Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“ONCA BORÇ YAPIYORLAR LAKİN ORTADA ÇAKILI ÇİVİLERİ YOK”

Yerel basın mensuplarıyla biraraya

Yerel basın mensuplarıyla biraraya gelerek yerel ve genel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Erdem, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Ataşehir Belediyesi’ne yönelik ağır eleştiriler yöneltti. Erdem, hem İBB’de hem de Ataşehir’de yapılan onca borca rağmen ortada doğru dürüst hizmet ve yatırım olmadığını iddia etti.

Göreve gelişinin üzerinden bir yıl geçtiğini hatırlatan Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı İsmail Başkan Erdem, “Malumunuz geçen yıl 20 Aralık’ta kongremizi yaparak göreve gelmiştim ve bugün 21 Aralık’ta sizlerle beraberiz” diyerek şunları kaydetti: “Ülkemiz ve milletimiz her zamankinden daha ağır bir sınavdan geçiyor. Bütün dünya ülkeleri ve Avrupa’da da baş gösteren ekonomik krizi bizler de hissediyoruz. İşte böyle bir dönemde alışılagelmiş faiz ekonomisini yıkarak yeni bir modele geçtik ve ülkemizin istikbali açısından bir dönüm noktası yaşadık. Önümüzdeki 6 ay içerisinde en geç Haziran ayına kadar her şeyin normale döneceğine inanıyorum. Ağustos güneşini hepimiz göreceğiz. 225 milyar dolar ihracat yapan Türkiye hızla büyüyor. Geçmişte az mal satıp çok mal ithal ederken bugün bu seviye tersine dönüyor. Akdeniz ve Karadeniz’deki enerjiye yönelik yatırımlar birilerini elbette rahatsız ediyor. Bu ülke hepimizin, Türkiye hepimizin. Türkiye güçlendikçe birileri rahatsız oluyor. Biz doğru bildiğimiz yolda ilerlemeye devam edeceğiz, varsın birileri rahatsız olsun..”

İBB yönetimini ve Ataşehir Belediyesi’ni adeta topa tutan Başkan İsmail Erdem; “İstanbul Türkiye demek. Ataşehir de İstanbul’un 39 ilçesinden biri. 2.5 yıldır görevde olan İBB yönetimi sürekli mazeret üretiyor. Hizmet, üretmek, çalışmak mazeret tanımaz. Yapamıyoruz, edemiyoruz deyin anlarız. Bakın bugün İBB’nin borcu 44 milyara çıkmış vaziyette. Oysa 2.5 yıl önce bizden 28 milyar lira ile devir alındı bu bütçe ve üzerine 14 milyar lira daha borç yapıldı. 2020 bütçesi 43 milyar 600 milyon lira olarak geçen İBB’nin bu borca rağmen çakılı bir çivisi var mı, yok. Soruyorum sizlere hiç temel atma törenine davet ediliyor musunuz? Bu borcun görev sonuna kadar 71 milyar liraya çıkması öngörülüyor hala yeni borçlanma peşindeler. Hizmet ve yatırım olsa tamam ama o da yok. İstanbul Türkiye’nin motoru, lokomotifidir. İsraf edilecek tek bir kuruşu yoktur” dedi.

Başkan Erdem: “Keza 820 milyon lira bütçeye sahip Ataşehir Belediyesi de farklı değil. Vizyon, ufuk, yatırım, proje olmayan bu bütçede yeni yılda yatırım payı ne kadardır? Aynı şekilde Ataşehir de borç batağında ve ortada doğru dürüst bir hizmet ve yatırım maalesef yok. 13 yıldır Ataşehir’i yönetiyorlar bir komşu ilçeler bakın bir de bu ilçeye. Uzun vadeli yatırım yok boşa geçen zaman çok. Ben her zaman söylemişimdir; Ataşeher’de vatandaş kendi kendine idare edip gidiyor. Belediyeler mazeret üretme, yan gelip yatma yeri değildir” sözleri ile de Ataşehir Belediyesi’ne yüklendi.

İmar planları da değinen Erdem; “İmar planları konusunda halkın menfaatine yapılan her çalışmanın yanında yer aldık, yer almaya devam ediyoruz. Biz doğruya doğru, yanlışa da yanlış deriz. İmar planlarında da pozitif ve yapıcı olduk her zaman. Bir şehirde plan yoksa orada hiçbir şey yoktur. İşte Ataşehir örneği bunca senedir yönetilen kentte bazı şeyler daha yeni yeni oluyor. Bakın Sancaktepe’de görev yaptığım dönemde bütün ilçenin hem 1/1000’lik hem de 1/5000’lik planlarını sadece 5 ayda çıkardık. Şimdi İBB yönetimi de Ataşehir’de ve 2.5 senedir yapılanlar ortada. Yeni Çamlıca’da geçen yıl sonuna kadar herkesin tapularını vereceklerdi. Bize hodri meydan diyorlardı. Hani nerde tapular? Aynı şekilde Mimar Sinan ve Mevlana mahallelerinde de tapulan nerde? Yok askıya çıkıyor yok şulandırmada denilerek hep aynı mazeretler öne sürülüyor” dedi.

“Mülkiyet sorunu çözülmeden imar olmaz, imar olmayınca deprem güvenliği olmaz, can güvenliği olmaz” diyen Erdem; “Vatandaşın mülkiyet sorunu bir türlü çözülemiyor. Ataşehir’de öğretmenevi salonundan başka büyük toplantı yapılacak bir kongre merkezi veyahut toplantı merkezi neden yok? Buyrun Ataşehir’e bir kongre merkezi yapın. Elinizi tutan mı var? Son çıkan imar planları biz sahip çıkmasak, takip etmesek, ilgilenmesek 5 yıl daha çözülmezdi. Yeni Çamlıca ve Ferhatpaşa planlarını derhal getirin büyükşehire ve bizler taraf olup İçerenköy ve Aşık Veysel’de olduğu gibi çıkaralım. Ataşehir’e yazık ediliyor. Ne istemesini biliyorlar, ne almasını ne de yapmasını tam bir beceriksizlik örneği. Geçtiğimiz 31 Mart seçimlerinde biz kazanmış olsaydık şu an Ataşehir’in ne mülkiyet sorunu ne de plan derdi kalmazdı.”

Reklamı Geç