Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHTAR ÇELİK; “ÇOCUKLAR OKUSUN, DÜNYA GÜZELLEŞSİN..”

Sosyal sorumluluk projeleri ile

Sosyal sorumluluk projeleri ile her zaman gündem yaratan Çekmeköy Sultançiftliği Mahallesi Muhtarı Engin Çelik, “Okuması çocuklardan hediyesi muhtardan” sloganıyla başlattığı çalışmayla mahalledeki çocuklara kitap sevgisini aşılıyor.

Çekmeköy Sultançiftliği Mahallesi Muhtarı Engin Çelik, yine ses getiren bir çalışmaya imza atıyor. Muhtar Çelik, “Okuması çocuklardan hediyesi muhtardan” sloganıyla başlattığı örnek çalışmayla çocuklara kitap okumayı sevdiriyor. Muhtar Çelik, çocukların tablet, bilgisayar ve telefonla çok zaman geçirdiğine yönelik ailelerden gelen şikayetler üzerine harekete geçti. Kolları sıvayan Çelik, muhtarlığın bir bölümünü çocuklar için kütüphaneye çevirdi. Çelik, bisiklet, spor ayakkabı, futbol topu gibi hediyeler vererek, çocukların kütüphaneye ve kitaplara ilgisinin artmasını teşvik etti.

Muhtar Engin Çelik, yaptığı açıklamada önceleri teknolojiye bağımlı olan çocukların, yürüttükleri çalışma sonucu kitap okumaya başladığını belirterek, “Şimdi iyi bir ortalama yakaladık. Aileler de, çocuklarımız da memnun. Kampanyamıza ‘Okuması çocuklardan, hediyesi muhtardan’ dedik. Kampanyamızla mahallemizde güzel bir aile ilişkisi yakaladık. Bu kütüphane bize çok şey kattı. Ailelerimizle ve çocuklarımızla bir araya geldik. Onların hayallerine dokunmak bizi ciddi anlamda mutlu ediyor. Bundan sonraki süreçte de çocuklarımızın yanında olacağız” dedi.

Çocukların psikolojik baskıyla kitap okumasını istemediklerini, bu nedenle parkta oyun oynamak, doğum günü ve çeşitli eğlenceli etkinlikler düzenlediklerini anlatan Muhtar Çelik, “Onlar mutlu olunca, biz de mutlu oluyoruz. ‘Onların hayalleri bizim hayallerimizdir’ diyorum. Onlar daha güzel yarınlara hazırlansınlar diye elimizden geleni yapmak zorundayız. Onun için onlara ve ailelerine teşekkür ediyorum. Onlar için buradayız. Onlar için 24 saatte çalışsak azdır” şeklinde konuştu. Çelik, yaz tatili başladığı için çocukların kitapları okumasına yönelik çalışmaya devam edeceklerini dile getirdi.

Reklamı Geç