Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHALEFETİNDEN İKTİDARINA SANCAKTEPE MECLİSİ YİNE DOLU DOLUYDU..

Ekim ayı olağan toplantılarında

Ekim ayı olağan toplantılarında bütçeyi görüşecek olan Sancaktepe Belediye Meclisi, ilk oturumu Başkan İsmail Erdem’in yönetimiyle gerçekleştirdi. Geçtiğimiz aylardaki toplantılara katılamayan Başkan Erdem, gündeme getirilen pek çok konuya açıklık getirdi ve ilçe genelinde yapılmakta olan hizmetler hakkında meclise bilgiler verdi. Muharrem ayı dolayısıyla iktidar ve muhalefetin karşılıklı iyi dilek ve hoşgörü temennilerinde bulunduğu toplantıda yazılı soru önergesi veren CHP Meclis Üyesi Ali Duman, ilçedeki Cemevleri’nin tapu ve imar sorunlarının çözümüyle alakalı olarak belediyenin bir çalışmasının olup olmadığını sordu.

sancaktepe meclis ekim ayi 3Bu ay bütçe görüşmelerini gerçekleştirecek olan Sancaktepe Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantılarını başlattı. Bir süredir meclis toplantılarına katılamayan Başkan İsmail Erdem yönetiminde toplanan meclisin gündeminde pek çok önemli konu vardı. Son aylardaki toplantılara katılamadığı için gündeme getirilen pek çok soruya açıklık getiren Başkan İsmail Erdem, ilçe genelinde sürdürülen ve projelendirilen çalışmalar hakkında meclise bilgiler verdi.

Muharrem ayının başta İslam alemi olmak üzere bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini dileyen Erdem; “Recep, Şaban ve Ramazan gibi önemli aylardan olan Muharrem ayında tutulan oruçların ve yapılan ibadetlerin kabul olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim” diyerek sözlerine başladı. Geçtiğimiz meclis toplantılarında gündeme getirilen FETÖ darbe girişimi sonrasında ilçedeki gelişmelere yönelik sorulara değinen Başkan Erdem; “Şunu açık ve net bir şekilde söylemeliyim ki belediyemizin Bankasya ile herhangi bir ilişkisi ve bu bankada tek bir hesabı yoktur” dedi.

sancaktepe meclis ekim ayi 4FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan kaymakama konut tahsisine de değinen Başkan Erdem; “İstanbul hatta Türkiye’nin bütün kaymakamları için konut tahsisi yapılmaktadır ve Sancaktepe’de de bu tahsisi yine bu meclis Haziran 2014 yılında 25 yıllığına kullanılmak üzere vermiştir. Sancaktepe’ye atanan kaymakamların atamasında etkin rol oynadığımız yönündeki iddialar da yersizdir. Çünkü bizim böyle bir etkimiz ve yetkimiz yoktur. Her ilçede belediyeler ve kaymakamlıklar yakın işbirliği ve diyalog içindedirler. Buranın kaymakamı belediyenin açılışına ve etkinliğine elbette gelecektir ve bu diğer CHP’li ilçe belediyelerinde de aynıdır” dedi.

Kendisinin kullanmış olduğu konut için de Başkan Erdem; “Belediye başkanlığına yapılan konut tahsisi için de kirasını ve tüm fatura giderlerini karşılayıp kullanmış olduğumuz bu konutu boşaltıp başka yere de geçebiliriz. Başka ilçelerin Ak Parti’li ya da CHP’li belediye başkanları gibi Florya’daki lojman konutları değil ilçemizi tercih etmekle hata yaptığımızı düşünmüyorum” dedi.

Belediye çalışanlarının görevden alınması olayına değinen Erdem; “Bu konuda yürüyen bir süreç var ve bizim de dışımızda OHAL kapsamında KHK’ler işliyor. Belediyemizden 11 personel açığa alınıp soruşturma kapsamına alınmış ve gerek ilçe gerekse valilikteki OHAL büroları incelemeleri yapacak ve son kararı İçişleri Bakanlığı verecektir” dedi. CHP Meclis Üyesi Sinan Doğan’ın gündem dışı söz alarak FETÖ darbe girişimi sonrası belediyedeki görevinden el çektirilen iki personel hakkında da Başkan Erdem; “Biz hiçbir personelimize iddia edildiği gibi kasıtlı yaklaşmıyoruz. Ne onların görevden alınmasında ne de geri dönüşünde etkimiz de yetkimiz de yoktur ve böyle bir girişim suçtur. İstihbarat birimleri çalışmalarını sürdürüyor ve sizlerin bilmediği benim de açıklayamayacağım konular var” dedi.

