Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BİRLİK DENETLEDİ SIRA BAKANLIK VE YARGIDA…

Yerel basınla bir araya

Yerel basınla bir araya gelen Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil, hem geçmiş 6 aylık dönemi değerlendirdi, hem de sorunlu devir teslimin ardından tespit ettikleri eski döneme ait usulsüzlüklerin takipçisi olduklarını açıkladı.

ozdilyargi2Geçtiğimiz Mart ayı sonunda yapılan kongrede esnafın istek ve desteğiyle önemli bir başarıya imza atarak göreve seçilen Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mehmet Özdil, bölge yerel basın temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek hem geçmiş 6 aylık dönemde gerçekleştirdikleri faaliyetleri değerlendirdi, hem de tespit ettikleri eski yönetime ait usulsüzlükleri açıkladı.

Geçmiş 6 aylık görev dönemini değerlendirirken sözlerine, “Sorunlu bir devir-teslim gerçekleştirdik” diyerek başlayan Mehmet Özdil, hala 300 kalem civarında demirbaşı eski yönetimden alamadıklarını ifade etti. Görevi devraldıktan sonra, eski başkan, başkan vekili ve eğitim odalarına kilitli olmasından dolayı giremediklerini ifade eden Özdil, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

özdil3KENDİ YERİMİZDE ESİR GİBİ KİRACIYDIK

“Kendi binamızda kiracı olmuştuk. Binamızın çoğu alanını kullanamıyor, üst kata çıkamıyor, toplantı odası, yemekhane, çay ocağı, tuvalet vs. yerler ortak kullanım alanı ve izne bağlı olmuş, tüm bunlara karşılık binanın çay, temizlik, personel, su, doğalgaz, elektrik ve telefon giderlerini de Oda olarak biz ödüyorduk. Durum böyle olunca acilen bu yeni yerimizi tuttuk ve gerekli tadilatını yaptıktan sonra Ümraniye esnafımıza yakışır şekildeki görkemli bir açılış töreni ile buraya taşındık.

ADETA İÇİ BOŞALTILAN ODA MALLARI YOK PAHASINA SATILMIŞ

Açılışımızın ardından geçen zaman diliminde bir yandan yapmamız gereken asli görevlerimizi sürdürürken, diğer yandan işbaşına gelirken esnafımıza vermiş olduğumuz sözleri de bir bir yerine getirmeye başladık. O sözümüzün başında bin bir hile ve kağıt üzerindeki oyunlarla vakfa devredilen Oda mallarının tespit edilip, kurtarılması geliyordu. Hukukçu arkadaşlarımızla birlikte yapmış olduğumuz tespitlere göre; esnaf odamızın yok denecek fiyatlara vakfa satılmış ve resmen odanın içi boşaltılmış vaziyette tarafımıza teslim edilmiş.

ODA’NIN YÜZBİNLERCE LİRASI VAKFA VE CAMİYE BAĞIŞ OLARAK AKTARILMIŞ..

Geçmiş dönem başkan ve yönetimince; Oda’nın 300 bin lira civarında parası vakfa bağış yoluyla aktarılmış ve bir camimize de 110 bin lira civarında yine bağış yoluyla vakıf üzerinden oda parası aktarılmıştır. Yine odaya ait olan şu anki hastane binası ve arkasındaki yen 2006 yılında aylık 10 bin lira civarında kira geliri varken; 2008 yılında hastane binası sadece ve sadece 60 bin liraya vakfa satılmış ve diğer binada 18 bin liraya satılmış. Düşünün ki aynı binanın bugün 35 bin lira aylık kira geliri olduğunu tespit ediyoruz.

SATAN KENDİLERİ, ALAN DA KENDİLERİ

Sapanca’da yine Oda’ya ait olan 12 dönümlük sera arazisi fidanlık yeri de 30 seneliğine aylık sadece 220 lira kiraya vakfa verilmiş ve vakıf da bu yeri başkasına kiralamış. Yönetim binası da son olarak 2012 yılında aynı şekilde vakfa satılmış ve içi boşaltılmış Oda tamtakır şekilde bize devredilmiş. Satan Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Odası, alan Ümraniye Esnaf ve Sanatkarlar Vakfı. Satan kendileri, alan kendileri. Alınıp satılan mallar ise Ümraniye esnafının dişinden tırnağından artırarak Oda’ya ödediği aidatlarla elde edilen mülkler.

BİRLİK DENETİMİNİ YAPTI SIRA BAKANLIK MÜFETTİŞLERİ VE YARGIDA

Göreve geldikten sonra tüm bu usulsüz durumları bir bir tespit ettik ve Birlik Başkanlığı’mızdan denetleme istedik. Birlik yetkilileri de yaptıkları incelemede durumun vahametinin farkına varıp konuyu bakanlığa bildirdiler ve en geç önümüzdeki ay içerisinde gelmesini beklediğimiz müfettiş raporlarının yanı sıra tüm bu konuları ayrıntılı şekilde yüce Türk adaletinin takdirine sunacağız. Ümraniye Esnaf Odası’nın tüm mallarını kurtararak batan gemi olmadığını göstereceğiz.”

özdil4ODA’NIN İMAJINI YENİLEDİK, ÜYE KAYITLARINI GÜNCELLEYİP % 95’LERE GETİRDİK

Bu arada rutin çalışmaların da deva ettiğini kaydeden Özdil, “Her şeyden önce imaj yenilemesi yaptık. Yeni yerimize geçmemizle birlikte üye kayıtlarımızı güncelledik ve % 30’lara düşen güncelleme kayıt işlemlerimizi % 95’lere çıkartarak tüm üyelerimizle iletişimimizi daha güçlü bir hale getirdik. Yine çeşitli meslek guruplarına yönelik 20’şer kişilik toplantılarla esnafımızın istek ve sorunlarını istişare edip çözümler üretmeye devam ediyoruz. Bu noktada berberlerimizle yaptığımız çalışma bir örnek olmuştur” dedi.

ESNAF BORÇLARI İÇİN TORBA YASA UYARISI

Son çıkan torba yasa ile esnafın Oda’ya karşı birikmiş borçlarına yönelik faizlerin silinerek, peşin ödemeleri halinde % 10 indirim, kredi kartı ile taksit yapmaları halinde ise borçlarını faizsiz ödeyebileceklerini hatırlatan Başkan Mehmet Özdil, “Esnafımız böylesine önemli bir fırsatı kaçırmamalıdır” dedi.

 

Reklamı Geç