Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖRNEK İŞLERE İMZA ATAN AYGAD, YAŞAMA UMUT OLDU..

Kısa adı AYGAD olan

Kısa adı AYGAD olan Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği, Barış Pınarı Harekatı’na katılan Mehmetçiklerimize destek olmak amacıyla, Türk Kızılayı ile işbirliği yaparak kan bağışı kampanyası düzenledi.

AYGAD yönetimi, önce Kartal’da bulunan Kasabalı Restaurant’ta kahvaltı etkinliği düzenledi, ardından üyeleriyle birlikte kan bağışında bulundu.. Kahvaltı etkinliğine Kartal Kaymakamı Abdullah Demir, Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay, CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi, AK Parti Kartal İlçe Başkanı yardımcısı Aydın Yavuz, AK Parti Kadıköy İlçe Başkan Yardımcısı Fırat Aydın, AYGAD eski Başkanı Ümit Kahyaoğlu, Kartal Gazeteciler Derneği Başkanı M Selim Akdoğan, çok sayıda ulusal ve yerel medya çalışanı gazeteciler katıldı.

AYGAD Başkanı Ahmet Işıkdağ, “Gazetecilik mesleğinin yandaşı ve candaşı olmaz, olamaz. Biz gazeteciler, halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmekle yükümlüyüz. Bu mesleği, başta etik kurallara uyarak yapmak zorundayız” dedi. Ahmet Işıkdağ şöyle konuştu: “Ülkemizin ve milletimizin oldukça sıkıntılı bir dönemden geçtiği, Ordumuzun Barış Pınarı Harekatı nedeniyle seferde olduğu ve bizlerin desteğini  beklediğininn bilincindeyiz. Kahraman Mehmetçiğimize başarılar diliyor, hiç bir askerimizin ve vatandaşımızın ayağına taş değmemesini umut ediyoruz. Kahraman askerimize ve o bölgede görev yapan meslektaşlarımıza can sağlığı diliyoruz. Harekatın ilk günlerinde teröristlerin açtığı ateş sonucu bazı meslektaşlarımız yaralandı. Bu vesile ile Barış Pınarı harekatında şehit olan Asker ve sivillerimize Allah’tan rahmet, tüm yaralılarımıza da acil şifalar diliyoruz.

Hepimiz biliyoruz ki terörün; dini, dili, ırkı, rengi ve milliyeti olmaz. Kanunun yetkilendirdiği kişiler dışında eline silah alan, devletlerin yasalarına karşı çıkan ve bu anlamda çocuk yaşlı, erkek kadın, sivil ya da kolluk kuvvetlerini ayırmadan acımasızca katleden her eylem bir terör faaliyetidir. Bu nedenle her türlü terör eylemini kınıyor ve sonuç alıncaya kadar mücadelemizi sürdürüyoruz. Biz dünyada barışın hakim olması için savaşırız. Çünkü biz dünyaya medeniyeti, insanlığı ve barışı dağıtan erdemli bir neslin torunlarıyız. Bu gün ülkemizin güvenliği için verdiğimiz mücadeleye karşı bize insanlık dersi vermeye çalışanların, atalarından aldıkları barbarlık mirasını nasıl devam ettirdiklerini çok iyi biliyoruz.

Dünyanın birçok ülkesinde özellikle Müslüman coğrafyasında, mazlum insanlara yapılan zulümleri ve işkenceleri de iyi biliyoruz. Bu zulümlere karşı sessiz kalanlar, her ne hikmetse ülkemizin birlik ve beraberliğini tehdit eden teröristlerin savunuculuğuna soyunuyorlar. Bu nedenle zorbalarla, zalimlerle ve teröristlerle mücadele etmek ve galip gelmek için zeki ve çalışkan olmak zorundayız. Bu nokta da biz basın mensuplarına çok ama çok önemli görevler düşmektedir.

Meydana gelen hadiseleri topluma ve dünyaya aktardığımız haberlerin anlaşılması için bizlerin eğitimli ve liyakatli bireyler olmamız gerekiyor. Bu nedenle gazetecilik çok önemli bir meslektir. Lütfen bu mesleğin önemini unutmayın. Lakin, Gazetecilik maalesef Türkiye’de son 25 yıldır değerini kaybeden bir meslek olmuştur. Gazeteciler, sadece kendilerinin değil, herkesin her kesimin gözü kulağı olmak zorundadır. Gazetecilik mesleğinin sağcısı, solcusu yandaşı candaşı olmaz olamaz. Biz gazeteciler halkın haber alma özgürlüğünü yerine getirmekle mükellefiz.

