Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MODOKO AKADEMİ, UR-GE EĞİTİMLERİNE BAŞLADI…

Mobilya sektörünün önemli oyuncularından

Mobilya sektörünün önemli oyuncularından MODOKO, MODOKO Akademi çatısı altında Ur-Ge eğitimlerinin ilkini “Uluslararası Pazar Araştırmaları ve Masa Başı Teknikleri Eğitimi” başlığı altında 23 Aralık Pazartesi günü başlattı. Ur-Ge projesiyle, ihracatın artırılması hedefleniyor.

Türkiye’nin “Mobilya Başkenti” MODOKO, UR-GE projesinin ilk eğitimini, 23 Aralık Pazartesi günü gerçekleştirdi. MODOKO Akademi çatısı altında daha önce hiç ihracat yapmamış ya da çok az ihracat yapmış olan 25 firmaya verilecek eğitimlerin ilki, Uluslararası Pazar Araştırmaları ve Masa Başı Teknikleri Eğitimi’yle başladı.

2019 yılını 3,5 milyar Dolar ihracatla kapatmaya hazırlanan mobilya sektörünü, 2020’de ihracatına katkı sunmak, MODOKO’nun Türkiye’nin mobilyada ihracat üssü olmasını sağlamak fikriyle yola çıkılan proje kapsamında gerçekleştirilen bu ilk eğitimde, “Uluslararası Pazarlara Genel Bakış, Pazarlamanın Fonksiyonları, Hedef Pazar Analizleri ve Değerlendirilmesi, Hedef Ülke Seçimi, Uygun Pazar Uygun Ürün Çalışmaları, Pazarlarda Müşteri Bulma Teknikleri” konu başlıkları mercek altına alındı. Modoko Akademi ile aynı zamanda Modoko Satış ve pazarlama personelinden mimarına kadar eğitimler verilmesi planlanıyor.

20 milyar Dolarlık büyüklüğe ulaşan mobilya sektörünün 2020 hedefi olan 4 milyar Dolar’ın üzerinde ihracatına büyük katkı sunmayı hedeflediklerini belirten MODOKO Yönetim Kurulu Başkanı Koray Çalışkan, “150 bin metrekarelik bir alanda 350 mağazanın bulunduğu ‘Türkiye’nin Mobilya Başkenti’, 40 ülkeye ihracat gerçekleştirirken, genel mobilya ihracatının yüzde 20’sini ise tek başına yapıyor. Yaptığımız incelemeler sonucunda sektörün ihracatta atılım yapması için Ur-Ge projelerine ihtiyacı bulunuyor. Biz de 50. yılımızda Ur-Ge projemize başladık. Ticaret Bakanlığı’ndan aldığımız 3 milyon Dolarlık UR-GE desteğiyle ilk aşamada daha önce hiç ihracat yapmamış ya da çok az ihracat yapmış 25 firmaya bir dizi eğitimler vermeye başladık. MODOKO Akademi çatısı altında gerçekleştirdiğimiz bu eğitimler kapsamında 25 şirketi İsrail, Filistin ve Lübnan’a götürülerek buradaki alıcılarla bir araya getireceğiz” dedi.

Reklamı Geç