Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖZDİL, ESNAFIN SORUN VE TALEPLERİNİ SİYASİLERE AKTARMAYA DEVAM EDİYOR..

Geçtiğimiz günlerde CHP’nin önde

Geçtiğimiz günlerde CHP’nin önde gelen isimlerinden Akif Hamzaçebi ve MHP’nin 1. Bölge Adayı Sabri Şenel ile partili heyetini ağırlayan Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, esnaf sorunları ve beklentilerini bir kez daha dile getirdi.

umresnchp21 Kasım seçimlerine doğru iktidarından muhalefetine siyasi parti adayları ve yetkililerini ağırlayan Ümraniye Esnaf Odası Başkanı Mehmet Özdil, esnafın sorun, istek ve taleplerini aktarmaya devam ediyor. Ak Parti’den sonra ana muhalefet partisi CHP’nin kurmaylarından ve milletvekili adayı Akif Hamzaçebi ile parti yetkililerini ağırlayan Başkan Özdil, esnafın büyük sıkıntılarla boğuştuğunu yineledi. CHP İlçe Başkanı Zeynel Kızılkaya ve ilçe yöneticilerinin de katıldığı programda konuşan Özdil; “Esnafımızın durumu işçi, memur ve işçinin iyi olmasıyla bağlantılıdır” dedi.

umresnmhp1Siyasi hesaplar yüzünden adeta göz yumularak şehir merkezlerinin dört bir yanına doldurulan AVM’lerin esnafa yaşam hakkı tanımadığını dile getiren Başkan Mehmet Özdil; “AVM’lerle mücadele edebilmek için yetki istiyoruz. AVM’lerin yoğun olduğu bölgelerde esnafa vergi ve SGK indirimi yapılmalı. Yeni işyeri açacak esnafa 3 yıl kademeli olarak stopaj ve SGK muafiyeti sağlanmalıdır” dedi. Kira stopajlarının yüksekliğine dikkat çeken Özdil, bu oranın % 20’den % 5’e düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Odası olamayan ilçelerdeki esnafın en yakın yerlere yönlendirilmesi gerekirken Avrupa yakasına yönlendirildiğini ve bu durumun da esnaf için nakit ve vakit kaybına neden olduğunu ifade eden Özdil ayrıca esnaf odalarına üye kargaşasının da bir an önce çözüme kavuşturulması gerektiğini dile getirdi.

umresnmhp2“İlçemizde 35 bin esnafımız olmasına rağmen Odamıza kayıtlı üye sayısı 5 bin civarındadır. Oda’lara kayıt ücretleri ile aidatları düşürmeli ve daha fazla esnafın kayıt olmasını sağlamalıyız” diyen Başkan Özdil, Oda’nın geçmiş yönetim döneminde bir takım yolsuzluklarla mallarının heba edildiğini ve başlattıkları hukuki mücadele ile esnafın mülk ve haklarını geri almak için çaba sarf ettiklerini de sözlerine ekledi.

umresnchp1CHP’Lİ HAMZAÇEBİ; “PROJELERİMİZİN BAŞINDA ESNAF GELİYOR”

Esnafın sorun ve sıkıntılarını çok iyi bildiklerini kaydeden CHP Adayı Akif Hamzaçebi, mecliste bugüne kadar yaptıkları tüm çalışmalarda olduğu gibi bundan sonra da esnafın yararına ve menfaatine olacak işler yapmaya devam edeceklerini söyledi ve; “7 Haziran’da toplumun tüm kesimlerine hitap eden projelerimiz 1 Kasım seçimleri için de aynen geçerli ve bu projelerimizin başında esnafımızla ilgili maddeler geliyor. Çünkü esnaf bu toplumun temel taşlarındandır. Onun için esnafımızın vergi yükünden SGK masraflarına, AVM’lerle mücadeleden rekabet ve Pazar payına kadar her alanda daha güçlü olması için projeler ürettik ve kısmet olursa 1 Kasım’dan itibaren bunları birlikte hayata geçireceğiz” şeklinde konuştu.

umresnmhp3MHP’Lİ SABRİ ŞENEL; “ESNAFIN HALİ ORTADA”

Bölge halkının yakından tanıdığı bir isim olan MHP Adayı Sabri Şenel de ilçe başkanı ve partililerle birlikte yaptığı ziyaret programında esnafın sorunlarına değindi. İktidarın esnafı AVM’lere adeta yem ettiğini dile getiren Şenel; “Sizler de iyi biliyorsunuz ki ben de sizin gibi bir esnaf kardeşinizim ve içinizden gelen biriyim. Esnafın hali ortada. 13 yılda esnaf yararına yapılan tek bir hizmet yok. Toplumun en önemli temel taşlarından olan esnaf AVM’lere karşı yok olma noktasına gelmiş ve yok oluş başlamıştır” dedi. Partisi MHP’nin esnafa yönelik ‘Hilalkart’ projesine değinen Şenel; “Esnafın vergi ve pirim yükü borcunu da işini ve aşını da MHP iktidarında hep birlikte çözümü kavuşturacağız” dedi.

umresnchp3

Reklamı Geç