kısa Film Yarışması”nda dereceye girenler, ödüllerini Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın ev sahipliği yaptığı bir gecede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan aldı.

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 10Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Çalışma Bakanı Süleyman Soylu, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, Milletvekilleri, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, İstanbul Valisi Vasip Şahin,  yarışmanın jüri üyeleri Osman Sınav, Faysal Soysal ve İran’dan Yönetmen Mecid Mecidi’nin katıldığı ödül töreni Zorlu Performans Sanatları Merkezi’nde yapıldı.

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 9Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV) hayatından yola çıkılarak, tüm dünyaya merhamet ve adalet duygularının hatırlatılması için düzenlenen kısa film yarışmasına 20 ülkeden 520 filmle başvuru yapıldı. Ön kurul ve jüri üyeleri tarafından değerlendirilen ilk 20 film İstanbul, Giresun, Eskişehir, Adana, İran, Fransa ve Şanlıurfa’dan çıktı.

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 3Yarışmada İran’dan Nafiseh Sadat – There Are No Thieves İn This City  filmiyle birinci, Türkiye’den Serdal Altun Uçurtma filmiyle ikinci, Türkiye’den Hasan Kalender Tecahül-i Arif filmiyle üçüncü oldu. Jüri özel ödülüne Kuyu filmiyle Türkiye’den Selman Nacar layık görüldü. Dereceye girenlere ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz takdim etti. Cumhurbaşkanlığı’nın yanı sıra Kültür Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da desteklenen yarışmada toplam 20 esere 99 bin TL ödül verildi.

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 6Programın açılış konuşmasını yapan Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, Merhamet ve Adalet projesini himayelerine alarak, ödül törenine de teşrif eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür etti.

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 8‘Merhamet ve Adalet’ konulu kısa film yarışmasının gala gecesinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye, gönlünü ve sınırlarını mazlumlara ve mağdurlara açarken üç maymunu oynayanlar, konu kendileri olunca ilk iş kapıları kapattılar. İşte bunlarda merhamet yok, adalet yok. Bunlarda diktatörlük var, zulüm var. Biz meseleyi kaynağında çözmeyi, Suriye’de güvenli bölge oluşturarak, insanları göç etmeye zorlayan sebepleri ortadan kaldırmayı teklif ettiğimiz hâlde, meseleyi ısrarla başka yönlere çekmeyi sürdürdüler” dedi.

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 11Konuşmasına, yarışmaya katılan sinema sevdalısı gençleri, dereceye giren eserlerin sahiplerini kutlayarak ve yarışmayı düzenleyen Çekmeköy Belediye’sine teşekkür ederek başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhamet deyince, akla önce annelerin geldiğini belirtti ve Anneler günü dolayısıyla mesajlarını şu cümlelerle dile getirdi: “Dünyada bir annenin evladına olan merhametiyle mukayese edilebilecek derecede pek az insani duygu olabileceğine inanıyorum. Her yıl, Mayıs ayının ikinci pazarı, yani bugün, tüm dünyada Anneler Günü olarak kutlanıyor. Hangi yaşta olursa olsun, tüm annelerin bu güzel gününü kutluyorum. Anneler günü için bir günün yeteceğine inanan birisi değilim. 365 günün tamamı her an anneler günüdür. Terörle mücadele sırasında evlatları şehitlik mertebesine ulaşan anneleri, bu anlamlı günde ayrıca tebrik ediyorum.”

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 1ADALETSİZLİK VE MERHAMETSİZLİK HER TARAFI SARMIŞ DURUMDA”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayatın her alanında adalete ve merhamete, ekmek kadar, su kadar, hava kadar ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğine dikkat çekerek, dünyanın bir köşesinde masum insanlar katledilirken, dünyanın diğer tarafında milyarlarca kişinin yürekleri acıtan bir kayıtsızlık içinde kendi konforunu yükseltmenin peşinde koştuğunu kaydetti.

