Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MOBİL EDS BAKALIM NE KADAR ÇÖZÜM OLABİLECEK?..

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendisleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi mühendisleri tarafından geliştirilen Mobil EDS’ler trafiğe çıktı. 24saat kesintisiz hizmet verecek araçlarla İstanbul’daki trafik ihlallerinin önüne geçilerek olası kazalar önlenecek ve trafiğin rahatlaması sağlanacak.

mobiledsbsl1İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile koordineli yürütülen çalışmalar sonucunda İstanbul trafiğinde artık yeni bir dönem başladı. Park, duraklama, emniyet şeridi, hız ihlali tespitleri ve olay yönetimi gibi birçok işlevi bir arada gerçekleştirebilen ‘Mobil Elektronik Denetleme Sistemi’ni (Mobil EDS) teknolojisi hizmete alındı. Mobil EDS Sistemi’nin tanıtımı İBB Yenikapı Etkinlik alanında düzenlenen tatbikatla basın mensuplarına anlatıldı. İstanbul trafiğinde bir sürücünün kural ihlali nedeniyle yüzlerce kişinin etkilendiğini belirten İBB Ulaşım Daire Başkanı Adil Karaismailoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin trafik teknolojilerindeki ilklerin mühendisi olduğunu söyledi.

mobiledsbsl5Amaç ceza kesmek değil kazaları önlemek

Şu anda sabit yüzlerce noktada yapılan trafik denetimini Mobil EDS ile güçlendirdiğini ifade eden Adil Karaismailoğlu, “Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan Mobil EDS ile trafik denetimi yaparak İstanbul’daki trafik sıkışıklığını azaltmayı ve trafik kazalarının önüne geçmeyi hedefliyoruz. İBB bu tarz akıllı şehir uygulamalarıyla Türkiye ve dünyaya örnek oluyor” dedi.

mobiledsbsl6Sistemin çalışması hakkında da bilgiler veren Karaismailoğlu, “Araçlar üzerindeki kameralarla her türlü trafik ihlalini etkin bir şekilde tespit ediyoruz. 11 aracımız 24 saat İstanbul trafiğinin içinde denetim yapıyor. Görüntüler araçlardan İBB Trafik Kontrol Merkezi’ne iletiliyor. İstanbul Emniyet Müdürlüğü ile işbirliği yaparak trafik cezaları kesiliyor. Şehrin birçok sabit noktasında sürdürdüğümüz EDS uygulamasını Mobil EDS Sistemi ile güçlendiriyoruz” diye konuştu.

mobiledsbsl3Dünyada ilk defa kırmızı ışık, hız, emniyet şeridi, park, duraklama ihlallerini birleştiren bu sistemle olay yönetimi de yapılacağını dile getiren Karaismailoğlu, “Burada amaç trafik cezası kesmek değil, etkin bir trafik denetimi yaparak ihlallerin önüne geçmek ve kazaları önlemek. EDS sistemini kurduğumuz yerlerde trafik ihlallerinin yüzde 95 oranında önüne geçtiğimiz tespit ettik” şeklinde konuştu.

mobiledsbsl2Mobil EDS ile trafiğin içindeki trafik ihlallerini engellemeyi amaçladıklarını belirten İBB Trafik Müdürü Yunus Emre Ayözen de Mobil EDS’nin yoğun 400 ana cadde ve meydanda hizmet vereceğini söyledi. Sistem kapsamında kullanılan “Akıllı Gözlük” ile de dar sokaklar gibi çevresel etkiler nedeniyle Mobil EDS sisteminin ulaşamadığı noktalardaki ihlalleri tespit ettiklerini aktaran Ayözen, gözlüğün görüntüyü araçtaki bilgisayara aktarmaya yaradığını kaydetti.

mobiledsbsl4Teknoloji İBB tarafından üretildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi  şirketi İSBAK mühendisleri tarafından, kural ihlallerinin önüne geçmek, daha konforlu ve güvenli İstanbul trafiği için geliştirilen Mobil EDS teknolojisi yerli tasarım ve üretim.

mobiledsbsl2Birçok fonksiyonu üzerinde barındırması açısından dünyada ilk olan Mobil EDS araçları; Park İhlali, Duraklama İhlali, Emniyet Şeridi İhlali, Hız İhlali Tespitleri ve Olay Yönetimi gibi pek çok uygulamayı gerçekleştiriyor. Mobil EDS teknolojisi; araç üstü kameraları, görüntü işleme teknolojisi ve gelişmiş radarları ile trafik düzeninin sağlanması için önemli bir katkı sunuyor.

Reklamı Geç