Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖZEL OKULUN YANI BAŞINA DEVLET OKULU SÖZÜYLE SATIŞ YETKİSİ ONAYLANDI..

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde bir

Çekmeköy Hamidiye Mahallesi’nde bir süredir gündemde olan otobüs son durağı olarak kullanılan 7.028.80 metrekare arsanın satış yetkisinin oy çokluğu ile kabul edilmesi belediye meclisinde tartışmalara neden oldu. Terk alanlarından belediyeye devir olunan 0 imarlı yerin daha önceden planlara ‘özel eğitim alanı’ olarak işlenmesi ve ardından da satışı için başkanlığa yetki verilmesi ‘ret’ oyu veren muhalefetin tepkisiyle karşılaştı.

Hamidiye Mahallesi’nde depreme dayanıksız olduğu için yıkım kararı bulunan Hatice Mehmet Ekşioğlu İlköğretim Okulu’nun özel durumu yüzünden acil devlet okuluna ihtiyaç duyulduğunu ve bu alanın böyle bir hizmet için bulunmaz bir fırsat olduğunu dile getiren CHP’ye karşı Ak Parti, aynı yerin hemen yanı başındaki park alanının da devlet okulu yapılacağı sözüyle satış yetkisine onay verdi.

CHP adına konuşan Meclis Üyesi Yusuf Polat, her şeyin para olmadığını bölge insanının çocuklarını gönül rahatlığı içerisinde gönderebileceği bir devlet okuluna ihtiyaç olduğunu kaydetti. Bu alanda bölgenin eğitim ihtiyacını karşılayacak bir devlet okulunun yapımı için büyük bir kampanya başlatılabileceğini ve böyle bir kampanyanın sorumluluğunu da kendilerinin üstelenebileceklerini kaydeden Polat, “Halkımız buranın devlet okulu yapılması için ne gerekiyorsa yapar. Biz CHP meclis üyeleri olarak; bu yerin satış yetkisinin geri çekilip buraya bir devlet okulu yapılması için karar alınması halinde 100 bin TL bağışla kampanyaya katkıda bulunma sözü veriyoruz. Gelin bir erdemlilik gösterin ve bu yanlıştan dönün” dedi.

CHP’li Yusuf Polat Çekmeköy’ün eğitim vadisi değil özel okul cenneti olduğu yönündeki sözleri Ak Parti’li Eyüp Yıldırım tarafından cevaplandırıldı. Yıldırım, Çekmeköy’ün eleştirilecek en son yönünün eğitim olabileceğini ifade etti. Yıldırım; ilçede 55’i devlet, 35’i özel okul olmak üzere ve bir de çok kaliteli üniversite bulunduğunu söyledi. Eğitim konusunda söz alan Bağımsız Meclis Üyesi Sıtkı Aydemir de yıllardır özellikle Taşdelen olmak üzere bölgedeki okul ihtiyaçları için gırtlak patlattığını fakat hiçbir ilerleme kaydedilemediğini ifade etti.

Hamidiye’deki arsanın satış yetkisi hususunda konuşan Ak Parti Meclis Üyesi Yücel Yalçınkaya, “Bizim önceliğimiz Çekmeköy halkının ve kamunun menfaatleridir. Kimse bizim arsa satışları ile birilerine bir yerleri peşkeş çekme gibi durumlara geçit vereceğimizi zannetmesin. Biz Ak Parti grubu olarak bölgenin ve bölge insanının ihtiyaçlarına göre ve belediyemizi en iyi şekilde yönetmek üzere gerekli fikir ve düşünceleri üretip ona göre hareket ediyoruz. Söz konusu yerin satış yetkisi ile ilgili olarak bölgenin okul ihtiyacına cevap verecek planlamayı da elbette düşündük. Bu yerin yanı başına bir devlet okulu yapılması hususunda Ak Parti grubu olarak bir karar aldık ve bu konudaki gerekli ayrıntıları Şenol Çetin başkanımız yapacaktır” dedi.

Ak Parti Grubu Adına Konuşan Şenol Çetin ise, adeta bir sürpriz yaparak daha önceden satış yetkisi için oylama yapılacağı duyurulan alanın hemen yanı başındaki park alanının da devlet okulu yapılması için karar aldıklarını söyledi. Çetin’in söz konusu satış yetkisi için oylama yapılacak 7.028 metrekare arsanın yanı başındaki park alanının devlet okulu yapılacağını açıklaması, CHP tarafından destek anlamında karşılık bulmadı. Adı geçen park alanının bir devlet okulu yapılabilmesi için yeterli gelmeyeceğini ve özel bir okul yanında devlet okulunun uygun olmayacağını söyleyen CHP’li üyeler, bir süre ilgili yerin metrekaresini araştırdılar.

CHP Grup Başkanvekili Gülali Alagöz, okul hastane gibi bölgenin ve kamunun yararına olan tüm hizmetlere onay verdiklerini ifade ederek; “Madem böyle bir düşünceniz var o halde gelin bugün bu oylamayı geri çekip önümüzdeki bir ay içerisinde yapacağımız istişarelerden sonra gerekiyorsa oy birliği ile bu satış yetkisini alalım” teklifi de Ak Parti’li üyelerin oylarıyla ret edildi. Daha sonra oylamaya geçildi ve Hamidiye Mahallesi’ndeki arsanın satış yetkisi Ak Parti’nin oy çokluğu ile kabul edildi.

Geçtiğimiz günlerde yerel ve ulusal medyada çok fazla yer bulmayan bir basın açıklaması yaparak bu arsanın satışına karşı duracaklarını ifade eden CHP İlçe Başkanı Hüseyin Kızıldaş ve yönetiminden hiç kimsenin gelişmeleri takip etmek için meclis salonunda olmayışı kendi meclis üyelerinin bile tepkisini çekti. CHP’li bazı meclis üyeleri İlçe Başkanları Hüseyin Kızıldaş’ın imar planları başta olmak üzere bu benzeri konularda yargıya gitmesini beklediklerini ifade ettiler…

Reklamı Geç