Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHARREM AYI YAS VE MATEMİ İFTAR LOKMALARINDA PAYLAŞILIYOR..

Her akşam iftar lokmasında

Her akşam iftar lokmasında binlerce kişiyi buluşturan Samandıra Yunus Emre Cemevi, Muharrem ayında yine dolup taşıyor. Cemevleri’nde iftar lokmaları düzenleyen CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı ve aralarında aynı zamanda Cemevi Kurucu Başkanı da olan Meclis Üyesi Ali Duman ve meclis üyelerinin Yunus Emre Cemevi’nde 10 Muharrem’e denk gelen iftar lokması yoğun katılımla bereketli geçti.

ali duman cemevi iftar 6Muharrem ayı dolayısıyla her akşam Cemevleri’ndeki iftar lokmalarında buluşan binlerce yurttaş, İslam tarihinin önemli bir dönüm noktası sayılan kanlı Kerbela olayının yas ve matemini paylaşıyor. CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı da her akşam ilçedeki Cemevleri’nde iftar lokması programları düzenliyor. Bölgemizde faaliyet gösteren Sancaktepe Samandıra’daki Yunus Emre Cemevi de Muharrem oruçlarının açıldığı önemli buluşma adreslerinden biri oluyor. CHP İlçe Başkanlığı’nın 10 Muharrem’deki iftar lokması programı Yunus Emre Cemevi’nde gerçekleşti.

ali duman cemevi iftar 1CHP Sancaktepe İlçe Başkanlığı ve meclis üyelerinin bu sene de İmam Hüseyin’in şahadete erdiği 10 Muharrem günü verdiği iftar lokması, yine anlamlı bir buluşmaya ev sahipliği yaptı. İftar lokmasına: CHP İlçe Başkanı Alper Yeğin ve ilçe yöneticilerinin yanı sıra; aynı zamanda Cemevi Kurucu Başkanı da olan Meclis Üyesi Ali Duman, Meclis Üyeleri Servet Baylan ve Soner İkitemur ile Cemevi Başkanı Erol Koç, Fatih Mahallesi Muhtarı Sadık Belkız, Osmangazi Mahallesi Muhtarı İhsan Çolakel, Abdurrahmangazi Mahallesi Muhtarı Hüseyin Kocagöz ve Eyüp Sultan Mahallesi Muhtarı Muharrem Kızılot ve çok sayıda bölge insanı katılarak iftar lokmasını paylaştı.

ali duman cemevi iftar 4Yunus Emre Cemevi Dedesi Hasan Kaya’nın duaları ile hep birlikte orucunu açan konuklar, son derece mütevazi menüden oluşan iftar lokmasından sonra yine dualar ederek Kerbela’da şehit düşen 12 imamlar ve Peygamber Efendimiz’in Ehl-i Beyt’ini andı. Muharrem sohbetlerinin yapıldığı dost meclisinde de birlik ve beraberlik mesajları verildi. CHP İlçe Başkanı Alper Yeğin, ülke olarak en hassas günlerden geçtiğimiz bu zamanda hakça bir düzenin herkesin özlemi olduğunu dile getirdi.

ali duman cemevi iftar 3Alevi yurttaşların gerek Cemevleri gerekse bireysel manada talep ve isteklerinin ilgili birimlere aktarılması ve beklentilerinin takip edilmesi hususunda mesajlar veren Cemevi Kurucu Başkanı Ali Duman, “Biz Alevi yurttaşlar olarak istiyoruz ki tıpkı askerlik ve vergi sisteminde olduğu gibi hizmet dağıtımında da eşit ve adaletli bir paylaşım olsun” dedi.

ali duman cemevi iftar 5

ali duman cemevi iftar 2

Reklamı Geç