Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

METROGARDEN SİTESİ’NİN MAĞDUR SAKİNLERİ; “OLMAZ OLMAZ BAL GİBİ OLMAZ SURYAPI..”

Ümraniye sınırları içerisindeki Metrogarden

Ümraniye sınırları içerisindeki Metrogarden sitesi sakinleri müteahhit firma Suryapı’dan şikâyetçi. Mağdur edildiklerini ifade eden site sakinleri, firmanın site yönetimini kendi uhdesinde tutarak rant kapısı haline getirdiğini iddia ediyor. Suryapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas’ın duruma derhal el atıp, çözüme kavuşturmasını beklediklerini ifade eden site sakinleri, gönderdikleri ihtarname ile konuyu yargı ve hukuki yollara taşımak için harekete geçtiler.

sur yapı metrogarden sitesi 4Son zamanlarda, “Olur olur bal gibi olur” şarkısıyla reklam yapan SURYAPI’nın Metrogarden sitesi sakinleri aynı nakaratın tersini söylüyor. Edinilen bilgiye göre Metrogarden site yönetimini de elinde bulunduran Suryapı şirketi, 2014 ve 2015 yıllarında bütçe açığı oluştu gerekçesiyle, site sakinlerinden geçtiğimiz ay 1,500 – 2.500 TL arasında aidat dışında fazladan ücret istemiş. Zaten avcilartasarim.com bölgedeki en yüksek aidatları ödediklerini ifade eden daire sahipleri; “Artık canımıza tak etti. 3 yıldır kesin hesapların bizlere ibraz edilmesini istiyorduk. Hep bizi oyaladılar. Bugün çıkmışlar ekstra ücret istiyorlar. Ayıptır. Aldığımız bilgilere göre Adapark ve Exen projelerinde de bunu yapmışlar. Sadece bizim sitede bu yöntemle 500.000-600.000 TL civarında haksız kazanç elde edecekler. Sur Yapı gibi bir firmaya bunu yakıştıramıyoruz. Firma Sahibi Altan Elmas bey derhal bu durumu el koyup bir çözüm bulmalı” şeklinde beyanatta bulundular.

sur yapı metrogarden sitesi 3SURYAPI TARAFINDAN KENDİ PERSONELİNDEN ATANAN YÖNETİM YETKİSİZ Mİ?..

Kendi aralarında toplanarak site yönetimine ihtarname çektiklerini söyleyen site sakinleri, Kat Mülkiyeti Kanunu’na göre iskân alındıktan sonra bir yıl içinde genel kurul yapılarak yeni yönetime devretmeleri gerekirken Sur Yapı’nın bunu yapmadığını, bu haliyle Sur Yapı tarafından atanmış site yönetiminin hukuken yetkisiz olduklarını ve suç işlediklerini, dava açıp hukuk mücadelesine gireceklerini ifade ettiler. Site sakinleri; “Ayrıca site yönetimi bizlere hesap vermekten kaçınıp biz site sakinlerinden yüksek miktarlarda aidat talep etmekteler. Sanki yönetimi bir kazanç kapısı gibi görmekte olduklarını düşünüyoruz. Acil olarak site yönetiminin site sakinlerinin seçimleri ile yeniden şekillenmesini istemediklerini tahmin ediyoruz. Bu durumun da kat mülkiyeti hukukuna aykırı olduğunu düşünüyoruz…” şeklinde açıklamalarda bulundular

sur yapı metrogarden sitesi 2SURYAPI BU PROJEDE İMAR USÜLSÜZLÜĞÜ MÜ YAPTI, KAT BAHÇELERİ DAİRE SAHİPLERİNE SATILDI MI?

Yine söz konusu sitede; imarda emsal dışı olan kat bahçelerinin daire balkonlarında kullanılarak bunların haksız şekilde daire sahiplerine satıldığı, kat bahçelerinin amacı dışında kullanılmasına sebep olunduğu gibi iddialar öne sürülüyor. Site sakinleri, projede müteahhit firma SURYAPI’nın bu şekilde 10 milyon ile 15 milyon lira arasında haksız kazanç sağladığı, bu şekilde ayıplı mal satarak tüketici daire sahiplerini yanılttıklarını ve Ümraniye Belediyesi’nin de bu şekilde nasıl İSKAN verdiğini anlayamadıklarını söylüyor.

sur yapı metrogarden sitesi 1AVM’NİN HAVALANDIRMA BORULARI DA SİTE SAKİNLERİNİ RAHATSIZ EDİYOR..

Metrogarden sitesi sakinlerinin sorunları bunlarla da bitmiyor. Yanı başındaki AVM’nin havalandırma sistemi borularının site tarafına yönlendirilerek gürültü ve koku noktasında büyük rahatsızlık yaratıldığına işaret eden site sakinleri; “Bu durumun da acilen düzeltilmesini talep ediyoruz” dediler. Adı geçen SURYAPI firmasının iddialara ilişkin olarak herhangi bir açıklama yapması durumunda aynı şekilde kamuoyuyla paylaşacağız…

Reklamı Geç