Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİLLİ DİRENİŞ SERGİSİ ÇEKMEKÖY’DE AÇILDI..

Çekmeköy Belediyesi Milli Direniş

Çekmeköy Belediyesi Milli Direniş Sergisi Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’nda açıldı. Çekmeköy Belediyesi’nin 15 Temmuz darbe girişimini konu alan fotoğraf ve karikatür sergisi Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı’nda açıldı. 66 fotoğraf ve 49 karikatürden oluşan sergi 16 Temmuz Pazar Günü’ne kadar açık olacak. Vatandaşlar sergi alanında bulunan anı defterine15 Temmuz Darbesi ile ilgili duygu ve düşüncülerini yazabilecekler.

Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı girişindeki serginin açılış törenine Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız, Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Sergide selamlama konuşması yapan AK Parti İlçe Başkanı Salih Kırıcı; “Darbe girişiminin üstünden 1 yıl geçti, o geceyi unutmamak ve unutturmamak adına mücadele etmeye devam edeceğiz. 15 Temmuz gecesi şehit olan kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize uzun ömürler diliyorum. İnşallah onların mirasına sahip çıkacağız” dedi.

Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Biz insan olarak unutmaya çok meyilliyiz, onun için unutmamak ve unutturmamak için etkinlikler yapmamız lazım. İşte bunlardan bir tanesi de bizim sergimiz. O gece şehit düşen kardeşlerimizden, tankların önüne yatan gazi kardeşlerimizden, onları yetiştiren anne babalarımızdan ve can siparane direnen vatandaşlarımızdan rabbim razı olsun. Şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İnşallah ülkemiz bir daha böyle bir olay yaşamaz. Şunuda belirtmek istiyorum, arife günü bu ülke için yine bir şehidimiz vardı, doğma büyüme Çekmeköylü bir üsteğmen Arif Kalafat,  Bingöl’de şehit oldu. Toplamda 180 dönümlük bir park burası Çekmeköy’de neredeyse insanımızın tamamının geldiği bu parkın ismini inşallah Cuma akşamı Şehit Üsteğmen Arif Kalafat Doğa Parkı olarak değiştireceğiz.  Çekmeköylü olan çok değerli şehidimizin ailesi de aldığımız bu karara memnuniyet duyduklarını ifade ettiler” dedi.

Kaymakam Cemal Hüsnü Kansız; “Rabbim o gün şehit olan 249 aziz şehidimize 2193 gazimize ve onlara destek olan kahraman Türk evlatlarına ebediyen güzellikler nasip etsin. Aynı Çanakkale’deki Kore’deki Kıbrıs’taki gibi sıkıntı olduğunda milletimiz şahlanarak millet üzerinde hesap yapanların doğru hesap yapmadıklarını yapamayacaklarını gösterdi. Biz Çekmeköy olarak dört tane askeri birliğimiz olduğu halde en güzel şekilde gösterebildik. Birliklerimizin komutanları hep aradılar ‘Devletimizin milletimizin emrindeyiz, biz üniforma giyen alçaklar ile işimiz olmaz’ dediler. Ben onlara teker teker hem emniyetimize belediyemize ve bütün bu desteği sağlayan kurum ve kuruluşlarımıza ilçem adına devletim adına şükranlarımı sunuyorum. Sizlerde bu sıcakta bu güzelliği iştirak ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Unutmayacağız, unutturmayacağız İnşallah” dedi.

Reklamı Geç