Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PANDEMİ İLE MÜCADELE’DEN ÇEVRE VE TOPLUM SAĞLIĞINA…

Son derece verimli bir

Son derece verimli bir organizasyona imza atan İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Sağlık Komisyonu Üyesi Bora Kılıç ve Çekmeköy Belediye Meclisi Sağlık Komisyonu Üyesi Şükrü Bakar, Çekmeköy’ün 21 mahalle muhtarı ile Büyükşehir Sağlık Daire Başkanı Yüksel Eryiğit’i biraraya getirerek sağlık konularında bilgilendirmeler yapılmasını sağladılar. Programda söz alan bir muhtarın, “Kaç dönemdir muhtarım. Bugüne kadar bırakın İBB’den bir daire başkanı, yardımcısıyla bire muhatap edilmiş değiliz” sözleri, yapılan çalışmanın önemini bir kez daha gözler önüne serdi.

Çekmeköy’ün 21 mahalle muhtarı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık Daire Başkanı Yüksel Eryiğit tarafından, İBB Sağlık Komisyonu Üyesi Bora Kılıç ve Çekmeköy Belediyesi Sağlık Komisyonu Üyesi Şükrü Bakar’ın düzenlediği kahvaltılı buluşmada biraraya gelerek; pandemiden çevre sağlığına pek çok önemli hususta istişarelerde bulundu. 19 Ekim Muhtarlar Günü’nün de kutlandığı ve Çekmeköy Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek’in de katıldığı Yenidoğan Sefa Tepesi Sosyal Tesisleri’ndeki programda muhtarları bilgilendiren İBB Sağlık Daire Başkanı Yüksel Eryiğit, İstanbul’un 39 ilçesinde başta pandemi ile mücadele olmak üzere çevre ve halk sağlığına önem veren çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Haşere ile mücadele, sinek ve sivrisinekler için ilaçlama, özellikle yaşlı ve kimsesiz vatandaşların barınma hizmetlerine ilişkin çalışmalar ve toplum sağlığına yönelik psiko – sosyolojik danışma merkezleri hakkında uzun bilgilendirmeler yapan Yüksel Eryiğit, “Sağlığın siyaseti olmaz. Sizlere de takdim ettiğim kartvizitimde cep telefonu numaram mevcut. Ne zaman isterseniz bana ulaşabilir, bölgenizle alakalı vatandaşımızın sağlık taleplerine ilişkin her konuda yardım ve destek alabilirsiniz. Sizlerden gelecek her talebin başımızın üzerinde yeri var. Her zaman birlikte çözümler üretmek için işbirliği yapmaya hazırız. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak tabanda toplum sağlığına önem veren bir anlayışı hep birlikte yaygınlaştıracağız. Sağlıklı birey sağlıklı toplum demektir. Psiko – sosyal danışma merkezlerimiz ve halk sağlığına destek veren çalışmalarımız her geçen gün artarak devam ediyor” dedi.

Pandemi ile mücadele sürecine de değinen Eryiğit, “Bu hususta siz muhtarlarımız da başta olmak üzere toplumun her kesiminden herkesle yakın temastayız. Pandemi sürecinde ikinci dalganın pik noktasını yaşıyoruz. Kasım ayı ortaları gibi bu sayıların düşüşe geçmesini bekliyoruz. Bugünden yeni önlemler alınmaz ise kontrolü kaybedebiliriz. Üçüncü bir dalgayı da Şubat ayları gibi bekliyoruz ve bunun kadar yüksek olacağını öngörmüyoruz” şeklinde konuştu. Yaşlı bakım merkezlerine de değinen Eryiğit, önceki dönemden kendilerine devredilen Kartal’daki yaşlı bakım merkezinin aşırı yüksek kira bedeli yüzünden belediyeye ait kendi mülküne taşındığını ifade etti ve Derülaceze’nin en sıkı şekilde korunarak pandemi sürecinde burada kalan yaşlı vatandaşların en güvenli şekilde yaşamalarının sağlandığını söyledi.

Programda konuşan İBB Sağlık Komisyonu Üyesi Bora Kılıç, büyükşehir sağlık hizmetlerinin tabanda topluma en iyi şekilde yansıması için çalıştıklarını, bu hususta vatandaş nezdinde kendilerine ulaşan her bir talebi çözüme kavuşturma noktasında takipçi olduklarını ifade etti. Çekmeköy’de evde bakım hizmetleri noktasında büyükşehir belediyesi desteği ile önemli mesafeler kat ettiklerini söyleyen Kılıç, “pandemi sürecinde de vatandaşımızın her derdine yetişmeye çalışıyoruz. Bu toplantı vesilesi ile muhtarlarımızın gününü kutluyorum” dedi.

19 Ekim Muhtarlar Günü’nü kutlayan Çekmeköy Belediye Meclisi Sağlık Komisyonu Üyesi Şükrü Bakar da yaptığı konuşmada, muhtarların toplumun en yakın temsilcileri olarak gerek büyükşehir gerekse ilçe bazında sağlıktan ulaşıma her açıdan en yetkili kişi ve kurumlarla her zaman yakın temasta olmaları gerektiğini ifade etti. Bakar, “Bugün İBB Sağlık Daire Başkanlığımız ile muhtarlarımızı biraraya getirmekten son derece mutlu olduk. Bu ve benzeri çalışmalarımız önümüzdeki süreçlerde de devam edecek” dedi.

Programda söz alan Çekmeköy mahalle muhtarları bölgelerinde özellikle haşere ve sivrisinekle mücadele konularında yapılan ilaçlamalar hususunda daha fazla ilgi ve alaka beklediklerini ifade ettiler. Bir mahalle muhtarının, “İBB’nin sağlık işleri hizmetleri, mahalleden geçen sinek ilaçlama aracının sıklığı ile ölçülüyor. Vatandaşın en büyük isteği ilaçlama araçları” sözleri dikkat çekti.

Yine bir başka muhtarın, “Kaç dönemdir muhtarım ancak bugüne kadar bırakın İBB Daire Başkanı, yardımcısı ile bile muhattap edilmedik. Hep karşımıza bir memur arkadaş çıktı ve mahallelerde çalışmaları o arkadaşlarla yürütmeye çalıştık” sözleri programın önemini gözler önüne serdi. Çekmeköy Muhtarlar Derneği Başkanı Nejat Girgin de, işbirliği ve diyalog yönündeki verimli toplantıdan dolayı teşekkür etti.

Reklamı Geç