Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖRNEK OLMASINI İSTEDİĞİNİZ YARDIM VE HAYIR İŞLERİ İŞTE BÖYLE PAYLAŞILIR…

Çekmeköylü İşadamı Nihat Atam’ın

Çekmeköylü İşadamı Nihat Atam’ın Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 35 çocuğa bayramlık alışverişi ve sonrasındaki eğlenceli günü başkalarına da örnek olması için sosyal medya hesabından duyururken; çocukların yüzüne tanınmayacak şekilde tatlı ayıcık çıkarması yapıştırarak paylaşması toplumsal hafızada çok anlamlı bir davranışın ince nüansını hatırlattı.

Mübarek Ramazan ayının son haftasına girdiğimiz şu günlerde; bayramın da yaklaşmasıyla toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygularımız her zamanki gibi en üst seviyede. Yardımlar yapılırken; kişilerin rencide olacağı şekilde, yüzleri tanınacak vaziyette deşifre edilip gerek sosyal medyada gerekse basında reklam malzemesi yapılması toplumumuzda en çok tepki çeken bir durum. Kaş yapalım derken göz çıkartan bu sonuç, hem dinimizce hem de insani değer açısından son derece vahim bir tablo doğuruyor. İşte bu noktada bölge kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim olan Çekmeköylü İşadamı Nihat Atam’ın yaptığı bir davranış herkese örnek nitelikte oldu.

Ramazan Bayramı öncesinde Çocuk Esirgeme Kurumu’ndan 35 çocuğu Ümraniye Meydan AVM’de giyindirdikten sonra eğlendiren ve bütün gün unutulmaz anlar yaşatan İşadamı Nihat Atam’ın sosyal medya hesabından çocukların tanınmaması için yüzlerine tatlı ayıcık çıkartmaları yapıştırarak paylaşım yapması ve paylaştığı resimlerde çocukların daha çok arkadan çekilmiş görüntülerinin seçilmesi, “İşte yardımlar böyle yapılır ve başkalarına örnek olmasını istiyorsak bu şekilde paylaşılır” dedirtti.

Çekmeköy’de ATA Kuyumculuk ve İnşaat işleri sahibi olan Nihat Atam, başkalarına örnek olduğunun farkında bile olmadan duygularını paylaştığını hesabındaki paylaşımında şunları anlattı: “Kıymetli kardeşlerim her bayram öncesi olduğu gibi bu bayram da Çocuk Esirgeme Kurumu’ndaki kimsesiz çocuklardan 35 çocuk alan eşim ve kızlarım alışverişe götürdüler. Ben de kendilerine yardıma gittim. Çok duygulu ve gurur verici bir gündü. O çocuklarımızın sevinci her şeye değerdi. Minik yavrularla alışveriş sonrası biraz eğlendik. Rabbim siz kıymetli dostlarıma da nasip etsin inşallah. Düşünen olursa yurt müdürünü ararım yardımcı olur.”

Bazı yardım ve iftarların reklam ve gösterişe yönelik yapıldığı böyle zamanlarda; İşadamı Nihat Atam bu ince ve duyarlı davranışı ile belki farkında bile değil ama yerel yönetimlerden, siyasetçilere, resmi ve özel bir çok kurum ve kuruluştan kişilere kadar herkese pay çıkartan cinsten bir işe imza atmış durumda.

Reklamı Geç