Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PARKLAR, SOKAKLAR 4 SAATLİĞİNE ŞENLENDİ..

Ümraniye Belediyesi, yeni tip

Ümraniye Belediyesi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle sokağa çıkma kısıtlaması getirilen ve normalleşme planına göre sokağa çıkan çocuklar için Ümraniye’deki tüm hazırlıklarını tamamlarken, kısıtlamanın ardından sokağa çıkan çocuklar doyasıya eğlendi.

Türkiye’de ilk koronavirüs vakasının görülmesinin ardından ülke genelinde hızla alınan tedbirler kapsamında 22 Mart’tan itibaren 20 yaş altındaki çocuk ve gençlere sokağa çıkma kısıtlaması getirilmişti.  Normalleşme planına göre 0-14 yaş grubundaki çocuklar bugün saat 11.00-15.00 saatleri arasında yürüme mesafesiyle sınırlı olabilecek şekilde dışarı çıktı.

Ümraniye Belediyesi çocukların evlere en yakın parklarda güven ve huzurla oynayabilmeleri için bir dizi hazırlık yaptı. Belediye ekipleri çocuklar parklara gelmeden önce oyun grupları ve parklarda bulunan banklar özel bir solüsyonla temizlendi. Parklardaki peysaj ve çimleri de gözden geçiren ekipler, bazı parklarda çocuklara yönelik küçük sürprizler hazırladı. Ümraniye Belediyesi’nin hemen bahçesinde bulunan parkta çocuklara patlamış mısır ve pamuk şeker ikram edildi.

Bisikletlerini ve toplarını alarak parklara akın eden çocuklar, kısıtlamanın kaldırıldığı dört saatlik süre zarfında doyasıya eğlendi. Bisiklet, kaykay ve patenlerini alarak belediye önüne gelen bir çok çocuk ise aileleri ile birlikte keyifli dakikalar geçirdi.

Koronavirüs sonrası dışarı çıkamadığını ve ilk defa bugün çıktığını belirten 12 yaşındaki Elif Fahriye Can,“ Covid 19 nedeni ile dışarı çıkmadım bugün kısıtlamanın kalktığı için çok mutluyum. Bugünkü planlarım aslında arkadaşlarımla burada oynayıp çarşıya çıkmayı planlıyorum. Bayadır evde olduğumuz içinde evde kalalım arkadaşlar” şeklinde konuştu.

Reklamı Geç