Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ORC’DEN ADA’YA AK PARTİ’DEN CHP VE DP’YE HEPSİ BAMBAŞKA SONUÇTA..

Yerel seçime sayılı günler

Yerel seçime sayılı günler kala yurdun dört bir yanında olduğu gibi Çekmeköy’de de tam bir anket furyası yaşanıyor. Mevcut Başkan ve Ak Parti Adayı Ahmet Poyraz ile CHP Adayı Seyfettin Yıldırım’ın yanı sıra Demokrat Parti Adayı Hüseyin Sipahi’nin de yarışa katılmasıyla İstanbul’un bir çok ilçesinden farklı bir seçim havası yaşayan Çekmeköy’de seçime 10 gün kala birbirinden çok farklı 4 ayrı anket sonucu kamuoyu gündeminde.

Ak Parti, CHP ve Demokrat Parti adaylarının yarıştığı Çekmeköy’de birbirinden çok uzak 4 ayrı anket sonucu var. Geçtiğimiz günlerde ORC’nin yayınlamış olduğu ve Ak Parti’nin yüzde 48.7, CHP’nin 41.3 olduğu ilginç ankette DP Adayı Hüseyin Sipahi’nin adı dahi geçmez iken Ak Parti Adayı Ahmet Poyraz’ın yayınladığı son ankette durum çok daha farklı. ORC’nin anketine Sipahi, tepki göstermiş ve “algı operasyonu” açıklaması yapmıştı. ORC anketinden günler sonra Ak Parti Genel Merkezi tarafından yaptırıldığı konuşulan ankete göre Ak Parti: yüzde 47.5, CHP yüzde 35.8 ve DP yüzde 9. Kalan kısım kararsızlar 7.2.

Çekmeköy anketlerinin bir başka sonucu da CHP’den geldi. CHP Adayı Seyfettin Yıldırım’ı yüzde 40.6 oy oranı ile birinci gösteren ankete göre Ak Parti yüzde 38.3, DP yüzde 16.7 ve diğer partiler yüzde 4.4 olarak belirtilmiş.

Anketlerin bir başka sonucu da Demokrat Parti Adayı Hüseyin Sipahi’yi avantajlı gösteren ADA Araştırma Şirketi’nin yaptığı araştırmadan geldi. Sipahi taraftarlarını sevindiren ankete göre; Ak Parti ile DP arasında sadece yüzde 1.4 fark var. Bu ankete göre Ak Parti yüzde 37.8, DP yüzde 36.4, CHP’nin de içinde olduğu diğerleri yüzde 25.8.

Reklamı Geç