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 4Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye’de 6 yıldır yaşananlar karşısında insanlığın çok kötü bir sınav verdiğini vurgulayarak, konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye, gönlünü ve sınırlarını mazlumlara ve mağdurlara açarken, üç maymunu oynayanlar, konu kendileri olunca ilk iş kapıları kapattılar. İşte bunlarda merhamet yok, işte bunlarda adalet yok. Bunlarda diktatörlük var. Bunlarda zulüm var. Türkiye, 3 milyon göçmeni topraklarında barındırırken; 300 bin göçmene tahammül edememek, merhametsizliktir.”

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 5Uluslararası kuruluşların yapısı ve işleyişinin, adaletsizliği derinleştiren ve merhametsizliği ödüllendiren bir pratiğe sahip olduğuna vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Dünya 5’ten büyüktür’ derken, Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi’nin yapısı nezdinde, işte bu çarpıklığa karşı itirazı dile getirdiğini bildirdi.

cekmekoy merhamet-adalet odul gecesi 2Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM’deki söz konusu adaletsizliğe ilişkin eleştirilerini şöyle sürdürdü: “5 tane daimi üye, dünyanın kaderini belirliyor. Adaletsizlik orada tamamıyla pekişmiş vaziyette. İşlerine geliyor mu? Gelmiyor. Ne diyoruz biz? Dünyada şu anda 195-196 ülke BM’nin Genel Kurul üyesi mi? Üyesi. Gelin bunları 15 mi yaparız, 20 mi yaparız; BM’nin Güvenlik Konseyi üyesi olsunlar. Dönerli olarak her kıtadan her dinden BM Güvenlik Konseyi’nde üyeler olsun. Kabul etmiyorlar. Seslendirmeden bu iş olmaz. Söyleye söyleye, konuşa konuşa, anlata anlata, er veya geç 5 ülkenin dışındaki 190 ülkenin burada temsilini sağlayacağız, sağlamamız lazım. Bakın şu anda Suriye’de, 5 tane daimi üyenin bir tanesi ‘hayır’ diyorsa, siz orada herhangi bir adım atamazsınız. Böyle bir adalet olur mu? Siz böyle bir Güvenlik Konseyi’nden adaleti nasıl beklersiniz? Kendimizi niye aldatıyoruz?”

“ÇIKARLARI İÇİN HAKSIZLIĞA GÖZ YUMANLAR, ADALETE VE MERHAMETE MUHTAÇ HÂLE GELECEK”

Hz. Ömer’in, ‘Mülkün esası, temeli adalettir.’ sözünü hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu sözdeki mülk kelimesini bazılarının, ‘mal-mülk’ olarak anladığını; oysa buradaki mülk kelimesinin ‘devlet’ anlamında olduğunu belirterek, “Devletin temeli adalettir, eğer adalet yoksa o devletin ayakta durması mümkün değildir. Onun için adalet üzere kurulu bir devlet; işte hedef bu olmalı” dedi.

 GERİ KALMIŞ ÜLKELERE YARDIM KONUSUNDA, MİLLÎ GELİRE ORANLA TÜRKİYE BİRİNCİ SIRADA”

“Dünya, sadece binaların daha büyüğü, teknolojinin daha hızlısı, kazancın daha çoğu, eğlencenin daha koyusu peşinde koşulacak bir yer değildir” diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu açıklamalarda bulundu: “Sadece güçlünün, sadece zenginin, sadece silahı çok olanın sözünün geçtiği bir dünya, hiç kimse için güvenli bir yer olamaz. Türkiye olarak, kendimiz, dostlarımız ve tüm insanlık için daha iyi bir dünyanın inşasına katkıda bulunma, hatta öncülük etme sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Sadece biz, yüzlerce yıl boyunca yönettiğimiz topraklarda hayırla yâd edileceğimiz güzel hatıralar bırakmışız. Eserlerle, camilerimizle, kervansaraylarımızla, köprülerimizle, okullarımızla… Bunu başka yapan hiçbir ülke yok.”

Yarışmanın hayırlı olmasını dileyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ödül alan ve gecede gösterimi yapılan filmlerin sahiplerini kutlayarak tamamladığı konuşmasını, “Adaletin ve merhametin hâkim olduğu bir dünyada hep birlikte sevgi dolu bir geleceği paylaşma” temennisiyle bitirdi.

Reklamı Geç