Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖĞRENCİ NEREDEN GEÇİP OKULUNA GİTSİN?..

Ümraniye Zübeyde Hanım İlköğretim

Ümraniye Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu’nun girişindeki daracık sokağa park edilen araçlar, izdihama neden oluyor. Şikâyetlere rağmen, Kırçeşme Sokağı’na yapılan araç parklarının devam etmesi velilerin tepkisine neden oluyor.

uklprk1Ümraniye’nin merkezinde ve ilçenin en kalabalık okulunda araç izdihamı yaşanıyor. Ümraniye’nin merkez mahallesi Atatürk Mahallesi’ndeki Zübeyde Hanım İlköğretim Okulu şu günlerde, bilinçsizce yapılan araç parkları nedeniyle büyük bir sıkıntı yaşıyor. Şehrin göbeğindeki okula giden sokakların hepsi daracık. Özellikle okulun ana kapısına bulunduğu Kırçeşme Sokağı ise bir aracın geçemeyeceği kadar dar. Sadece yayaların kullanabildiği sokağın okul girişindeki açık alan adeta otopark gibi kullanılıyor. Okulun altında kapalı otopark olmasına rağmen yapılan araç parkı velilerin tepkisine neden oluyor.

uklprk2ÖĞLEN TATİLİNDE İZDİHAM YAŞANIYOR

Yaklaşık 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü ve ikili eğitimin yapıldığı okulda özellikle öğlen tatilinde izdiham yaşanıyor. Sabah eğitime başlayan ortaokul öğrencilerinin çıkışına, ilkokul öğrencilerinin de gelişi eklenince sokaklar öğrenci seline dönüşüyor. Öğrenci ve veliler, daracık sokaklarda omuz omuza, ite kalka geçmek zorunda kalıyor. Buna bir de araç parkı eklenince izdiham kaçınılmaz oluyor.

uklprk3ŞİKÂYETLERE RAĞMEN ENGELLENEMİYOR

Okul yönetimi ve veliler de bu durumdan muztarip. Milli Eğitim, Emniyet ve Belediyeye defaatlerce şikâyette bulunulmuş ancak kalıcı bir çözüm bulunamamış. Okulun çevresindeki apartman sakini oldukları belirlenen sorumsuz kişilerin park ettiği araçlar adeta eğitime sekte vuruyor.

“EĞİTİME SAYGIN YOKSA ÇOCUKLARA SAYGIN OLSUN”

Veliler, özellikle giriş çıkışlarda izdiham olmasından endişe ederek tepkilerini, “Bu sokağa araçlarını park edenlerin belli ki eğitime saygısı yok. Bari çocuklara saygısı olsun. Bu kadar duyarsız olunmaz. Yetkilileri göreve davet ediyor ve şikâyetlerimizi dikkate almalarını istiyoruz” şeklinde dile getiriyor.

 

 

Reklamı Geç