Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PARTİ TABANINDA GÖZLER OLUŞTURULACAK İL YÖNETİMİNE ÇEVRİLDİ…

39 ilçede kongrelerini tamamlayan

39 ilçede kongrelerini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul il kongresi daha yapılmadan sonucunu belli etti. CHP Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, hafta sonu ilçe başkanlarıyla yaptığı toplantıda mevcut başkan Canan Kaftancıoğlu’nu işaret etti. Bu sürpriz hamleden sonra kamuoyunda adaylıkları konuşulan bazı isimlerin çıkışı imkansız hale gelirken; örgüt tabanında temsilde adaletin sağlanacağı ve herkesin kucaklanacağı bir il yönetimi beklentisi oluştu.

Hafta sonunu İstanbul’da geçiren CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ilçe başkanlarıyla gerçekleştirdiği il kongresi değerlendirme toplantısında sonucu adeta ilan eden sürpriz bir hamle yaptı. 9 Şubat’ta Haliç Kongre Merkezi’nde yapılacak il kongresi için geri sayım sürerken 39 ilçe başkanını toplayan Kılıçdaroğlu, mevcut il başkanı Canan Kaftancıoğlu ile bir dönem daha devam edilmesini işaret etti. Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı son günlerde adaylıkları konuşulan eski il başkanı Cemal Canpolat, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcısı Selçuk Sarıyer ve Eren Erdem gibi isimlerin çıkışına yönelik tartışmalara son noktayı koydu.

CHP tabanı ve kamuoyunun merakla beklediği toplantı sonrası www.yerelgazete.com.tr nin Anadolu yakasındaki bazı ilçe başkanlarından edindiği bilgilere göre; CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ilçe kongrelerinde yaşanan birlik ve beraberlik havasının il kongresinde de sergilenmesini istedi. 31 Mart ve 23 Haziran seçim başarılarının önemine değinen Kılıçdaroğlu, mevcut il başkanı Canan Kaftancıoğlu’nu işaret ederek; “İstanbul’da son derece başarılı bir il başkanımız var. Dolayısı ile bir dönem daha Canan hanım ile devam etmekten yanayız” şeklindeki sözleriyle kongre sonucunu adeta ilan etti. Kavga ve gerginliğin olmadığı, hiç kimsenin dışlanmadığı, ayrışmanın değil kucaklaşmanın hakim kılındığı bir çalışma beklediğini kaydeden Kılıçdaroğlu, yerel seçim başarısını genel seçimlere de taşıyacak bir il yönetimi oluşturulmasını istedi.

Daha önceki kongreler ve aday belirleme yöntemlerinde görüşünü açık ve net bir şekilde belirtmeyen Kılıçdaroğlu’nun bu çıkışı sürpriz olarak değerlendirildi. Toplantıya katılan ilçe başkanları bu hamle sonrası Canan Kaftancıoğlu’na rakip çıkmasının mümkün olamayacağı sonucuna vardı. Bu aşamadan sonra CHP örgüt tabanında oluşacak il yönetimine gözler çevrildi. İlçe başkanları da başta olmak üzere partililer, 39 ilçeyi kapsayacak ve temsilde adaleti sağlayacak bir il yönetiminin oluşması için çalışma yapacak.

Reklamı Geç