Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MÜTEAHHİTLER VE İNŞAAT SEKTÖRÜ YİNE KARA KARA DÜŞÜNÜYOR..

Bir süredir gündemde olan

Bir süredir gündemde olan Çekmeköy merkez 5 mahallenin imar planlarının bir kez daha iptal edileceği yönündeki beklentiler ne yazık ki gerçekleşti ve Mimarlar Odası’nın daha evvelce açmış olduğu davanın devamında bu kez hem 1/1.000’lik, hem de 1/5.000’lik imar planları iptal edildi. Çekmeköy’ün Merkez, Mimar Sinan, Çamlık, Mehmet Akif ve Hamidiye Mahallelerinde bu karara göre yapı ve inşaat işleri duracak.

İstanbul 9. İdare Mahkemesi’nin 2019/9 Esas ve 2020/1429 Karar ile 1/1.000’lik uygulama, yine 2018/2097 Esas ve 2020/1430 Karar ile de 1/5.000’lik nazım imar planına ilişkin iptal kararının Çekmeköy Belediyesi’ne tebliğ edilmesinin ardından Şubat ayı belediye meclisinde sert tartışmalar yaşandı. Mahkemenin söz konusu kararı 2’ye 1 oyla aldığı açıklanan mecliste, Danıştay’a itiraz yoluna gidildiği ve itirazdan beklenen sonucun alınmaması halinde söz konusu planların yeniden yapılması için gerekli çalışmaların başlatılacağı açıklandı. Ak Parti yeni ilçe başkanı Akın İlhan ve ilçe yöneticileri, CHP İlçe Başkan Yardımcıları Hüseyin Turgut ve Selçuk Arı, İYİ Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Dilaver Koç ve kadın kolları ile gençlik kollarının da izleyiciler arasında olduğu meclisin ana gündem maddesi plan iptali oldu.

İYİ PARTİ’Lİ BORA KILIÇ; “6 AYDA BU İŞİ ÇÖZEBİLİRİZ..”

Çekmeköy Belediye Meclisi Şubat ayı toplantısında konuyu gündeme getiren ilk isim Millet İttifakı ortağı İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç oldu. Çekmeköy merkez 5 mahallede imar planlarının mahkemece bir kez daha iptal edilmesinin son derece vahim olduğunu kaydeden İYİ Parti’li Bora Kılıç, “Bugüne kadar olanı, biteni yargılamanın hiç kimseye faydası yok. Şimdi önemli olan bunu düzeltmek. Bu saatten sonra yapılacak iş, izlenecek yol bellidir. Büyükşehir, hükümet ve ilçe belediyemiz ayağında konunun sıkı takipçisi olacağız ve bu işin en kısa süre içerisinde kökten çözümü için üzerimize düşeni yapacağız. Hepimiz istersek çok değil 6 ayda bu işi kökten çözebiliriz. Yeter ki siyasi parti rozetlerimizi kenara koyup vatandaşımızın derdine çare bulmak adına birlik ve beraberlik içerisinde hareket edelim” dedi.

CHP’Lİ ÜNAL BELLEK: “PLANLAR RANTA DAYALI OLMAMALI..”

CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek de yaptığı konuşmada; “Bu sorun ilk defa yaşanmıyor. Geçen defa da aynı şekilde bir iptal kararı verildi. Merkez 5 mahallede bu kez hem uygulama hem de nazım imar planları yine mahkeme kararıyla iptal ediliyor. Sebep belli. Sorun gecen sefer kökten çözülmedi çünkü. Bir kentin planları kağıt üzerinde atılmış çizgiler değildir. Planlar ranta dayalı değil şehirlerin geleceğine yönelik olmalıdır. Bu kez 1/5 binlik planın da hatalı olduğu gerekçesi ile her iki plan da iptal ediliyor ve dava yine mimarlar odasının açtığı dava. Şimdi soruyorum Çekmeköy halkımıza ve inşaat sektöründen geçimini sağlayan müteahhit firmalar ile çalışan emekçi insanlarımıza yazık değil mi? Allah muhafaza bu arada bir deprem olsa başta 29 kooperatif binaları olmak üzere plansız bölgelerdeki vatandaşlarımıza yazık değil mi?” dedi.

AK PARTİ’Lİ ŞAHMETTİN YÜKSEL: “DANIŞTAY’A İTİRAZ HAKKIMIZI KULLANDIK FAKAT BU ARADA…”

Çekmeköy imar planlarının mahkemece iptaline ilişkin sorulara cevap veren Ak Parti Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel, “Biz 1/5.000’lik nazım imar planına uygun 1/1.000’lik plan yaptık fakat bu sefer de mahkeme 5 binlik planı sorunlu buldu ve 1’e karşılık 2 oy çokluğu ile böyle bir karar verdi. Söz konusu karar belediyemize yeni tebliğ edildi. Bu kararı bizim geciktirme gibi bir durumumuz söz konusu dahi olamaz. Keşke karar bir yıl daha geç gelseydi, neticede geldi. Danıştay’a başvurarak karara karşı temiz hakkımızı kullanıyoruz. İmar planları iptal edilen beş mahalledeki her bir vatandaşımızın derdi, sorunu bizim derdimiz, bizim sorunumuzdur. Her bir vatandaşımızın hakkını, hukukunu sonuna kadar arayacağız ve bu arada planların yeniden düzeltilmesi hususunda gerekli çalışmaları başlatacağız. Ne Çekmeköy Belediyesi ne de Büyükşehir Belediyesi’nde hiçbir tıkanma ve gecikme olmaksızın vatandaşımızın imar planına ilişkin bu sorununa kökten çözüm üretmek için çalışacağız” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç