Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ORTAK PAYDA VE HEDEF DAHA GÜZEL ÜMRANİYE..

Kısa zamanda büyük ivme

Kısa zamanda büyük ivme yakalayan Ümraniye Platformu, çalışmalarını geliştirerek sürdürüyor. Her geçen gün artan yeni katılımlarla birlik ve dayanışma halkasını daha da genişleten platformun manifestosunu yazması ve kurumsal yapıya bürünmesi için fikir birliğine varıldı.

YEREL GAZETE ÖZEL HABER / Sivil toplum kuruluşu temsilcilerinden esnaf teşkilatlarına, geçmişten günümüze farklı kulvarlarda siyaset yapmış isimlerden işadamlarına tanınmış pek çok simanın biraraya gelerek oluşturduğu Ümraniye Platformu, çalışmalarını geliştirerek sürdürüyor. Hafta sonu Tantavi Sosyal Tesisleri’ndeki kahvaltıda buluşarak yerel ve güncel konulara ilişkin değerlendirmelerde bulunan platform üyeleri, daha kurumsal bir yapıda yola devam edilmesi yönünde fikir birliğine vardı. Ümraniye ve Büyükşehir Meclis Üyeleri Sacit Eyüboğlu ve Av. Filiz Öztürk Çelik, Üsküdar Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Terlan Kaya, Kazım Karabekir Cemevi Başkanı Erdal Ahi ve çok sayıda ismin katıldığı programa geçmiş yıllarda Ümraniye Kaymakamlığı yapmış Caner Akay da iştirak ederek eski dostlarla buluştu.

Toplantının yönetimini yapan Genel Sekreter Nusret Türker, yeni katılımlarla her geçen gün büyüyen ve gelişen Ümraniye Platformu’nun artık ete kemiğe büründüğünü kaydetti. “Yaşadığımız bölgemize, ülkemize ve topluma faydalı olmak adına biraraya gelen bizler, bir maya çaldık ve gelinen noktada bu mayanın tuttuğunu görüyoruz. Hepimizin ortak derdi ve gayesi elbette Ümraniye. Aramızda hiçbir surette; dil, din, ırk, mezhep, meşrep, taraf, yöre, bölge gibi bir ayrımcılığa asla yer yok. Tek derdimiz topluma faydalı olacak işler yapmak. Ümraniye Platformu halkası aramıza katılan yeni isimlerle her gün daha genişliyor ve büyüyor. Bu toplantılarda sizlerin görüş, öneri ve düşünceleri ile platformun geleceğine yön veriyoruz. Platformu daha da genişletme adına ve kurumsal kimliğe büründürme yönünde önümüzdeki günlerde güzel adımlar atacağımıza inanıyorum” dedi.

Yine platform üyesi ve Ümraniye Marangozlar Odası Başkanı Suat Yazıcı da, “Her alanda daha güzel ve yaşanabilir bir Ümraniye için hepimize düşen görev ve sorumluluklar var. Ülke ekonomisinin ve yaşam şartlarının geldiği noktayı yine hep birlikte yaşıyoruz. Yüzde 100 hatta 200’lere varan zamları ve alım gücü düştükçe düşen insanlarımızın halini görüyoruz. Onun için buradan herkes için ve yaşadığımız bölge Ümraniye için doğru fikirler çıkmalı, topluma yararlı olmalıyız” şeklinde konuştu.

Bölgenin tanınmış esnaf ailelerinden Bekarlar Mobilya Sahibi Ergün Bekar da yaptığı değerlendirmede, ortak gayelerinin daha güzel bir Ümraniye olduğunu ifade etti. Ara sokaklarda, bina önlerinde yaşanan otopark sorunu ve şehir içi trafik yükünün ivedilikle çözümü kavuşturulması gerektiğini kaydeden Ergün Bekar, merkeze yapılan yeni otoparkın yönlendirme tabelalarının da acilen konulması gerektiğini hatırlattı. Ekonomik gelişmelere de değinen Bekar, “Ticaret sıkışmış, vatandaşın alım gücü düşük. Kredi kartı taksit sayılarının artması ve alım gücünün yükseltilmesi şart” dedi.

Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği Genel Sekreteri Serkan Kalkan da konuşmasında, Ümraniye Platformu’nun bölge kamuoyuna yönelik daha büyük açılımlar yapması gerektiğini söyledi. “Ümraniye Platformu, kamuoyuna daha fazla açılmalı ve daha geniş çevrelere tanıtılmalı. Bunun için platformun vizyonunu ve misyonunu ortaya koyan bir manifestonun yazılması ve duyurulması gerekiyor. Daha kurumsal hareket ederek bu yapıdan doğan enerjiyi gerek siyasal gerekse sosyal açıdan toplumsal sinerjiye aktarmamızın zamanı geldi diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Ümraniye ve İBB Meclis Üyesi Av. Filiz Öztürk Çelik de yaptığı değerlendirmede, Sacit Eyüboğlu ile birlikte görevleri çerçevesinde kendilerine ulaşan toplumsal ve bireysel talepleri büyükşehir nezdinde büyük oranda çözüme kavuşturduklarını ancak hizmet noktasında beklentilerin her zaman devam ettiğini dile getirdi. Ümraniye Platformu gibi yapıların toplumsal beklentilere daha verimli ve etkin çözümler üretilmesi için önemli olduğuna vurgu yapan Çelik, “İşte bu amaçla hepimiz bu yapının içindeyiz ve birlikte hareket ederek daha güzel yarınlar için fikir üretiyoruz” şeklinde konuştu.

Üsküdar Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Terlan Kaya da konuşmasında ekonomik konular ve güncel gelişmelere değindi. Küçük esnafın desteklenmesi hususunda toplumsal duyarlılığın önemine vurgu yapan Kaya, “En zor ve en sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Toplumsal dayanışma ve sizlerin birlikteliği son derece kıymetli. Çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi. Programda söz alarak Ümraniye’nin hayrına çalışmalar hususunda fikirlerini beyan eden platform üyesi diğer katılımcılar da birbirinden önemli düşüncelerini ifade ettiler.

Yerel Gazete özel haberleri ve görselleri başka yayınlarda kullanılamaz. Kullananlar hakkında telif hakları yasası gereğince hukuki işlem yapılır.

Reklamı Geç