Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİLLET İTTİFAKI İLÇEYİ, CUMHUR İTTİFAKI BÜYÜKŞEHİR’İ HEDEFE KOYDU..

Bir aylık yaz tatilinin

Bir aylık yaz tatilinin ardından belediye meclis toplantıları yeniden başladı. Eylül ayı ilk oturumunu Taşdelen Turgut Özal Kültür Merkezi’nde Meclis 1. Başkanvekili Şenol Alan yönetiminde gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi’nin gündem dışı konuşmaları yine tartışmalı geçti. Millet ittifakı ilçe geneline ilişkin eleştirilerde bulunurken, Cumhur ittifakı da büyükşehir nezdinde yüklendi. CHP’nin imar kirliliği iddialarına karşılık Ak Parti, 15 ve 30 Ağustos tarihleri verildiği halde açılmayan Seyir Tepesi’ni sordu. 

CHP’nin imar kirliliği, haksız işgaller ve yasa dışı yapılaşma iddialarına Ak Parti, sürekli bozulup yolda kalan İETT otobüsleri, zarar eden İSPARK’ın durumu, sinek ve haşere ilaçlama sorunları, bitmeyen Serindere Projesi peyzajı, son meclis toplantısında 15 Ağustos’tan sonra 30 Ağustos’ta açılacak denen ancak açılmayan Seyir Tepesi, başlanmayan Taşdelen Kavşağı ve Palamutderesi gibi gündeme getirdi. İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, Seyir Tepesi’nin 26 Eylül’de bitirilip açılacağını söylerken, CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, büyükşehir bürokratlarından dolayı tarih veremeyeceğini ancak projenin en kısa süre içerisinde bitirileceğini açıkladı.

Yine CHP’li Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav da, Ak Parti’li üyelerin gündeme getirdiği büyükşehir meclislerine seyirci alınmaması durumuna karşılık verdiği yanıtta; “Pandemi nedeniyle büyükşehir meclislerine seyirci alınmıyor fakat yapılan canlı yayınla 16 milyon İstanbullu toplantıları izleyebiliyor. Biz neden Çekmeköy Belediye meclis toplantılarını canlı yayınla halkımıza izletemiyoruz?” şeklinde konuştu. Ak Partililerin Cirav’a yanıtı teknik alt yapı hazırlığı şeklinde oldu.

Gündem dışına geçilmeden yazılı iki adet önerge veren MHP’li Alparslan Şahinoğlu, İBB’nin bu yaz sinek, haşere ve sivrisinekle mücadelede yetersiz kaldığını gelecek yaz ilçe belediyesinin bu hususlarda daha hazırlıklı olmasını istediklerini kaydetti. Şahinoğlu, ayrıca yeni eğitim ve öğretim döneminin başladığını ifade ederek ilçe genelinde ihtiyaç sahibi ailelerin okula giden çocuklarına sosyal yardım işleri müdürlüğünce destek olunması talebinde bulunduklarını kaydetti.

CHP Meclis Üyesi Kamil Özkanca, Demans ve Alzheimer haftasına dikkat çeken açıklamasında ilçede gündüz bakım evi ve yaşlılar için donanımlı bir merkez ihtiyacı olduğunu kaydetti. Kendisinin de Şişli’de faaliyet gösteren derneğin bir üyesi olduğunu söyleyen Özkanca, bu hususlarda Konya Karatay, Mersin, Şişli ve Kadıköy belediyelerinin öncü hizmetler yaptığını dile getirdi.

CHP Meclis Üyesi Sami Yayla, “İlçemizin neresine bakarsak bakalım, ya kaçak kat ya kaçak yapı, ya da dükkan büyütme var bunlara hangi bedel karşılığı göz yumuluyor? Her müteahhit kafasına göre kaldırım yapıyor ve bunları belediye neden denetlemiyor? Bu şehir bu yönetimi hak etmiyor. M. Akif Mahallesi’nde karayolunun mülkü olan arsayı Ak Parti’li üyesi yıllardır işgal etmiş durumda ve kendi malı gibi kullanıyor buranın işgalini önleyin. Pazar esnafı ürünlerine fiyat etiketi koymuyor ve kişiye göre fiyat politikası belirliyor. Zabıta ekipleri denetim yapsın. Zabıta ek hizmet binası kaç aydır atıl bekliyor akıbeti ne olacak?” şeklinde sorular sordu.

Ak Parti Meclis Üyesi Yılmaz Sezgin, geçtiğimiz ay ülke genelinde yaşanan afetlere dikkat çekerek sel ve yangın olaylarını gündeme getirdi. “Devletin tüm imkanları vatandaş için seferber edilmiştir” diyen Sezgin, “Yangınlar kontrol altına alınmış, afetzedelerin insani tüm ihtiyaçları eksiksiz şekilde karşılanmaktadır. Yüreğimizi yakan can kayıplarımız geri getirilmezse de devletin tüm imkanları ile en kararlı duruş sergilenmiştir. Çekmeköy Belediyemizin ekipleri de bölgede çalışmalarını hala sürdürmektedir” dedi.