Gazeteciler olarak bu onurlu mesleği, başta etik kuralları olmak üzere kurallarına uyarak yapmak zorundayız. Gazeteciliği onurumuzla yapmazsak Allah’ın bize verdiği bu ödülü inkar etmiş oluruz. Gazeteciler, toplumların aynası olmak zorundadır. Eğer biz ayna görevini yapamaz isek, toplum güven kaybına uğrayacaktır. Toplumun, güven kaynağı bizleriz yani şu ortamda bulunan gazetecileriz. Bu nedenle haberlerimizi tamamen tarafsız ve objektif bir dille okura aktarmak habere yorum katmamak zorundayız.

Kendi fikirlerimizi ise köşe yazılarında dile getirebilir yorumumuz okura bu şekilde aktarabiliriz.. Bir kere öncelikle şunu belirtelim, bu ortamda bulunan gazetecilerin çoğu “Yerel Gazeteci” olarak adlandırılmaktadır. Ancak artık dijitalleşen çağla birlikte yerel gazetecilik kavramı ortadan kalkmıştır. Çünkü haber sitelerimizde kullandığımız haberler artık, Kanada’dan Avustralya’ya, Norveç’ten Güney Afrika Cumhuriyeti’ne kadar dünyanın her köşesinden okunmaktadır.

Türkiye’de ve özellikle içinde bulunduğumuz İstanbul’da yerel gazetecilerin sorunları bir hayli fazladır. Cumhuriyetimizin kurulduğu ilk yıllarda yerel gazeteler büyük önem taşırken artık, siyasiler ve yerel yöneticiler tarafından göz ardı edilmekte hatta küçümsenmektedir. İdari yapısı ve şartnameleri gereği maalesef BİK yerel basının üzerinde bir demoklasi kılıcı gibi durmaktadır.. Yerel gazetecilerin, ofis, matbaa, teknik donanım ve personel sorunları vardır.

Anadolu Yazarlar ve Gazeteciler Derneği olarak, meslektaşlarımızın yaşadığı sıkıntıların bilincindeyiz. Bu sorunların giderilmesi ve meslektaşlarımızın daha huzurlu ortamda işlerini yapabilmeleri için tüm gücümüzle çalışmaktayız. Geçtiğimiz ay Yalova’da yaptığımız Çalıştay’da meslektaşlarımızın sorunlarını masaya yatırdık. Bu konuda uzman arkadaşlarımızı Çalıştay’a davet ederek, mesleki gelişmelerine katkıda bulunmaya çalıştık. Bu çalıştayda meslektaşlarımıza kitle iletişim, basın hukuku, örgütlenme teşkilatlanma konularında brifingler verdik. Bu çalışmalarımız, artarak devam edecek olup, tüm meslektaşlarımızın sorunlarını en aza indirebilmek için elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya devam edeceğiz.”

Kartal Kaymakamı Abdullah Demir ise “Gazetecilerin, ordumuzun böylesi önemli bir görevdeyken yaptığı bu anlamlı kampanya tüm sivil toplum kuruluşlarına örnek olmalı. Kahraman Mehmetçiğimize başarılar diliyorum” dedi.

Sultanbeyli Kaymakamı Metin Kubilay da AYGAD yönetimini kutlarken “Askerimize güç kuvvet diliyorum. Gazetecileri de bu anlamlı hareketlerinden dolayı kutluyorum. Barış Pınarı Harikatı’nda şehit düşen askerlerimize Allah’tan rahmet diliyor, gazilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor ve onlara asker selamı yolluyorum” dedi ve asker selamı verdi..

CHP Kartal İlçe Başkanı Muammer Çelebi de AYGAD’ın anlamlı bir kampanyaya imza attığını belirterek “Gazetecilerin bu tarz organizasyon yapmaları çok güzel. En kısa zamanda ben ve ilçe yönetimim de sizlerle ortak bir organize yapıp kan bağışı kampanyasını tekrarlayacağız” dedi. Kahvaltıdan sonra AYGAD Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda gazeteci, Kızılay Marmara Bölge Müdürlüğü’ne giderek kan bağışında bulundu..

Reklamı Geç