Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PEGASUS FIRSATLARI VE VİZESİZ GİDİLEBİLECEK ÜLKELER..

Pasaport, yurt dışı seyahatlerinde

Pasaport, yurt dışı seyahatlerinde kullanılan ve uluslararası kabul gören bir tür kimlik belgesidir. Kişilerin sahip oldukları pasaport için vize istemeyen ülkelere yapılan seyahat de vizesiz seyahat olarak adlandırılır. Yabancı ülkelere girebilmek için ülke makamlarından alınan resmi izin olarak bilinen vize, kimi zaman başvurusunun onay süresi sebebiyle seyahat planlarının aksamasına sebep olabilir. Bu nedenle vizesiz seyahatler, dünyayı keşfetmek isteyenler için daha pratiktir.

Vizesiz Bir Ülkeye Seyahat Ederken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Yurt dışına seyahat edecek gezi tutkunlarının önceliği genellikle vizesiz ülkeler olur. Vize masrafının olmaması, vizesiz ülkeleri tercih edilebilir kılan en önemli detaydır. Peki, vizesiz ülkelere seyahat ederken nelere dikkat edilmelidir? İşte merak edilenler ve detayları…

Öncelikle vizesiz bir ülkeye seyahat edecek kişilerin, gidecekleri ülkenin güncel vize bilgilerini kontrol etmeleri önemlidir. Bir ülkeye vizesiz gidilecek olsa da, seyahat edecek olan kişiler yanlarında muhakkak pasaportlarını bulundurmalıdır. Pasaport, seyahat eden kişilerin uluslararası kimliğidir ve yurt dışı seyahatlerinde daima sorulan bir belgedir. Vizesiz seyahat edecek kişilerin pasaportlarını yanlarında bulundurmaları gerekir. Bazı vizesiz ülkeleri seyahat sağlık sigortası yaptırmayı zorunlu tutuyor. Yurt dışına vizesiz seyahat edecek olan kişiler, gidecekleri ülkenin seyahat sağlık sigortası isteyip istemediğini önceden teyit etmelidir.

Vizesiz ülkelere seyahat edecek kişiler için dönüş biletlerini önceden almaları da oldukça önemlidir. Çünkü vizesiz seyahat edilebilen ülkeler, misafirleri için öncesinde bir araştırma yapmadıkları için geziden ilk haberleri kendi sınırlarında oluyor. Girişte vize görüşmesi olması ihtimaline karşı en önemli detay, dönüş uçak bileti rezervasyonudur. Vizesiz ülkelerde istenen bir diğer belge de, kalınacak bir yerin adresidir. Seyahat edecek kişiler, gitmeden önce kalacakları yeri muhakkak belirlemelidir.

Vizesiz Gidilebilen Avrupa Ülkeleri

Yurt dışı seyahatini Avrupa’ya yapmak isteyenlerin bilmesi gereken detaylardan birisi de Balkan ülkelerinin büyük bir kısmının vize istememesidir. Avrupa’da vizesiz gidilebilecek ülkeler: Arnavutluk (Balkanlar), Belarus, Bosna Hersek (Balkan ülkeleri), Kosova, Karadağ, Moldova, Makedonya, Andorra, Sırbistan ya da Ukrayna’dır. Bu ülkeler TC vatandaşlarından vize istemezler.

Kültürü ve doğa turizimiyle görülmeye değer ülkelerden biri olan Arnavutluk, yılın her mevsiminde güzelliğini muhafaza eder. Fakat birbirinden eşsiz sahilleri bulunan bu ülkeye seyahat tutkunları daha çok yaz mevsiminde uçuş yapmayı tercih eder. Arnavutluk’ta vizesiz kalabilme sınırı 90 gündür. Osmanlı kültürünü en güzel şekilde temsil eden Bosna Hersek de, en çok seyahat edilen vizesiz ülkeler arasında yer alır. Marjinal kültürü, doğal güzellikleri ve birbirinden şık mekanlarıyla seyahat tutkunlarının güzel anılar biriktirmelerine öncülük ediyor. Bosna Hersek 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz kalma imkânı sunuyor. Müzeleri, tekkeleri, doğal güzellikleri ve türbeleriyle dikkat çeken Kosova’da 90 güne kadar vizesiz seyahat mümkün olabiliyor. Kış aylarında oldukça soğuk olduğu bilinen Kosova’ya kayak sporu için gitmeyenlerin, ilkbahar ve sonbahar aylarında uçak bileti almaları önerilir. Vizesiz gidilebilen ülkelerden bir diğeri de Makedonya’dır. Doğal ve kültürel güzellikleriyle herkesi büyülemeyi başaran Makedonya’da 90 güne kadar vizesiz kalmak mümkün. Sırbistan da, 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz olarak kalınabilen ülkeler arasındadır. Balkanların en renkli yerlerinden biri olan Sırbistan, gece mekanlarıyla dikkat çeker. Sırbistan’da doğal güzellikleri sebebiyle ziyaret edilmesi gereken önemli şehirlerin başında Belgrad gelir. Karadağ’da 180 gün içerisinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz gidilebilen ülkelerden biridir. Büyüleyici kumsallara ve eşsiz bir güzelliğe sahip olan Karadağ’da yaz mevsiminde rüzgar sörfü ve dalış gibi sporları yapmak mümkündür. Karadağ’ın kış turizmine de oldukça elverişli olduğu göz önünde bulundurulmalıdır. Her mevsimde seyahat edilebilecek güzel bir ülkedir.

Pegasus ile gidilebilecek vizesiz Asya ülkelerini; Ürdün, Kırgızistan, Lübnan, Kazakistan, İran ve Gürcistan olarak sıralamak mümkün. Afrika ülkelerine vizesiz seyahat etmek isteyenler için de başlıca ülkeler; Botsvana, Fas, Güney Afrika Cumhuriyeti (Sınır kapısında vize), Kenya (E-vize), Libya, Mauritius, Seyşeller, Sudan (Sınırda vize), Svaziland, Tunus ve Zambiya’dır.  Türk vatandaşlarından vize istemeyen Güney Amerika ülkeleri; Arjantin, Bolivya, Brezilya, Ekvador, Kolombiya, Paraguay, Peru, Şili,Trinidad, Tobago, Uruguay, Venezuella’dır. Orta Amerika ülkeleri ise Bahamalar, Barbados, Belize, Dominika, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Guatemala, Honduras, Jamaika, Kosta Rika, Meksika (E-vize), Nikaragua, Panama, St. Christopher ve Nevis, St Lucia’dır. Tatil planına Okyanusya ülkelerini dahil etmek isteyenlerin vizesiz gidebileceği başlıca ülkeler ise; Fiji, Palau Cumhuriyeti, Tuvala, Vanuatu’dır.

Reklamı Geç