Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

O İŞGÜZAR, ÇEKMEKÖY’ÜN DEĞİL BÜYÜKŞEHİR’İN PERSONELİ ÇIKTI…

Bütün dünyanın Koronavirüs belasıyla

Bütün dünyanın Koronavirüs belasıyla mücadele ettiği bir günde Çekmeköy’ün gündemini İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sözcüsü Murat Ongun’un sosyal medya hesabından paylaştığı bir video görüntüsü meşgul etti. Madenler Metro istasyonu güvenlik kamerası görüntülerinden elde edilen 30 saniyelik videoda bir temizlik personeli yere attığı çöp gibi peçeteleri görüntülüyor. Sosyal medyada hızla yayılan görüntüyü hesaplarından paylaşan İBB’de iktidar Çekmeköy’de muhalefet olan muhalif kanat, “İşte Çekmeköy Belediyesi çöp temizleme personeli böyle yaparak Ekrem İmamoğlu karşıtlığı için malzeme üretiyor hem de Koronavirüs nedeniyle hijyen konusunda en hassas olmamız gereken şu günlerde…” diyerek haklı bir serzenişte bulundular.

Öte yandan gün boyu araştırma yaparak konuyu sorduğumuz Çekmeköy Belediyesi yetkilileri ise böyle bir şeyin mümkün olamayacağını ifade ettiler. Konuyu inceleyen Çekmeköy Belediyesi akşam saatlerinde Başkan Ahmet Poyraz’ın adına bir açıklama metni gönderdiler. Metinde, “Bütün dünya insan sağlığı için seferber olmuşken, siyasi hırslarını bir kenara koyamamış kişilerin ortaya attığı yalan ile ilgili, gecesini gündüzüne katarak çalışan mesai arkadaşlarımız adına açıklama yapmaktan utanç ve üzüntü duyuyoruz” denilerek şunlar söylendi:

“Beşerdir şaşar, oldu mu acaba?” diye hiç tereddüt etmedik. Hukukta iddia sahibi iddiasını kanıtlamak zorunda olsa da görüntülerle oluşturulan algı oyunu sonrasında, çamur at izi kalsın anlayışına mahal vermemek için ne yazık ki masumiyetimizi ispatlamak zorunda kaldık. Öncelikle görüntülerdeki kişinin Çekmeköy Belediyesi personeli olmadığını altını çizerek ifade etmek istiyoruz. Çekmeköy Belediyesi temizlik personeli olarak görev yapan mesai arkadaşlarımız gri-kırmızı zeminli ve üzerinde belediye logomuzun olduğu kıyafetler giymektedir. Bizim personel kıyafetlerimizin içinde sarı bölüm barındıran bir kıyafet çeşidi yoktur.

İkinci olarak metroların içi, giriş ve çıkışları İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda olduğu için o bölgede bizim arkadaşlarımızın bulunması söz konusu değildir. Paylaşımı yapan yetkililerin, kendi personellerinin giydikleri kıyafetleri bilmediklerini düşünmek istemedik ve işin içinde başka bir iş mi var acaba diye araştırma yapmak zorunda kaldık.  Yaptığımız araştırmalarda bütün veriler, görüntülerdeki kişinin İBB personeli olduğunu işaret ediyor. Elde ettiğimiz görüntülerde bu çalışan kişinin işine olan saygısı, çalışmalarını titizlikle yaptığı açık şekilde görülmektedir; fotoğrafları da büyük ihtimalle amirlerini bilgilendirmek amaçlı whatsapp grubundan paylaşmak için çekmektedir. Bizi trollükle suçlayan, böyle bir iftira ile gündemi meşgul etmekten hiç çekinmeyen İBB Sözcüsü Murat Ongun adına İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun; kurumumuzdan, mesai arkadaşlarımdan ve kamuoyundan özür dilemesini bekliyoruz.”

Bu açıklamanın ardından yine sosyal medya hesabı üzerinden bir mesaj yayınlayan İBB Sözcüsü Murat Ongun, “Dürüstlük ve şeffaflık temel ilkemiz. Bugün paylaştığım videodaki görevlinin Çekmeköy Belediyesi’nin değil, İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli olduğunu tespit ettik. Gerekli işlem yapıldı. Bu hatadan dolayı Belediye Başkanımız Ahmet Poyraz’dan özür dilerim” dedi.

Reklamı Geç