Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİLLETİN KARARI VATANA MİLLETE HAYIRLI OLSUN…

7 Haziran’ın seçim sonuçları

7 Haziran’ın seçim sonuçları artık tamamlanmak üzere. Sandıkların büyük çoğunluğu açıldı. Seçim sonuçlarına göre Ak Parti yine birinci parti ancak hükümeti kuracak yeterli sandalyeye sahip değil. Seçim sonuçlarından çıkan diğer önemli sonuç HDP’nin yüzde 12.9 oy oranı ve 78 vekil sayısı ile barajı geçmiş olması. Geçen seçime göre oy oranı 1 puan civarında düşen CHP ise seçim sonuçlarına göre istediğini alamamış gibi gözüküyor. İşte 2015 Genel Seçimlerinde şu ana kadar sandıklardan çıkan sonuçlar.

scmzfrTürkiye’de 53 milyon seçmen, 25. dönem milletvekilleri seçimi için  oy kullandı. 20 parti ve 165 bağımsız adayın yer alacağı oy pusulasında ‘Evet’ mührü sabah saat 8’den itibaren seçmenin kullanımına sunuldu. Saat 17:00’da biten oy kullanma işleminde 1 milyon kişi ilk kez oy verme tecrübesi yaşadı.

Oyların yüzde 98’den fazlası sayıldı. Şu ana kadar gelen sonuçlara göre Ak Parti  hükümeti kuramamasına rağmen seçimi önde götürüyor. HDP şu anki sonuçlara göre barajın çok çok üzerinde görünüyor. Yine şu anki sonuçlara göre AK Parti 258, CHP 131, MHP 82 ve HDP 78 milletvekili çıkarıyor. Seçime katılım oranının yüksek olduğu görülüyor. Yüzde 80’in üzerinde katılım var.

2011 yılı genel seçimlerinde AK Parti yüzde 49 oy almış ve 327 milletvekili çıkarmıştı. CHP yüzde 25 oy ile 135 milletvekili çıkarırken MHP yüzde 13 ile 53 milletvekilini Meclis’e sokmuştu. 2011 genel seçimlerinde HDP bağımsız olarak seçime girmişti. Seçimler sonucunda bağımsız olarak Meclis’e giren milletvekili sayısı 35 olmuştu. İstanbul’dan Ak Parti 46, CHP 29, MHP 7, HDP 3 milletvekili çıkarmıştı.

 

Reklamı Geç