Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MİNYATÜR MALTEPE’DE HAYAT BULDU..

Maltepe Belediyesi’nin aralık ayındaki

Maltepe Belediyesi’nin aralık ayındaki kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, ünlü minyatür sanatçısı Taner Alakuş’un ve öğrencilerinin minyatür sergisi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde açıldı.

minyatür maltepe 4Minyatür sanatının Türkiye’deki en önemli temsilcilerinden biri olan, eserleri yurt içinde ve yurt dışında koleksiyonlarda yer alan Alakuş’un sergisine, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ve Belediye Başkan Yardımcıları katıldı. Başkan Kılıç, kadınların şiddete maruz kaldığı bir zamanda büyük çoğunluğunun kadın sanatçılardan oluşan bir sergide bulunmanın kendisini çok mutlu ettiğini belirterek, “Bu serginin tam bir Anadolu kadını olan rahmetli Prof. Dr. Türkan Saylan’ın adının verildiği bir kültür merkezinde açılmış olması da, çok mutluluk verici” diye konuştu. Minyatür sanatçısı Taner  Alakuş da, “Burada Türkan Saylan’ın isminin verildiği bir galeride bulunmak ayrı bir güzellik. Bu sergide 44 muhteşem sanatçının çalışmalarını görebilirsiniz” dedi. Sergideki eserleri tek tek inceleyen Başkan Kılıç, eserlerden birisini de satın aldı.

minyatür maltepe 226 Aralık’a kadar sanatseverlere kapılarını açan sergi, Başkan Kılıç’ın Taner Alakuş’a rica etmesi üzerine 1 Ocak 2017 tarihine kadar uzatıldı. Alakuş’un her biri alanında uzman olan, profesyonel anlamda minyatür sanatıyla ilgilenen, bir kısmı akademisyenlik yapan öğrencileriyle birlikte hazırladığı sergisinde, 44 sanatçının, 48 yeni eseri yer aldı. Ceylan Harmancı’nın küratörlüğünü yaptığı sergide, klasik minyatür eserlerinin yanı sıra modern eserlerde yer alıyor.  Osmanlı dönemine ait çalışmalarında görülebileceği sergide, barış ve kardeşliği temsil eden çalışmalarda yer alıyor.

minyatür maltepe 5GALERİDE TARİH YOLCULUĞU Sanatçı Ülkü Kahveci de, rölyef (kabartma) tablo sergisiyle sanatseverlerin karşısına çıktı. Sergide Mısır, Pers, Yunan, Mezopotamya ve Maya uygarlıklarına dair rölyef eserler yer aldı. Sergide antik uygarlıkların yaşam biçimlerini, törenlerini, insan figürlerini anlatan vazolar ve farklı objelerde bulunuyor. Ülkü Kahveci’nin sergisi, Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi’nde bulunan Galeri Maltepe’de 11 Aralık’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

minyatür maltepe 1

minyatür maltepe 3

Reklamı Geç