Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“MUHALEFET BLOKUNU BİRLEŞTİRECEK PROJELERİMİZ VAR..”

İlçe yöneticileri ile birlikte

İlçe yöneticileri ile birlikte basın toplantısı yaparak Mart 2019 yerel seçimlerine doğru ülke ve ilçe gündemini değerlendiren CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, 1989 seçim sonuçlarındaki gibi başarıyı mutlaka yakalayacaklarına inandıklarını kaydetti. Aktürk, kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya da Cumartesi günü saat 15.00’da yapacağı geniş katılımlı toplantıda yanıt vereceğini söyledi.

Bölge yerel basın temsilcileriyle bir araya gelen CHP Ümraniye İlçe Başkanı Cafer Aktürk, gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. 24 Haziran seçim sürecini de kısaca değerlendiren Aktürk, “O akşam toplumun beklentileri yönetilemedi. Elde reel veriler yoktu vs.” diyerek özeleştiri yaptı. Şimdi yeni bir seçim sürecine hazırlandıklarını kaydeden Aktürk; Mart 2019 yerel seçimlerine doğru, aday adayı kayıtları almaya devam ettiklerini söyledi. Başkan Aktürk, kendisinin aday olup olmayacağı yönündeki soruya, Cuma günü genel merkezdeki bazı temaslarının ardından Cumartesi günü saat 15.00’da ilçe binasında yapacağı geniş katılımlı toplantıda cevap vereceğini ifade etti.

Belediye başkan aday adaylığı yarışında sürpriz bir kadın isminin de olacağını ifade eden Başkan Cafer Aktürk; “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, demokrasiyi yerleştiren 95 yıllık ulu çınar Cumhuriyet Halk Partisi’nde en tepede genel başkanından en alt kademede üyesine kadar hiç kimse vazgeçilmez değildir. Bu parti, söz konusu memleket geleceği olduğu vakit bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kendi iç dinamiklerini harekete geçirerek çözümler üretir. Adaylaşma kriterlerimiz bellider. 700 bin nüfuslu ilçeye dışardan bir göndermeye pirim vermeyiz. Onun için biz diyoruz ki örgütün kendi içinden kararını vereceği bir adayla Ümraniye’de başarıyı mutlaka yakalayacağız” şeklinde konuştu.

Toplumda yeni bir umut oluşturacaklarını kaydeden Başkan Aktürk; “Ekonomiden, dış politikaya ülke öyle bir noktaya getirildi ki artık buradan çıkış yok. 2019 yerel seçimlerinde doğru hamle ve stratejilerle vatandaş nezdinde yeni bir umut ışığı yakmak zorundayız. Seçim öncesi partimiz büyük bir anket ve taban çalışması yaptırıyor. Şu an memlekette aynen 89 seçimlerinin havası var. Hatırlayın o dönemi. Anavatan Partisi tek geçerken sonuç halkın yerelde iktidar başarısıyla gerçekleşmişti. Sol’un kalesi olduğuna inandığımız Ümraniye’de tıpkı 89’daki gibi başarıyı yakalayacağımıza inanıyoruz” dedi.

Göreve gelmeleri halinde tüm mülkiyet sorunlarını sadece 2 yılda çözeceklerini aksi halde görevi bırakacaklarını kaydeden Cafer Aktürk; Ümraniye’de halkın kaynaklarının doğru kullanılmadığını iddia ederek; “Yoksulun derdine kalıcı derman olunmuyor. Adeta yangından mal kaçırırcasına ilçenin değerleri yok ediliyor. 1975 yılından bugüne bir Ümraniyeli olarak, ilçe halkının eziyet ve cefayla sahip olduğu yerinin yurdunun rantiyesi bir gurup tarafından yeniliyor. Mülkiyet ve imar sorunu çözüldü denilen mahallerde bırakın imar iznini, vatandaş imar barışına dahi başvuramıyor. Çünkü bu sefer de bilmen hangi Osmanlı torununun yerleri denilerek vatandaşın malına mülküne hukuki engeller çıkartılmak isteniyor. Örneğin Kazım Karabekir’de tam 6.500 parsel bu sebeple çözümsüz vaziyette. CHP olarak bizim mülkiyet konusundaki çözüm örneklerimiz Kartal’da, Maltepe Gülsüyu ve Gülensu’da ve Kadıköy Kayışdağı’nda mevcut” dedi.

Reklamı Geç