Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ODA VE KOOPERATİFLER ESNAF İŞMERKEZİ’NDE TEK ÇATI ALTINDA BULUŞSUN..

Ümraniye’de faaliyet gösteren esnaf

Ümraniye’de faaliyet gösteren esnaf örgütü temsilcileri, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Kaymakam Suat Dervişoğlu’nun da katıldığı kahvaltılı toplantıda biraraya gelerek marangozundan şoförüne, bakkalından lokantasına esnafın sorun ve sıkıntılarını konuşup çözüm önerileri hususunda istişarelerde bulundular. İlçede faaliyet gösteren oda ve kooperatif gibi tüm esnaf örgütü temsilcilerinin aynı çatı altında buluşup hizmet vereceği bir iş merkezi fikri toplantının sürprizi oldu.

Özellikle küçük esnafın sorun ve sıkıntılarını sıkça gündeme getiren Ümraniye Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Resul Taşcı’nın daveti üzerine bir araya gelen ilçenin esnaf örgütü temsilcileri, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Kaymakam Suat Dervişoğlu’nun da katıldığı toplantıda esnafın durumunu masaya yatırdılar. Aynı zamanda Faik Yılmaz’ın başkanı olduğu İstanbul Esnaf Odaları Birliği İSTESOB’da disiplin kurulu üyesi de olan Ümraniye’nin sevilen oda başkanı Resul Taşcı’nın, tüm oda ve kooperatif başkanları ile esnaf örgütü temsilcilerini ilçenin yerel yöneticileri ile buluşturması esnaf camiasında takdirle karşılandı.

Ümraniye Motorlu Taşıt Sahipleri ve Şoförleri Esnaf Odası Başkanı Nezih Mert, Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı Suat Yazıcı, esnafa parasal konularda yardımcı olan kredi kapıları Ümraniye Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yıldız ve Dudullu Esnaf Kefalet Kooperatifi Başkanı Nilgün Kaplan ile Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği ESSİAD Başkanı Necmettin Sarı gibi isimlerin buluştuğu önemli toplantıda özellikle pandemi sonrası bölge esnafının talepleri ilçenin en yetkili mülki idare amirlerine iletildi. Ümraniye’nin sevilen kaymakamı Suat Dervişoğlu ve Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, her zaman esnafın yanında olmaya devam edeceklerini ifade ettiler.

Ümraniye’nin, gelişmiş sanayisi ve ülke ekonomisine dev katkısı ile önemli bir ticaret merkezi olduğunun vurgulandığı toplantıda konuşan esnaf örgütü temsilcileri, bölge esnafının elini rahatlatan ve de bürokratik işlemlerini hızlandıran girişimlerde bulunulması gerektiğini dile getirdiler. Toplantıya katılan esnaf örgütü temsilcileri, ilçe genelindeki bütün oda ve kooperatiflerin aynı çatı altında buluşup esnafa ortak hizmet verebileceği bir iş merkezi konusunda hem fikir olduklarını ifade ederek yetkililerden destek talep ettiler. Son derece verimli geçen toplantıda kooperatif başkanları Mehmet Yıldız ve Nilgün Kaplan da geçtiğimiz 3 aylık zor süreçte esnafa verdikleri krediler ve destekler hususunda bilgilendirmelerde bulundular.

Çarşı gibi merkezi yerlere yeni taksi durakları yapılması gibi konuların da gündeme geldiği toplantıda esnaf temsilcilerinin görüşlerini alan Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, 3 mahalle başta olmak üzere uygulamaya koyacakları ada bazlı kentsel dönüşüm hakkında görüş alışverişinde bulundu. Millet Bahçesi yapacakları Trabzonpark’ı ücretsiz halka açtıklarını da ifade eden Başkan Yıldırım, özellikle pandemi sonrası işyerlerinin dezenfekte edilmesi ve esnafa hijyen kuralları konularında destek olunması noktasında yaptıkları çalışmalara değindi.

Reklamı Geç