Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUHTARLAR GÜNÜ’NÜN EN ANLAMLI JESTİ ÜSKÜDAR BELEDİYESİ’NDEN..

Üsküdar Belediyesi, Muhtarlar Günü

Üsküdar Belediyesi, Muhtarlar Günü vesilesiyle ilçede görev yapan muhtarlara işlerini daha hızlı ve rahat halledebilmeleri için tahsis ettiği çalışma ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Üsküdar Belediyesi’nin bu örnek uygulaması Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor.

uskudar muhtarlara acilis 1Üsküdar Belediyesi, Muhtarlar Günü’nde ilçede görev yapan muhtarlara daha rahat çalışabilecekleri bir ortam için belediye binasında bir oda tahsis etti. Aynı zamanda Türkiye’de ilk defa muhtarlara belediyede böyle bir yer ayrılırken, açılışa Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Kaymakam Mustafa Güler ve Üsküdar’da görevli muhtarlar katıldı. Muhtarlar odada nöbetçi sistemi ile görev alırken, nöbetçi kalmayan muhtara ise tatlı bir ceza verilecek. Cezaya göre nöbete kalmayan muhtar mangal partisi düzenleyecek.

uskudar muhtarlara acilis 3Bir kamu kurumunda muhtarlar için ofis açılması uygulamasının Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen; “Zannediyorum Muhtarlar Günü olarak ilk defa böyle bir kutlama yapıyoruz. Doğrusu bunu demokrasimiz ve milli iradenin daha anlamlı tecellisi adına önemsiyoruz. 19 Ekim aslında artık sıradan bir gün değil. Mütevazı törenler ve kutlamalar yapılabilir ve önemli bir anlayışın tezahürüdür. 19 Ekimi Muhtarlar Günü yapan başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Türkiye’de bir ilk bu uygulama. Ben de duymadım bir belediyede ya da kamu kurumunda muhtarlarla ilgili çalışma ofisi olduğunu. İnşallah örnek olur” dedi.

uskudar muhtarlara acilis 6Üsküdar Muhtarlar Derneği (ÜMD) Başkanı Kenan Birinci ise, “19 Ekim Muhtarlar Günü olarak hükümetimiz tarafından bizlere hediye edildi. Bugün de belediye başkanımız yeni yapılan belediye binasında Üsküdarlı muhtarlara güzel bir ofis hediye etti. Burada amaç Üsküdarlılara daha iyi hizmet edebilmek. Herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

uskudar muhtarlara acilis 2Kesilen kurdele ile Türkiye’de ilk defa bir kamu kurumunda muhtarlar için çalışma ofisi açıldı. 15 Temmuz gecesi şehit olan Üsküdarlı muhtar şehit Mete Sertbaş da unutulmadı ve odaya resmi asıldı.

uskudar muhtarlara acilis 4

uskudar muhtarlara acilis 4

Reklamı Geç