Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MUTFAK SANATLARI OKULUYLA GENÇLERE İŞ İMKANI DOĞDU

Mutfak Sanatları Okulu projesi

Mutfak Sanatları Okulu projesi ile yiyecek sektöründe yaşanan birçok problemin önüne geçmeyi ve sektöre yetişmiş kalifiye personel hazırlamayı hedefleyen Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği çalışmalarına hızla devam ediyor.

tures sektor 4Tüm Restoranlar, Lokantalar ve Tedarikçiler Derneği olarak İSMEK ile gerçekleştirdiğimiz iş birliği ile yiyecek-içecek sektörünün nitelikli eleman ihtiyacını karşılamayı hedeflediğimiz ‘İSMEK Mutfak Sanatları Okulu’ kayıtları başladı. TÜRES Genel Başkanı Ramazan BİNGÖL: “Sektörün nabzını tutan derneğimiz, en önemli sorunlardan biri olan personel ihtiyacına da çözüm odaklı yaklaşarak, hem sektörümüzün ihtiyacı olan nitelikli iş gücünü temin edecek, hem de meslek sahibi olmayan gençlerimiz için altın değerinde bir fırsat sunacak’’ dedi. Modern donanımı ve ekipmanıyla Üsküdar-Sultantepe’de Mutfak Sanatları Okulu’nda eğitim almak isteyenler, İSMEK’in resmi web sitesi olan www.ismek.org üzerinden online başvuruda bulunabilirler.

tures sektor 3Artık Lokantacılar Sertifikalanıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü’nün “İş Kapısı Projesi” kapsamında, İSMEK ve TÜRES işbirliği ile kurulan okul, restorancılık ve hizmet alanında her türlü teknik ekipmanla donatılmış binada öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sunacak.  Mutfak Sanatları Okulu projesinde mezun olmaya hak kazanan öğrenciler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikaları ile iş hayatına atılabilecekler. Mesleğe yeni adım atanlar için başlangıç eğitimleri verecek olan Mutfak Sanatları Okulu’nda aynı zaman da mesleğinde kendini geliştirmek isteyenler de ileri düzey eğitim alabilecek.

tures sektor 2Sektördeki İstihdam Sorununa Çözüm TÜRES’ten

TÜRES Genel Başkanı Ramazan BİNGÖL: “Sektöre yıllarını vermiş ve büyük bir tecrübeye sahip derneğimizin nihai hedefi, mevcut bilgi birikimimizi sektöre yansıtırken akademik alanda da bu bilgi ve tecrübeyi yansıtmaktadır. Bu hedefin bir başlangıcı olarak gördüğümüz proje kapsamında teorik bilgisini ve pratiğini tecrübeli ustalardan almış 5 bin gencimizi sektöre kazandırmayı planlıyoruz” dedi.

Reklamı Geç