Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİLLİ EĞİTİM BAS BAS BAĞIRIYOR FAKAT TAKAN YOK…

Her yıl aynı tartışmalara

Her yıl aynı tartışmalara sahne olan eğitim sistemimizdeki ‘kayıt parası’ sorunu bir türlü çözülmüyor. Bağış adı altında alınan paralar büyük rant oluşturuyor. Milli Eğitim yetkililerinin tüm uyarılarına rağmen kayıt parası açık açık alınıyor ve adamı olana da ayrı tarife uygulanıyor…

Yeni eğitim öğretim dönemi hazırlıkları devam ederken her yıl yaşanan tartışma yine gündemde. Velilerle okul idarecilerini karşı karşıya getiren “Kayıt Parası” tartışmaları eğitim sistemimizin kanayan yarası. Bakanından il ve ilçe milli eğitim müdürlerine tüm yetkililerin “yapmayın” uyarılarına rağmen; kimi zaman “bağış”, kimi zaman “okul ihtiyaçları” adı altında talep edilen “kayıt parası” bu sene de bütün ilçelerdeki birçok okulda aynen devam ediyor.

ÖZEL OKUL GİBİ PARA İSTEYEN VAR

Bazı velilerin iddialarına göre; kayıt parası işini öyle abartan okullar var ki, toplanan paralar bağış ve ihtiyaç listesinin ötesinde büyük ranta dönüşmüş durumda. Yine bazı semtlerde adı iyi ve kaliteliye çıkan okullar da bunu fırsat bilip özel okullardan farksız paralar talep ediyor. İlçe dışından gelen öğrenci velilerine yüklü miktarda bağışlar yaptıran okulların kayıt aldığı bilinen bir gerçek. Veliler, devlet okullarının biran evvel bu soruna köklü bir çare bulmasını bekliyor.

Reklamı Geç