Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PAZARCI, SEBZEDE KDV’NİN % 1’E DÜŞMESİNİ İSTİYOR..

Marketlerde satılan sebze ve

Marketlerde satılan sebze ve meyve fiyatlarının yükselmesinin ardından önemi daha da artan pazarcılara Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü tarafından Hal Kanunu, Pazar Yerleri Yönetmeliği, kişisel gelişim, stres ve öfke yönetimi konularında eğitim verilmeye başlandı. Toplantılarda, Yeni Hal Kanunu ve artan sebze meyve fiyatlarının düşürülmesine ilişkin pazarcı esnafının da görüşleri alınıyor. Pazarcı, sebzede KDV’nin % 1’e düşmesini istiyor..

Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’  Esnaf ve Sanatkârlar Gıda Sektörü Analizi Projesi kapsamında ‘Pazarcılar Esnafı Eğitimleri’ vermeye başladı. Birçok ilde düzenlenecek olan eğitimlerin ilki İstanbul’da 200’ den fazla pazarcı esnafının katılımıyla İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin eğitim salonunda düzenlendi. Sebze Meyve Ticareti Mevzuatı, Vergilendirme, Müşteri ilişkileri ve pazarlama (e-ticaret) konularında verilen eğitimlere esnafın ilgisi de yoğun oldu.

İstanbul’da gerçekleşen toplantıya; Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür Arzik, Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Dairesi Müdürü Kadir Önder ve Marmara bölgesinde yer alan pazarcı esnaf odalarının başkanları katıldı. Ayrıca pazarcı esnafının müşteri ilişkilerini gelişmek amacıyla Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yilmaz tarafından stres ve öfke yönetimi eğitimi verildi. Yaşadığı sıkıntıları toplantıda dile getiren pazarcı esnafı, sebze ve meyve fiyatlarının düşmesi için de çözüm önerilerini paylaştı. Sebzede KDV’nin yüzde 8 olduğunu aktaran pazarcı esnafı, bu oranın yüzde 1’e düşürülmesini ve pazarcıların basit usulde vergiye tabi tutulmasını talep etti.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Birlik Başkanı Faik Yılmaz eğitimlerin ülkeye ve esnaf sanatkara hayırlı olmasını diledi ve, “Sektör analiz toplantılarıyla esnaf ve sanatkarın sorunlarının çözülmesine ön ayak olan değerli Genel Müdürümüz Necmettin Erkan’a da teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitim toplantılarını Türkiye’nin en büyük ve güzide şehri İstanbul’da başlatmak istediklerini ifade eden Genel Müdür Yardımcısı Arzik, Birlik Konferans Salonu’nu eğitim için tahsis eden İSTESOB Başkanı Faik Yılmaz’a teşekkür etti. Pazarların ülke için çok önemine değinen Arzik, “Pazarlarda satılan sebze ve meyve taze. Ayrıca vatandaşın alım gücüne uygun oluyor. Pazar yerlerinde satış ne kadar artarsa aynı oranda ülkemize katma değer sağlanacaktır. Bu sebeple Pazar yerlerine çok önem veriyoruz. Pazarcı esnafının sorunlarını tespit edip çözmeye çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Federasyon Başkanı Ali Karaca da yaptığı konuşmada, esnafın güler yüzü ve esnafın Ahi abisi olarak nitelediği Faik Yılmaz’a ev sahipliği için teşekkür etti. Karaca pazarcı esnafının fedakarca çalıştığını belirterek, “Pazarcı esnafı olarak çok zor şartlarda evimize ekmek götürürken, aynı zamanda vatanın bölünmezliği için de gövdemizi siper ediyoruz. Bunun en son örneğini 15 Temmuz hain darbe girişiminde çok güzel bir şekilde verdik, tankların önüne pazar tezgahlarımızla çıktık” dedi.

Karaca, göreve geldiği 2014 yılından beri verdikleri birçok sözü yerine getirdikleri belirterek bu noktada kendilerine destek veren eski ve yeni tüm bakanlara teşekkür etti. İstanbul’daki pazarcı esnafının bu şehirdeki oda başkanları sayesinde sorunlarının çok kolay çözebildiğini ifade eden Karaca, “ İstanbul’da pazarcı esnafının sorunları da çok kolay çözülüyor. Çünkü burada mesleğini aşkla yapan, her daim sahada olan Mesut Şengün, Mehmet Emin Yarar, Mete Boyraz, Muhtullah Koca, Sinan Çınar gibi oda başkanları var. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Karaca, pazar dernekleri kurarak esnafın üzerinden rant devşirmeye çalışanlar olduğuna da dikkat çekti ve bu duruma asla izin vermeyeceklerini kaydetti. Karaca, “Kendilerine rant kapısı oluşturmak isteyenler var. Sizin kazancınıza ekmeğinize göz dikenler var. Bu noktada oda başkanlarınızın arkasında durun. Çünkü başkanlarınız bu kişilere yol vermiyor. Biz onlara pazarcı esnafını yedirmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

Toplantı sonunda Birlik Başkanı Faik Yılmaz tarafından Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdür Yardımcısı Özgür Arzik, Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Faik Yılmaz, Gelir İdaresi Başkanlığı Vergi Dairesi Müdürü Kadir Önder’e ve Empati ve İletişim Enstitüsü Başkanı Burak Yilmaz’ plaket takdim edildi. “Pazarcı Esnafı Eğitimleri” pazarcı esnafının yoğun olduğu 11 ilde daha gerçekleştirilecek. Eğitim sayesinde 3 bin kadar pazarcı esnafına ulaşılması hedefleniyor.

Reklamı Geç