Belediye olarak ilçede sürdürdükleri çalışmalara da değinen Başkan İsmail Erdem, vatandaşın tapu sorununu çözmeye devam ettiklerini, yeni belediye binasında son aşamaya geldiklerini, ilçedeki trafik sorununun çözümü için TEM yan yol bağlantı projeleri için çalıştıklarını, ikinci metro aşamasında ihalenin yapıldığını ve önümüzdeki aylarda çalışmaların başlayacağını, Çanakkale Panaroma Müzesi’nin hızla devam ettiğini, Erbakan Kültür Merkezi, Kongre Merkezi ve Emek Mahallesi’ndeki Spor Kompleksi ile Hilal Mahallesi’ndeki Bilgi Evi ve Sağlık Ocağı’na ilişkin çalışmaların sürdüğüne dair pek çok konuda meclise bilgiler verdi. Şehir Hastanesi hakkında da bilgiler veren Erdem, Sancaktepe Devlet Hastanesi’nde 26 Eylül itibarı ile tıbbi araç gereç alımının yapıldığını ve Kasım sonu itibari ile de has kabulüne başlayacağını müjdeledi.

sancaktepe meclis ekim ayi 2CEMEVLERİNİ’NİN TAPU VE İMAR SORUNUNU GÜNDEME TAŞIYAN CHP’Lİ ALİ DUMAN MUHARREM AYI’NIN ÖNEMİNE VURGU YAPTI..

Başkan İsmail Erdem’in açıklamalarından sonra gündem dışı söz alan CHP Meclis Üyesi Ali Duman, yas ve matem ayı Muharrem ayı dolayısıyla şiddet ve terör olaylarını bir kez daha lanetlediklerini ifade etti. Yazılı olarak verdiği soru önergesinde Sancaktepe’deki Cemevleri’nin tapu ve imar sorununun çözümüne ilişkin olarak belediyenin herhangi bir programının olup olmadığını soran Ali Duman, “Başkanımız İsmail Erdem’e gerek Alevi toplumuna gerekse Cemevleri’ne olan ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. “Yıllar yılı bu topraklarda barış ve kardeşlikten yana bir tutum içinde yaşayan Alevi yurttaşların vergileriyle bütçesi yapılan Diyanet İşleri’nin Cemevleri’ne pay ayırmaması tam bir adaletsizliktir” şeklinde konuşan Duman, “Diliyorum ki Cemevleri de en azından bundan sonra hak ettikleri ilgi ve desteği görürler. Örneği bayram öncesi birkaç Cemevi’nde soygunlar yaşandı en azından buralara birer bekçi koyabilme imkanı sağlanır” dedi.

sancaktepe meclis ekim ayi 1CHP İLÇE BAŞKANI ALPER YEĞİN’DEN VATANDAŞIN PARASIYLA YAPTIĞINIZ HİZMETLERİ KALİTELİ YAPIN UYARISI..

Daha sonra söz alan CHP İlçe Başkanı ve Meclis Üyesi Alpir Yeğin de önemli konulara temas etti. “Belediyemizin bir çok yerde çalışmalar yaptığı doğrudur” diyerek sözlerine başlayan Yeğin; “Cemal Gürsel Caddesi’nde bir çalışma yapıldı. Başkanımızdan gidip orada vatandaşın parasıyla yapılan işin kalitesini görmesini isterim.  Yine Meclis Mahallesi’nde Barış Parkı diye bir park yapılıyor. Başından sonuna nasıl bir iş yaptıklarını tek tek gözlemledim. Yarın karda kışta bu parkın nasıl çöküp yok olacağına hep birlikte şahit olacağız. Bir iş yapıyorsak ve bunu bir de vatandaşın parasıyla yapıyorsak hakkını vererek olması gerektiği kalitede yapalım” dedi.

İmar ve yapılaşma hususundaki uyarılarını tekrarlayan Alper Yeğin; “ Sancaktepe ilçemizin bu gidişatı iyiye değil. Hepimiz bir araya gelip ilçemizin imar planları için yeniden değerlendirme yapalım. Düzensiz mevcut yapılaşma gecekondulaşma gibi bir durum yaratmış adeta ve mahalleler yaşanmaz duruma gelmiş. Bu gidişle Sancaktepe’nin nüfusu 800 bini de geçer. Sarıgazi her yönden günün her saati kilit vaziyette. Merkezde yeni okul ve park alanı yapacak yer bulamıyoruz” dedi. Yeğin, SUR Yapı’nın ilçedeki yaptığı bazı projelerine ilişkin uyarılarını da yineleyerek; “Gelecekte bu firmanın işleri başınıza işler açıp bela olacak” dedi.

sancaktepe meclis ekim ayi 5Belediye Başkanı İsmail Erdem’in gündem dışı söz alarak yapılan eleştirilere yeniden cevap vermesinin ardından kürsüye gelen Ak Parti Grup Başkanvekili Yunus Ustahabipoğlu da Muharrem ayının önemine vurgu yapan bir konuşma yaptı. Birlik ve beraberlik mesajları veren Ustahabipoğlu, barış ve kardeşliğin huzura giden en önemli değerler olduğunu kaydetti.

Reklamı Geç