Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PARKIN AKARYAKIT İSTASYONU YAPILMASINA TEPKİLER SÜRÜYOR..

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi’ndeki

Çekmeköy Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Zeki Velidi Togan Parkı’nın akaryakıt istasyonu yapılmasına tepkiler sürüyor. Alanla ilgili imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarılmasının dün ulusal basında geniş yer bulmasının ardından muhalefet partisi yetkilileri bir kez daha duruma karşı çıktı. 05.11.2019 tarihli Çekmeköy Belediyesi İmar Komisyonu Raporu’nda adı geçen CHP’li İmar Komisyonu Üyesi İlhan Bayram, “Bu yanlıştan dönülmeli, geri adım atılmalı” dedi.

Çekmeköy’de çocuk parkının akaryakıt istasyonu yapılmasına karşı tepkiler artarak sürüyor. Konuyla ilgili imar planının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından onaylanarak askıya çıkarılmasının dün ulusal basında geniş yer bulmasının ardından muhalefet partisi yetkilileri bir kez daha harekete geçti. Söz konusu kararın ilk çıkış noktası olan imar komisyonu raporunda adı geçen CHP İmar komisyonu Üyesi İlhan Bayram, gazetemize yaptığı yazılı açıklamada; “İlk gün de karşı çıkıp şerhimizi koyduğumuz bu karar Çekmeköy’ün aleyhinedir, zararınadır. Hukuken de uygun olmayan bu yanlıştan derhal dönülmelidir. Çekmeköy çocuklarının parkı yeşil alan olarak kalmaya devam etmelidir” dedi.

CHP Meclis Üyesi İlhan Bayram, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Çekmeköy Belediye Meclisi’nde, İBB Meclisinde Karşı çıktığımız ve mahkeme kararı olmasına rağmen bakanlık tarafından Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’nın  2 bin metrekare park benzin istasyonu oluyor. 2018’de onayladığı imar planı değişikliği, Mimarlar Odası’nın itiraz başvurusu üzerine İstanbul 9. İdare Mahkemesi tarafından 30 Ekim 2020 tarihinde iptal edilmişti. İBB Meclisi’nde tartışmalar arasında oyçokluğu ile geçen plan değişikliği, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 18 Mayıs 2021’de onaylanarak 20 Mayıs günü askıya çıkarıldı. Plan değişikliği ile Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan 2 bin 900 metrekarelik Ord. Prof. Zeki Velidi Togan Parkı’nın  2 bin metrekarelik kısmına  “Akaryakıt ve LPG İstasyonu” fonksiyonu verildi.

İBB’nin yüksek maliyeti nedeniyle dikey duvar bahçelerini sökmesine AKP’lilerin “yeşil yok ediliyor” diyerek karşı çıktığı günleri hatırlarsak doğal olan parklarımızı benzin istasyonuna çevrilmesini anlamak zor olmuyor. Bu hafta ki meclisimizde arsa satışlarına CHP meclis  grubu olarak HAYIR dedik. Ama sat sat nereye kadar. Bu yönetim şekli ise şehrin doğasına, insan yaşantısına, kentli olma bilincine, insanların kardeşliğine ve barışına-kültürüne ve tarihine aykırılık içermektedir. Bu belediyecilik anlayışı halkın değil bir avuç rantiyecinin çıkarına hizmet etmektedir. Çekmeköyü mutlu insanların yaşadığı bir kent haline getirmeliyiz. Bizler Cumhuriyet Halk Partililer olarak bu gibi tüm yanlış uygulamaların karşısında durmaya devam edeceğiz. CHP varsa herkes için var.”

Reklamı Geç