Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

OY VE ÖTESİ 23 HAZİRAN İÇİN YENİDEN HAREKETE GEÇTİ..

2014 yılından beri şeffaf

2014 yılından beri şeffaf ve denetlenebilir seçim hedefiyle faaliyet gösteren Oy ve Ötesi, 31 Mart’ta yapılmış olan ve Yüksek Seçim Kurulu kararıyla 23 Haziran Pazar günü tekrarlanacak olan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı seçimi için gönüllü kayıtlarını bugün açtığını ve İstanbul’un tamamında seçimi gözlemleyeceğini duyurdu. Gönüllü olmak isteyen herkes oyveotesi.org adresinden kolaylıkla kaydolabilecek.

Şeffaf ve denetlenebilir seçim hedefi doğrultusunda bir araya gelen gönüllülerden oluşan Oy ve Ötesi, 2014 yılından beri tarafsız ve bağımsız şekilde faaliyetlerini yürütüyor. Oy ve Ötesi, 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri de dâhil olmak üzere toplam 8 seçimde, yaklaşık 250 bin gönüllüsüyle, Türkiye’nin dört bir yanında varlık gösterdi.

31 Mart 2019 seçimleri sonrası İstanbul’da büyükşehir belediye başkanı seçimlerinin tekrarlanmasına yönelik kararın, birçok yönüyle, hukuk güvenliğine zarar verecek ve seçmenler nezdinde seçimlere ilişkin hukuki süreçlerdeki belirliliği ve öngörülebilirliği zedeleyecek pek çok soru işareti yarattığını belirten Oy ve Ötesi, duyurusunda “Tarafsız ve bağımsız bir sivil toplum kuruluşu olarak tüm bu yaşananlara rağmen demokratik, şeffaf, güvenilir ve hukuka uygun seçim talebimizi yineliyoruz. 30 Mart 2014 tarihli yerel seçimlerden başlayarak bugüne kadarki tüm seçimlerde sorumluluk aldığımız gibi, İstanbul’da tekrarlanacak seçimde de aynı demokratik amaçlarla görevimizin başındayız. Her zaman olduğu gibi bugün de odağımızda seçim sonuçları değil, süreçlerin yasalara uygunluğu ve şeffaflığı var. 23 Haziran’da İstanbul’da yenilenecek büyükşehir belediye başkanı seçimleri için gönüllü kayıtlarımızı açtık. Gönüllü olmak isteyen herkesi aramıza bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Oy ve Ötesi, seçim günü uygulamalarının mevzuata uygun şekilde gerçekleşmesi amacıyla seçimlere ilişkin bilgi birikimini ve tecrübelerini de vereceği eğitimlerle gönüllülerine ve tüm seçmenlere bir kez daha aktaracak. Önceki seçimlerde olduğu gibi 23 Haziran’da da ücretsiz mobil uygulaması aracılığıyla, seçimlerde ihtiyaç duyulabilecek tüm bilgi ve dokümanları seçmenlerin erişimine hazır bulunduracağını ifade eden Oy ve Ötesi, herkesin uygulama aracılığıyla sandık sonuç tutanağı fotoğraflarını Türkiye Tutanak Teyit (“T3”) sistemine gönderebileceğini belirtti. Ayrıca, elde edilen tutanaklardaki sayısal verilerin, bu seçimde de, T3 sistemi aracılığıyla kontrol edileceği duyuruldu.

Reklamı Geç