Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MURAT KANTEKİN; “SULTANBEYLİ HALKI YİNE KANDIRILIYOR”

İmar barışı ve mülkiyet

İmar barışı ve mülkiyet konulu panel düzenleyen CHP Sultanbeyli İlçe Başkanlığı, Sultanbeyli’nin temel sorunu tapu ve imarı masaya yatırdı. Mimar ve Harita Kadostra Mühendisi Metin Ağırman’ın sunum yaparak süreci anlattığı panelde konuşan CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, “AKP Sultanbeyli’de % 68 oy alıyor ama sorunu çözmüyor” dedi.

İmar Barışı düzenlemesinin ‘tapu veriliyor’ anlamına gelmediğini söyleyen CHP Sultanbeyli İlçe Başkanı Murat Kantekin, “AKP, Sultanbeyli’de her seçim öncesi tapu vaadediyor, seçim sonrası halkı kandırmaktan öteye geçmiyorlar. Daha önce de kaç kez tapu sözü verdiler ama sorun devam ediyor. İlçe belediyesi, büyükşehir, merkezi hükümet hepsi AKP’li… AKP burada % 68 oy alıyor ama yıllardır bu sorunu çözmüyorlar. Bu kadar muktedirken isteseler çoktan halledilir, Sultanbeyli tapusuna kavuşurdu. Her seçim döneminde malzeme olarak kullanıyorlar” dedi.

İmar Barışı düzenlemesinde verilen belgenin tapu olmadığını, binaların kayıt altına alındığını söyleyen Başkan Murat Kantekin, “Bu insanlar yıllardır bu evlere emlak vergisi, çöp vergisi ödüyor, ikametgahı var, elektrik, su faturaları var. Yani ev belli, sahibi belli, sınırı belli. Bu insanlardan ‘Yapı Kayıt Belgesi’ adıyla para toplamanın mantığı, halktan para almaktan başka şey değil. Bu para karşılığında tapu da verilmiyor” dedi. “AKP bu kadar güçlü oy aldığı yerde, istese 1 ayda tüm tapuları dağıtır” diyen CHP İlçe Başkanı Kantekin, sorunun her seçim döneminde oy malzemesi olarak kullandığını söyledi.

Reklamı Geç