Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PAZARCILARIN SORUNU, ATAKENT MAHALLESİ, KAYMAKAMLIĞIN BELEDİYE BİNASINA TAŞINMASI…

Ekim ayı meclis toplantılarında

Ekim ayı meclis toplantılarında ‘Stratejik Plan’ ve ‘Bütçe’ görüşmelerini gerçekleştirecek olan Ümraniye Belediye Meclisi’nin ilk oturumuna; ilçede bir süredir baş gösteren Pazarcı esnafının yer sorunu, Atakent Mahallesi’nin mevzi imar planlarına aykırı imar edildiği iddiaları ve kaymakamlığın yeni hükümet konağı binası yapılana kadar belediye binasına taşınacağı yönündeki söylemler damgasını vurdu.  

Ümraniye Belediye Meclisi’nin Ekim ayı toplantıları başladı. Bu ay, ‘Stratejik Plan’ ve ‘Bütçe’yi görüşecek olan belediye meclisinin ilk oturumuna; ilçede bir süredir baş gösteren pazarcı esnafının yer sorunu, Atakent Mahallesi’nin mevzi imar planlarına aykırı şekilde imar edildiği yönündeki iddialar ve kaymakamlığın yeni hükümet konağı yapılana kadar belediye binasının 11. katına taşınacağı yönündeki söylemler damgasını vurdu. 5.8 şiddetindeki depremin ardından gündeme gelen toplanma alanları ve önlemlerin de konuşulduğu meclis oturumunda Engelliler Yaşam Merkezi ve Park yapımı gibi konular da ele alındı.

Ak Parti’nin ve CHP’nin önergeleri oy birliği ile başkanlık makamına ve ilgili komisyonlara havale edildi. Perşembe günü ‘Stratejik Plan’ ve ‘Bütçe’ görüşülerek oylamaya sunulacak. Ümraniye’de bir süredir tezgah açmayan Pazarcı esnafın yoğun katılım gösterdiği meclis toplantısında Ak Parti Grubu adına Maliki Ejder Batur, gündem maddelerinin okunmuş sayılarak ilgili komisyonlara havale edilmesini talep etti ve meclis başkanvekili tarafından oylamaya sunular maddeler oy birliği ile kabul edildi.

CHP Grubu adına da Av. Filiz Öztürk, başkanlık makamına sunulup ivedilikle kendilerine bilgi verilmesi talebiyle ek gündem maddeleri sundu ve yapılan oylamada oy birliği ile kabul edildi. Pazarcı esnafının sorununu dile getiren CHP Grup Başkanı Av. Filiz Öztürk, hem pazarcı esnafının hem de Ümraniye halkının büyük bir sorunla karşı karşıya olduğunu kaydetti. Pazar yerlerinin işletilmesi, satışı ve devri hakkındaki yönetmeliği okuyan Öztürk, “Ümraniye sınırları içinde bulunan Pazar alanlarında kaç adet tahsisli satış yeri vardı, kaç adet doğrudan kiralama yöntemi ile işletilen satış yeri vardır, aynı Pazar yerinde bir kişiye ikiden fazla yer verilmiş midir, belediyemizin son 5 yıla ait tahsis ücreti ne kadardır, belediyemiz tarafından esnaftan tahsis ücreti dışında bir ücret alınıyor mu, son zamanlarda esnaftan çeşitli gelirler adı altında kesilen makbuzlarla 15 bin lira civarında bir ücret alınmış mıdır, bu yerle için başvuruda bulunup sıra bekleyen pazarcı var mıdır” gibi sorular yöneltti.

Yine Ümraniye’nin yıllar yılı bir hükümet konağına kavuşamadığını da dile getiren CHP’li Öztürk, Ümraniye Kaymakamlığı’na yaptıkları ziyarette kaymakamlığın belediye binasına taşınması hususunu bizzat teyit ettiklerini ifade etti. Atakent Mahallesi’nin mevzi imar planlarına aykırı şekilde imar edilmesi hususunda da CHP grubu adına önerge veren Öztürk, “Söz konusu plan hazırlanırken 312.984 metrekare alanın kamu yararına, 35.897 metrekare alanın da ilgili kuruluşlara devri yapılmak üzere toplam 348.881 metrekare arsanın malikleri tarafından Ümraniye Belediyesi’ne terki yapılmıştır. Yaptığımız incelemelerde bu yerlerin terk şartlarına uygun olarak kullanılmadığı, kimi alanların da satış ve işgal suretiyle kullanıldığı tespit edilmiştir. Bu konularda da başkanlığımızca tarafımıza bilgi verilmesini talep ediyoruz” denildi. CHP’nin sunmuş olduğu ek önergeler de oy birliği ile başkanlık makamına havale edildi.

Pazarcı esnafı, kaymakamlığın taşınması ve Atakent Mahallesi hususlarında Ak Parti grubu adına söz alan Maliki Ejder Batur, Pazar yerlerinin mevzuata aykırı şekilde kiraya verilmek sureti ile kullanılmasının sözleşmeye uygun olmadığını kaydetti. Ejder Batur, Atakent planları hususunda ise, “Bu yerler terk alanı değil ilgili şahısların mülküdür ve dolayısı ile tasarrufu tamamen kendilerine aittir. Burada asıl konuşmamız gereken konu bu mahallemizin depreme karşı güvenli hale getirilmesi hususu olmalıdır” dedi. Kaymakamlığın belediye binasına taşınması için de Batur, yeni hükümet konağı için yerin hazır olduğunu inşaat tamamlanana kadar kaymakamlık binasının elverişli bir ortamda hizmet verebilmesi için böyle bir fikrin oluştuğunu söyledi.    

Reklamı Geç