Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHTAR BOZKURT; “ZOR GÜNDE PAYLAŞMAYA ARACI OLMAK MUTLULUK VERİCİ”

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde geçtiğimiz

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde geçtiğimiz günlerde ‘Bakkal veresiye defter borçlarının kapatılması’ ile başlayan iyilik hareketi hız kesmiyor. Muhtar Turgay Bozkurt, “Hayırseverlerin katkısıyla mahallemizde zorda kalan insanlarımızın birikmiş kira borçlarına kadar çareler bulduk. Hepsinden Allah razı olsun. Zor günlerde paylaşma ve dayanışmaya aracı olmak mutluluk verici” diyor.

Korona ile mücadele verdiğimiz şu Ramazan günlerinde işinden ve ticaretinden geri kalan vatandaşın geçim sıkıntısı her geçen gün artıyor. Geçtiğimiz ay Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın gündeme taşıdığı bakkal veresiye defter borçlarının kapatılması çağrısı Türkiye’nin dört bir yanında olduğu gibi İstanbul’un da çeşitli semtlerinde yankı bulmuş ve Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde bakkal borçları kapatılarak ihtiyaç sahibi dar gelirli ailelere yardım eli uzanmıştı.

İşte o mahalle Hamidiye’de başlayan iyilik hareketi hiç hız kesmeden devam etti ve bugün yine Yılmaz Market isimli bakkaldaki toplam 7.820 liralık borç bir ‘İstanbul Gönüllüsü’ tarafından ödenerek kapatıldı. Mahallesinde hız kesmeyen iyilik hareketini yine Muhtar Turgay Bozkurt, halka duyurdu. “Mahallemiz Said Nursi Caddesi’nde bulunan Yılmaz Gıda Bakkal’ında 05.05.2020 itibariyle veresiye borcu olan vatandaşlarımızın borcu, Bir #İstanbul gönüllüsü tarafından kapatılmıştır. Kendilerine mahallemiz adına teşekkür ederim” diyen Muhtar Turgay Bozkurt, konuyla ilgili ayrıntılı bilgi isteyen gazetemize yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“Malum Ramazan ayındayız. Paylaşma ve dostluk ayı Ramazan bu yıl korona günlerinden dolayı daha bir önem arz ediyor. Korona ile mücadele verdiğimiz bu günlerde evlerinde kalmak zorunda olan ve işinden gücünden geri kalan bir çok vatandaşımız ekonomik açıdan zorlanıyor. Faturalar, kira borçları, derken gelir seviyesinde düşme ve sonuç bakkala veresiye noktasına kadar geliyor. İşte bu noktada komşular arasında dayanışma ve yardımlaşma öne çıkıyor. Bizler vatandaşımızdan çok sayıda yardım isteme ve yardım yapma talebi alıyoruz. Sağ olsunlar bölgemizin önde gelen çok sayıda işadamı ve ismi gelip muhtarlığımız aracılığı ile hayrını direkt olarak vatandaşımıza iletiyor. Bizler de bu yardımları ihtiyaç sahibi insanlarımıza hiçbir ayrım gözetmeksizin ulaştırıyoruz. Kimi hayırseverlerimiz alışveriş çeki yardımında bulunup bakkallardaki veresiye defter borçlarını kapatırken kimi hayırseverler de darda olan komşularımızın birikmiş fatura ve kira borçlarını ödüyor. Son günlerde mahallemizde 3 ailenin 3.200, 2.500 ve 1.200 liralık birikmiş kira borçlarını ödettik. Muhtarlık olarak bu güzel yardımlaşmalara aracı olmak bizlere mutluluk veriyor. Hayırsever tüm vatandaşlarımıza mahalle halkımız adına teşekkür ediyorum.”  

Reklamı Geç