Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OSMANLI TEMCİD GELENEĞİ ÜMRANİYE’DE YAŞATILIYOR..

Ümraniye Belediyesi, gelenekleri yaşatmak

Ümraniye Belediyesi, gelenekleri yaşatmak noktasında yaptığı faaliyetlerinden olan Temcid’i her Ramazan tekrarlıyor. Ümraniye Belediyesi, bu kapsamda Temcid Salası okuttu ve belediye binasının bahçesinde sahurda buluşturdu.

Programa; AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can’ın yanı sıra, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Türk Kızılayı Genel Sekreteri Hüseyin Can, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, muhtarlar, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, programda yaptığı konuşmasına geçen Ramazan’ın ardından yaşanan hain darbe girişiminden bahsederek başladı. “Bu milletin kahraman evlatları göğüslerini siper ederek vatanımızı kurtardı” diyen Başkan Hasan Can, belediye bahçesinde bulunan ve o gece Ümraniye’de tank tarafından ezilen aracı anlatarak şehitlere rahmet ve gazilere şifa diledi. “Yarın mesai olmasına rağmen tüm masalarımız dolu. Hoşgeldiniz. Bu sofralar sizinle güzel, sizinle anlam buluyor” diyen Başkan Hasan Can, belediyenin Ramazan ayındaki faaliyetlerinden bahsederek ilçede kurulan sofraları anlattı.

Temcid Salası geleneği hakkında bilgi veren Başkan Hasan Can; “Temcid, insanları sahura kaldırmak için minarelerden okunan ve Peygamberi öven methiyelerdir” diyerek ilçe müftülüğü ile birlikte bu geleneğin sürdürülmesi için minarelerden Temcid Salası okunacağını söyledi. Millî birlik ve beraberliğin öneminden bahseden Başkan Hasan Can, “Rabbim ağzınızın tadını bozmasın, dünyada zulüm gören kim varsa Rabbim o zulmü ortadan kaldırsın” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, sahur sofrası ve Ramazan ayı içerisinde yaptığı diğer faaliyetlerden dolayı Ümraniye Belediyesi ve Başkan Hasan Can’a teşekkür ederek; herkese hayırlı sahurlar diledi ve yaklaşan Kadir Gecesi’ni ve Bayramlarını kutladı.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mihrimah Belma Satır, “Ramazan ayı, paylaşma ayı bereket ayıdır. İftar sofralarından sonra sahurlarda da bir aradayız. Bu geceyi düzenleyen Ümraniye Belediyesine ve Başkan Hasan Can’a teşekkür ediyorum. Osmanlı’ya ait dinî ve kültürel bir geleneği sürdürmemizi sağlayan belediyemizin, binasının önünde buluşmaktan mutluluk duyuyorum” dedi. Ümraniye’nin ve İstanbul’un eski hâlinden bahseden Satır; şehrin fiziki yapısıyla alakalı çalışmaların aşılarak sosyal belediyecilik faaliyetlerinin gerçekleştirildiğini söyledi ve bunu sağlayan belediyelere teşekkür etti.

Program, Sanatçı Necip Fazıl Karadağ ve Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Hafız Amir Ateş’in dinletisiyle son buldu. Ardından Ümraniye’deki camilerin minarelerinden Temcid Salası okundu.

Reklamı Geç