Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MODOKO, 2021 YILI MALİ GENEL KURULUNU OYBİRLİĞİ İLE TAMAMLADI..

Türkiye’nin mobilyacılar sitesi MODOKO,

Türkiye’nin mobilyacılar sitesi MODOKO, 2021 yılı mali genel kurulunu tamamladı. Geçmiş dönem gelir-gider ve faaliyet raporları ile 2022 yılı tahmini bütçesinin oybirliği ile onandığı kongrede konuşan Başkan Koray Çalışkan, şeffaf ve adil yönetim anlayışına vurgu yaptı. Pandemi süreci ve ekonomik zorluklara rağmen başarılı işlere imza attıklarını kaydeden Çalışkan; “Yönetimimiz hakkında tek bir lira endişesi olan yargıya başvursun, tüm masraflarını karşılayacağım ve kazanmaları halinde bir o kadar da ben kendilerine ödeyeceğim” dedi.

S.S. İstanbul Anadolu Yakası Doğrama ve Mobilyacılar Sitesi İşletme Kooperatifi MODOKO, 2021 yılı olağan mali genel kurulunu tamamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’mızın okunması ile başlayan kongrede geçmiş dönem gelir-gider raporları ile faaliyet raporları ve 2022 yılı tahmini bütçesi oybirliği ile onandı. Kongrede konuşan MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, göreve gelmelerinin üzerinden geçen zamanda pandemi süreci ve malum ekonomik krize rağmen başarılı işlere imza attıklarını kaydetti. “Hizmet anlamında taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun” diyen Başkan Çalışkan, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na MODOKO’ya hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Şeffaf ve adil bir yönetim anlayışı sergilediklerini kaydeden Koray Çalışkan, “Sadece 2 denetmenle değil dileyen siz değerli üyelerimiz de şifrelerini girmek kaydı ile sitemiz üzerinden tüm gelir ve giderleri açık ve net olarak görebiliyorsunuz. Şeffaflık adına kanuni zorunluluk olmamasına rağmen bütün hesaplarımızı siz üyelerimizin görebileceği şekilde sitemizde sizlere açıyoruz. Yine kurmuş olduğumuz vatsap grupları üzerinden de her türlü talep ve isteğinizi anında görüp, değerlendiriyor ve çözüme kavuşturuyoruz” dedi.

MODOKO’ya ait tesisleri geliştirip yenilediklerini kaydeden Başkan Koray Çalışkan, tüm bu çalışmaları yaparken tek bir metrekare yeşil alana çivi çakmadıklarını aksine yeşil alanları koruyup kolladıklarını ifade etti. Göreve geldiklerinde sitenin 50 yıllık altyapı borularının 10 günde bir arıza çıkardığını kaydeden Çalışkan, “İSKİ bile gelip gerekli müdahaleyi yapmıyordu çünkü önceki yönetim İBB ile site içerisindeki tüm altyapı hizmetlerini üstlenen bir anlaşma yapmıştı. Bizler bu konuda bizi ziyarete gelen İBB Başkanı Sayın Ekrem İmamoğlu’na konuyu bizzat iletmek kaydı ile bu durumu çözüme kavuşturduk. MODOKO içerisindeki tüm altyapı temiz ve pis atıksu kanallarını yenilemek kaydı ile bu soruna kökten çözüm ürettik” şeklinde konuştu.

MODOKO’nun tanıtımı ve reklamına da çok büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Çalışkan, “Tanıtım hususunda dışarıdan ajansla değil kendi bünyemizde oluşturduğumuz bir ekiple daha verimli işler çıkardık. Kurduğumuz Radyo MODOKO’yu yüzbinler dinliyor. Ulusal ve uluslararası tanıtımlara önem verdik. TÜYAP’ta ve çeşitli fuarlarda her zaman yerimizi aldık. Yine Türkiye’nin en büyük sanal fuarını da MODOKO kurdu ve 3 ayda 3 milyon vatandaşımız bu sana fuarı ziyaret etti. MODOKO’nun Türkiye’deki mobilya sektöründe her zaman söz sahibi olmasını sağladık. Sektöre yön veren olduk. Üniversitelerin gençliği ile temasa geçerek Kültür Üniversitesi ile yaptığımız protokolle MODOKO’yu yeniden tasarlama çalışmaları başlattık” dedi.

MODOKO’nun hakkını ve hukukun her zaman koruduklarını kaydeden Çalışkan, “Bizler siyasetçi değil, ticaretçiyiz. Bu anlamda iktidarından muhalefetine tüm siyasi düşüncelere aynı mesafede durduk. Bizim koltuk hırsımız yok, hizmet derdimiz var. Zaten göreve gelirken de 2 dönem için başkanlık yapacağımı söylemiştim ve bizden sonra bu makamlara gelecek yönetime destek olacağız. Bakınız göreve gelirken sitemizdeki işyerlerinin ruhsat oranı sadece yüzde 20 idi. Ümraniye Belediyemiz ile kurduğumuz sıkı diyaloglar ve Belediye Başkanımız Sayın İsmet Yıldırım’ın olumlu yaklaşımları ile bize sunulan şartları yerine getirmek suretiyle ruhsat oranını bugün yüzde 95’lere çıkarmış durumdayız. Yine sitemizin içerisine güzel bir etkinlik alanı oluşturduk” dedi.

Çalışkan sözlerini şöyle tamamladı: “Bizler dışardan işletmeciler değil, sizler gibi buranın esnafıyız ve aynı sorunları birlikte yaşıyoruz. Her işimizi hakkıyla ve somut verilerle yapıyoruz. Hakkımızda tek bir lira endişesi olan yargıya gitsin tüm masraflarını karşılayacağım ve kazanması halinde bir o kadar da ben kendilerine ödeyeceğim. Değerli ortaklarımız öyle bir dönemden geçiyoruz ki sitemizin vergileri yüzde 700 artmış, 350 bin lira gelen elektrik faturamız 1 milyona çıkmış vaziyette. Tüm zorluklara rağmen hem hizmet akışını sağlamak, hem de MODOKO’nun gelişimini sürdürmek zorunda olduğumuzun bilinciyle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.”

Reklamı Geç