Ak Parti Meclis Üyesi Nazım Yeğin de 17 Ağustos depremi 30 Ağustos zaferi ve 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi ile Sultan Alparslan’ı anarak konuşmasına başladı. Yeğin, “Kurtuluş Savaşı büyük taaruz Malazgirt ile aynı gün başlamış olması manidardır. Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları kanları ile destan cesaretleri ile tarih yazmışlardır. Gururla hatırladığımız büyük zaferler bize önemli sorumluluklar yüklemektedir. Bu hedefe emin ve kararlı adımlarla ilerleyen Ak Parti iktidarı bu ayda birbirinden önemli milli savunma sistemlerini Türkiye Cumhuriyeti savunma sistemi envanterine eklemiştir” şeklinde konuştu.

Ak Parti Meclis Üyesi Rıdvan Bural da, afetlere dikkat çekti ve “milletimizin yaraları sarılmaya deva ediyor, vatandaşın tüm eksiklerini gidermek için herkes vazife başında” dedi. Bural, “Ak Parti hükümeti olarak her şeyi yerli yerine getirirken İstanbul’da ise hiç de doğal olmayan olaylarla karşılaştık. İBB başkanı yaz boyunca tatile çıkıyor şehrin dört bir yanında İETT otobüsleri bozulup vatandaş tarafından ittiriliyor. Bakım ihalesi yapan firma ile alakalı hep mazeret üretiliyor. Bakım ihalesini her seferinde alan şirketin mali danışmanı CHP’li bir milletvekili. Seçimde İSPARK nasıl zarar yapar diye soran İBB başkanı 1.5 yılda ne maaş ne SGK ödemediği halde nasıl zarar ediyor anlamak mümkün değil. İSPARK 2.5 yılda batma noktasına gelmiş durumda. Yine Şile Kömürlük köyünde ormanlık alanda su dolum tesisi mühürlenir ve orada Hamidiye suya kuyudan fason dolum yapılıyor. Firmanın sahibi CHP’li belediye başkan adayının eşi. Evlerine Hamidiye su alan İstanbul halkı meğerse kuyu suyu almış. Büyükşehir’den bu konulara ilişkin doyurucu açıklamalar gelmedi” dedi.

CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav, Ak Parti yönetimi döneminde büyükşehir belediyesine bağlı İETT araçlarının arıza yapma oranının yüzde 45 olduğunu, şimdi ise bu oranın sadece yüzde 25 olduğunu söyledi. Eski araçların yerine alınması için meclisten geçen 300 adet yeni otobüs alımının bir senedir Cumhurbaşkanı’nın onayını beklediğini hatırlatan Cirav, “Sizler de bu durumu yukarıya iletin. Bu onay neden bekliyor. Biran önce bu otobüsler alınmalı” dedi. Cirav, Madenler’deki 400 araçlık otoparkın da hizmete alındığını açıkladı.

Ak Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Şahmettin Yüksel, “Biz Ağustos ayında ne açılışlar, ne temel atma programları bekledik ancak bir şey göremedik. Büyükşehirde bürokratlara yem olmayalım. Bakınız İBB başkanı ilçemizde muhtarlarla bir toplantı yaptı ve nasıl konuştu. 15 Ağustos denen sonra 30 Ağustos’a dönen Seyir Tepesi açılışı nerde kaldı? Bora beyden açılış tarihini güncellemesini bekliyorum. Palamutderesi projesi bize bitmiş diye onaylatıldı ancak gidin bakın bakalım ne durumda görün. Boş vaatlerle bu işler olmuyor. Bakın biz Taşdelen tören alanını 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda bitirip, açacağız dedik, açtık elhamdülillah. Madenler Meydanı’nda 400 araçlık otoparkı yapıp size teslim ettik niye açılmıyor? Yine Madenler Meydanı’nda İstanbulkart dolumu dahi yapılamıyor insanlarımız kuyruk olmuş sıra bekliyor” dedi.

İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç, “Selde, yangında, cenazede, felakette siyaset olmaz. Herkes, her kurum, her kuruluş karınca kararınca yapabildiği kadar, yapması gerektiği gibi görevini yapar. 30 Ağustos’ta 13 yıl sonra yapılan Taşdelen tören alanını için emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Sultan Murat Caddesi esnafı büyük sıkıntıda. Yolun belli bir saatte açılmasını istiyor. Yüzde 71 aşılama oranı ile ilçemiz çok gerilerde bunun için bir şeyler yapmalıyız. Seyir Tepesi için 15 ve 30 Ağustos dedik ama olmadı. Takdir edersiniz ki yürüyen büyük bir proje var ve sürekli hesapta olmayan aksaklıklar çıkabiliyor. Aldığım son bilgilere göre proje 26 Eylül’de inşallah bitecek ve açılacak. İBB Başkanımız Sayın İmamoğlu ilçemizde muhtarlarla güzel bir toplantı yaptı son derece verimli geçti ve bu toplantıda öyle dalga ve alay konusu olacak hiç bir tarz olmadı. Taşdelen Kavşağı için de biran önce başlaması için takipteyiz. İTT otobüs alımı komisyonda ve genel kuruldan geçti ama 1 senedir sayın Cumhurbaşkanımızın önünde bekliyor. Aynı durum Ankarada’da vardı ve Sayın Mansur Yavaş’ın ziyareti sonrası onay alındı. Sizler de bu şehrin meclis üyesisiniz. Cumhurbaşkanına söyleyin onaylasın ve otobüsler alınsın. İETT araçları bakım ihalesi için 5 ayrı firma açık ihaleye girmiş en uygun fiyat veren bakım firma işi almış. Seçimlere 2.5 yıl kaldı ve biz bu ilçeye hizmeti getirmezsek ben bu er meydanına çıkmam. 2024’te hepimiz meydana çıkacağız” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek, “Tüm uyarılarımıza rağmen kentin ortasına kurban pazarı kuruyorsunuz ondan sora da sinek ve lavra ile mücadelenin yetersizliğinde şikayet ediyorsunuz. Taşdelen tören alanı için emeği geçen herkese teşekkür ederim. İSPARK geçmişte daha fazla zarar etmiştir. Şimdiki zararı da 100 milyon lire değildir. İETT ve İSPARK’ın zarar sebebi pandemidir. İBB, bu şehrin insanına en konforlu hizmet sunmaya çıkışırken iktidar yetkileri tırpanlıyor. Mantalite hizmete engel oluyor. Birileri her nekadar Atatürk’ün adını anmasa da 30 Ağustos Zaferi hepimizin bayramıdır. Ülkemin gündemine gelecek olursak; memleket savruk ve kötü yönetiliyor. Ülke kaynakları, tarihi yapısı, SİT alanları ve doğası talan ediliyor veya edilmesine göz yumuluyor. Öngörüsüzlükten, dere yatağına yapılmasına göz yumulan şehir Bozkurt selde yıkıldı gitti. Ortadoğu kafalı olduğumuz için önce yapıları yapıyoruz sonra altyapı hizmetlerini getiriyoruz. HES için yapılan itiraz başvuruları binbir ayak oyunuyla devre dışı ediliyor. Kaymakamın bile karşı çıkıp kapaklar için yazı yazdı diye kendisi ile uğraşılıyor ve tayin ettiriliyor. Orman yangınları hakeza… 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorsunuz THK’ya neden düzen getirilemedi. Murat Cirav arkadaşımız Temmuz ayı meclisinde THK’nın devre dışı bırakıldığını söyleyerek yaptığı uyarıları bu ülkenin koca koca bakanlıkları göremedi. Cumhuriyetin tüm kuruluşları sayenizde ortadan kaldırıldı. Felaketlerde asker sivil dayanışması bile uygulanamıyor. Çünkü 21012’de emasyayı da kaldırdınız. Vatandaşın üstüne çay atılıyor. Somali’ye 30 milyon yardım yapılıyor kendi vatandaşımıza İBAN atılarak 10 lira isteniyor” şeklinde konuştu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Fatih Sırmacı, yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başladı. İlçedeki okullara ve eğitim camiasına desteklerinin devam ettiğini kaydeden Sırmacı, şunları kaydetti: “Geçtiğimiz ay yaşanan felaketler hepimizi derinden üzdü. Felaketlerde devletimiz milleti için yapması gereken he şeyi yapmıştır ve yapmaya devam etmektedir. Ortada reel bir mücadele vardır ve buradan hiç kimseye siyaset çıkmaz. Taşdelen tören alanımızı 30 Ağustos’a söz verdiğimiz gibi yetiştirdik. Sinek haşere ilaçlama geçmiş dönemlerde tamamen İBB tarafından yapılırken şimdi iş başa düştü ve artık bu hizmetleri İBB’den alamıyoruz. Bu yaz bizim sağlık işleri müdürlüğü gerekeni yaptı ama taleplerin tamamını karşılayamadık çünkü hazırlıklı değildik. Önümüzdeki yıla daha da hazır olacağız. Yaşlı bakım evi Alemdağ Çatalmeşe’de bakanlığımızla birlikte yaptığınızı bir yer var en kısa zamanda hizmete girecek. Sahada imar sorunlarına ilişkin konulara hassasiyet gösteriyoruz. Makul olmayan bölgeye zararlı olan her konuya dikkat ediyoruz. Bu yöndeki eleştirileri ve talepleri değerlendirmeye devam edeceğiz. Zabıta ek hizmet binası kaba inşaatı bitmiş ince işleri yapılıyor ekim ayında bitirilmesi hedefleniyor” dedi. Seyir Tepesi, Serindere Projesi ve Taşdelen Kavşağı’nı da gündeme getiren Sırmacı, yine İBB tarafından inşaası yapılan itfaiye binasının da akıbetini sordu.

Reklamı Geç