Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖBÜRÜ BENZİNLİK, BU DA PAZAR ALANI YAPILMAK İSTENİYOR..

Çekmeköy’de benzin istasyonu yapılmak

Çekmeköy’de benzin istasyonu yapılmak istenen yeşil alan çocuk parkı davasından sonra bir park meselesi daha patlak verdi. Pazar alanına katılmak istenen 3279 parselde aynı zamanda deprem toplanma yeri de olan yeşil alanın park olarak kalması için belediye önünde basın açıklaması yapan vatandaşlara destek CHP’den geldi. ‘Bir avuç nefes parkıma dokunma’ diye haykıran vatandaşlar söz konusu parkta nöbet başlatacaklarını duyurdu CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş da, “Sonuna kadar mücadele edeceğiz, nöbetlerinizde yanınızda olacağım” dedi.

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi’nde Fiba Life Sitesi yanı başındaki yeşil alan parkın benzin istasyonu yapılmak istenmesinin mahkemeye taşınmasının ve bilirkişinin ‘buraya akaryakıt istasyonu yapılamaz’ raporunu vermesinin ardından bir park meselesi de Mehmet Akif Mahallesi Paradise Sitesi önündeki 3279 parselde yer alan yeşil alan çocuk parkının yanı başındaki Pazar alanına katılmak istenmesiyle ortaya çıktı. Söz konusu kararın Mayıs ayı belediye meclisi gündemine gelmesiyle başlayan tartışmalar site sakinlerinin belediye önündeki basın açıklamasıyla devam etti. CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş, ilçe yöneticileri ve meclis üyelerinin de destek verdiği Paradise Sitesi sakinleri belediye önünde buluşarak, “Aynı zamanda deprem toplanma alanı da olan yeşil alan parkımıza dokunmayın. Bir avuç nefesi bizlere çok görmeyin” diye haykırdılar.

CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş da benzin istasyonu yapılmak istenen park alanının hukuksal mücadelesini hatırlatarak, “İlçemizde ikinci bir park vakası yaşıyoruz. Akaryakıt istasyonu yapılmak istenen park için bilirkişi ‘olmaz’ raporu verdi, şimdi sıra Pazar alanı yapılmak istenen parkın mücadelesine geldi. Halkımızın yeşil alanlarına dokunmalarına izin vermeme adına sonuna kadar hukuki mücadelemiz devam edecek” dedi. Site sakinlerinin Pazar alanına katılmak istenen park için eylem ve mücadele çağrısına yanıt veren CHP İlçe Başkanı Kızıldaş, “Halkımızın yeşil parkı için başlatacağı nöbetlere biz de katılıp mücadelenize sonuna kadar destek vereceğiz” şeklinde konuştu.

CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav da yaptığı açıklamada, tüm Paradise Sitesi sakinlerinin nefes alanları parkın Pazar alanına katılmak istenmesine karşı olduğunu söyledi. “Paradise Sitesi sakinlerinden sadece bir kişi parkın Pazar alanına katılmak istenmesini istiyor o da belediye meclisi başkan vekili Şenol Alan” diyen Murat Cirav, “Planlama hataları yüzünden ranta kurban ettikleri yeşil alanlara göz dikiyorlar” şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının ardından konunun gündeme geldiği belediye meclis toplantısına katılan Paradise Sitesi sakinleri ne karar çıkacağını izlediler. Yapılan görüşmelerde söz konusu karar ilgili komisyondan geldiği gibi oy çokluğu ile kabul edildi.

Reklamı Geç