Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

ÖZEL ÜMRAN AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZLERİ YEREL BASINLA BULUŞTU..

Ağız ve Diş Sağlığı

Ağız ve Diş Sağlığı tedavisi konusunda alanında 25 yıldır faaliyet gösteren Özel Ümran Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri Namık Kemal Şubesi’ni hizmete aldı. Ücretsiz genel ağız ve diş sağlığı muayenesi veren Şube’de yapılacak tedavilerde yüzde 30’lara varan indirim uygulanıyor.

KALİTELİ HİZMET VE KONTROL SAĞLIĞINIZI KORUR

İyi diş sağlığı uygulaması, sağlıklı bir ağız, diş ve diş etleri için önemlidir. Ayrıca, görünümüz ve yaşam kalitenize de yardımcıdır. Diş sağlı ekibiniz, siz ve diş sağlığı hekimlerinizden oluşur. Birlikte, azalmış yaşam kalitesinden ve olası tıbbi komplikasyonlardan kaynaklanan pek çok diş sorununu önleyebilirsiniz. Çürükler, çürümenin mine ve diş kökünün dışarı çıkması ile yediği dişlerinizdeki ağrılı bölgelerdir. Soğuk veya sıcak yiyecekler veya içecekleri tüketirken çektiğiniz problemler ağız sağlığınızda bazı hastalıkların habercisi olabilir.

Diş çürükleri, dişte belirgin bir hasar olana kadar herhangi bir belirti vermeyebilir. Bu nedenle, diş hekiminizi düzenli ziyaret etmeniz oldukça önemlidir. Diş çürüğünün erken belirtilerini tedavi etmek ilerlemiş vakalardan daha kolaydır. Modern dental teknoloji sayesinde, diş çürüğünü tedavi etmek, özellikle de ilk evrelerde sıklıkla kötüleştiği evrelerden daha az rahatsız edici boyuttadır. Çürüğün olduğu bölgeyi uyuşturan ilaçlar çoğu insanda dolgunun neden olduğu ağrıyı ortadan kaldırır. 

SİNDİRİM AĞIZDAN BAŞLAR

Ne yediğimiz kadar yemeğe nasıl başladığımız da oldukça önemlidir. İlk lokma sindirimi başlatan ilk uyaran olduğu için sanıldığından çok daha fazla role sahiptir. Her şeyin başlangıcı çok önemli olduğu gibi yemek yemenin başlangıcı sağlığımız açısından oldukça önem taşır. Kamuoyunda var olan, “Nasıl yersek yiyelim, fark etmez, sonuçta hepsi midede karışmıyor mu?” düşüncesi sanıldığı gibi değildir.

Böyle düşünülmesine neden olan şey ise, midenin, yemeklerin üst üste biriktiği boş bir kova gibi algılanması! Oysa sindirim sistemi sadece mideden oluşmadığı gibi, mideyi sadece bir yemek deposu olarak görmek de oldukça yanlış. Ağzın, ince ve kalın bağırsakların sindirimdeki rolünü ise kimse inkar edemez. Sindirimin ağızda başladığını herkes biliyor. Karbonhidratların sindirimi ağızda başlar, ince bağırsaklarda biter; ama proteinlerinki ağırlıklı olarak midede, yağlarınki de ince bağırsakta gerçekleşir.

Peki yemeğe nasıl başlamalıyız?

Sindirimin başlamasını sindirim enzimlerinin salgılandığı an olarak kabul edersek, sindirimin ağızda değil gözde, hatta düşüncede başladığı söylenebilir. Çataldaki ya da kaşıktaki yiyeceği ağzımıza yaklaştırmaya başladığımızda sindirim işlemi başlamış demektir. Çatalımızda karbonhidrat varsa, karbonhidratı parçalayacak enzimler, protein varsa proteini parçalayacak enzimler harekete geçmiştir.

YEREL BASIN İLE BULUŞUP VİZYONUMUZU ANLATTIK

Özel Ümran Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri olarak Dudullu Şubemizin ardından Namık Kemal Şubesi’ni de Ümraniye Esenevler Mahallesi’nde hizmete açtı. Resmi açılışını 27 Nisan 2019 Cumartesi saat 14:00’de yapacak olan kliniğimizde alanında uzman doktor kadrosu görev yapıyor. Açılış öncesi yerel basın mensupları ile bir araya gelen Ümran Hizmet Vakfı Başkanı Ömer Faik Topal, kurumun amacı, vizyonu ve yol haritasını Namık Kemal Şubesi’nde yapılan kahvaltıda anlattı. Ömer Faik Topal, “Ümraniye Hizmet Vakfı kısa adı ” ÜMRAN VAKFI” dır ve 1994 yılı Temmuz ayından bu güne hizmet vermektedir. Öncelikle Ümraniye çevresindeki gerçek ihtiyaç sahiplerini belirleyerek onlara ulaşan ve imkânlar ölçüsünde yardımlar yapan vakfımız, Ülkemizin yoksulluk problemlerinin çözümüne katkıda bulunmak ve desteğe ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza güç ve moral olma yolunda yardımlar yapmakta ve projeler geliştirmektedir. Ağız ve Diş Sağlığı Merkezlerimiz 25 yıldır sağlık alanında faaliyet gösteren vakfımızın bünyesinde yeni faaliyete geçmiş hizmet alanlarımızdır. Hedefimiz, sağlıklı, kaliteli ve uygun tedavi çözümlerini Ümraniye ilçesi başta olmak üzere İstanbul Anadolu yakasının farklı ilçelerinde halkımıza ulaştırmak istiyoruz” dedi.

Reklamı Geç