Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

NECMETTİN BİRİNCİ AK PARTİ TABANINDA DESTEK GÖRÜYOR

Başta Ümraniye, Üsküdar, Çekmeköy,

Başta Ümraniye, Üsküdar, Çekmeköy, Beykoz ve Kadıköy gibi ilçeler olmak üzere; Anadolu yakasında kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Necmettin Birinci’nin Ak Parti’den 1. Bölge Milletvekili Aday Adaylığı tabandan büyük ilgi ve destek görüyor.

ncmbrncady3AK Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili Aday Adayı Necmettin Birinci, başta teşkilatlar ve taban olmak üzere herkesten ilgi ve destek görüyor. Siyasetin içinden ve sokaktan gelen bir isim olan Necmettin Birinci, sosyal yönü ile de sürekli iç içe olduğu toplumun her kesiminden olumlu tepkiler alıyor. Aday adaylığı hakkında Yerel Gazete’ye özel açıklamalarda bulunan Necmettin Birinci; “Yeni Türkiye’de daha fazla görev ve sorumluluk almak için bu yola çıktım” şeklinde konuştu. Genç yaşına rağmen Ak Parti genel merkez kurucusu da olan Necmettin Birinci, bugüne kadar Ümraniye Rizeliler Birliği de dahil olmak üzere pek çok sivil toplum kuruluşunda görev aldığını ifade ederek; “Biz zaten her zaman gece gündüz demeden milletimizle iyi günde, kötü günde hep beraberiz. İnsanımıza ve toplum sorunlarına her zaman duyarlı olduk, bundan sonra da duyarlı olmaya devam edeceğiz. Telefonumuz 24 saat herkese açık oldu” dedi.

ncmbrncady2AK Parti’de bugüne kadar gençlik kolları genel başkan yardımcılığı gibi pek çok kademede görev aldığını ifade eden Birinci; “Türkiye nüfusunun % 60’ı genç nüfustan oluşuyor ve bu genç potansiyelin ülke geleceği adına iyi değerlendirilmesi gerekiyor. Gençlikle ilgili önemli proje ve düşüncelerim var” dedi. Yine kendisinin elektronik mühendisi olduğunu da hatırlatan Birinci, enerji politikaları ile ilgili de projeleri olduğunu kaydetti. Necmettin Birinci, enerjide ülkemizin önemli bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.

Sürekli yeni Türkiye vurgusu yapan Necmettin Birinci, “Ekonomide, sosyal politikalarda, hukuk ve demokrasi alanında, bilim ve teknolojide kazanılan başarı ve özgüvenle Cumhuriyetimizin 100. yılında dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olacak daha güçlü bir Türkiye’yi inşa etmek için bu gemide ben de varım. Yeniden Ak Parti iktidarıyla yeni Türkiye ve yeni İstanbul için görev ve sorumluluk almaya hazırım” dedi.

 YENI_TURKIYE_YENI_ISTANBULNecmettin Birinci’yi yakından tanıyalım..

1974 yılında Rize’de doğan Necmettin Birinci, İlkokulu Rize Merkez Yemişlik köyünde okudu. Birinci, Kur’an kursu hafızlık eğitiminden sonra kaydolduğu Rize İmam Hatip Lisesini 1993 yılında bitirdi. Üniversiteyi Ankara Üniversitesi Elektronik Mühendisliği Bölümü’nde okuyan Birinci, 1998 yılında mezun oldu. Üniversite sonrası bilgi teknolojileri ve enerji sektöründe ticaretle uğraştı. Enerji sistemleri alanında yüksek lisans çalışmaları yaparak uzman olduğu yenilenebilir enerji konusunda birçok enerji projesinde bulundu. Halen enerji sektöründe proje danışmanlık hizmeti vermektedir. Aynı zamanda iş sağlığı ve güvenliği uzmanıdır.

Lise ve üniversite yıllarında aktif olarak gençlik hareketlerinde bulunarak Milli Gençlik vakfında üniversite temsilciliği ve İl başkan yardımcılığı gibi birçok görevde bulundu. Refah Partisi ve Fazilet partisi gençlik kollarında bulundu. 2001 yılında kurulan Ak Parti’nin kuruluş çalışmalarında bulunarak Genel Merkez Gençlik Kollarının kuruluş çalışmalarını yürüttü. Ak Gençliğin vizyon, misyon ve programının yazılması çalışmalarında bulundu. Genel Merkez Gençlik Kollarının ve 81 il teşkilatının örgütlenmesi çalışmalarını yürüttü.Gençlik Kollarının kuruluşuyla uzun yıllar Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. Ayrıca genel merkez bünyesinde birçok görev ve faaliyetlerde bulundu. 2002 genel seçimleri ve 2004 yerel seçimlerinde Genel Merkez adına Türkiye genelinde seçim çalışmalarında bulundu.

2009-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ve Türkiye Belediyeler Birliği meclis üyesi görevlerinde bulundu. Ayrıca 5 yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesinde AB ve Dış İlişkiler Komisyon üyeliği görevini yürüttü. Necmettin Birinci, birçok sivil toplum örgütünde aktif üye ve yöneticilik yaptı. Halen Rize Dernekler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Ümraniye Rizeliler Birliği Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. İngilizce ve arapça bilmekte olup, evli ve 2 çocuk babasıdır..

Reklamı Geç