Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

POYRAZ; “ÇEKMEKÖY’ÜN MARKA DEĞERİ YÜZDE YÜZ ARTACAK”

2014 yılı faaliyet raporunu

2014 yılı faaliyet raporunu CHP’nin muhalefet şerhi ve ret oyuna karşılık, Ak Parti’li üyelerin oy çokluğu ile onaylayan Çekemeköy Belediye Meclisi toplantısında sunum yapan Başkan Ahmet Poyraz, Çekmekule’den Metro’ya, Nikah Sarayı’ndan Kapalı Pazar Alanı’na bir çok hizmetin ilçenin marka değerini yüzde yüz artıracağını söyledi.

cekmmsls4Nisan ayı ikinci oturumunu gerçekleştiren Çekmeköy Belediye meclisi, 2014 yılı faaliyet raporunu CHP’li üyelerin muhalefet şerhi ve ret oyuna karşılık Ak Parti’li üyelerin oy çokluğu ile kabul etti. Toplantıda geçen yılın faaliyet raporuna ilişkin bir sunum yapan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, ulaşımdan sağlığa, eğitimden sosyal belediyeciliğe kadar hayatın her alanında ilçeye önemli hizmetler kazandırdıklarını söyledi. Eğitim vadisine dönüştürdükleri ilçenin dört bir yanını parklar, bilgi evleri ve kültür merkezleri ile donattıklarını kaydeden Poyraz, “Vatandaşımızın tek bir duası bize yeter” dedi.

cekmmsls3ÇEKMEKULE’NİN YAPIMINA BU SENE BAŞLANACAK…

Göreve gelirken projeleri arasında olan Çekmekule’nin yapımına bu yıl başlanacağını müjdeleyen Başkan Ahmet Poyraz; “Eski belediye binası arkasındaki 450 dönüm arazi üzerine inşa edilecek projeyle Çekmeköy’ün marka değeri yüzde yüz artacak” dedi. Nikah Sarayı’nın yapımının da bittiğini müjdeleyen Poyraz, önümüzdeki günlerde açılışını yapmayı planladıkları nikah sarayı için 1 Mayıs’a randevu verdiklerini ifade etti. Poyraz, üzerinde 9 bin metrekare meydanın olacağı kapalı Pazar alanının yapımına da hızla devam ettiklerini söyledi.

cekmmsls1METRO İLE ULAŞIM SORUNU BÜYÜK ÖLÇÜDE BİTECEK..

Mahalle muhtarları aracılığı ile halkın istek ve taleplerini yerine getirmeye devam ettiklerini kaydeden Başkan Poyraz, ulaşım konusuna da değindi. İlçenin dört bir yanından İstanbul’un bir çok yerine yeni otobüs hatları koydurduklarını ve dolmuş taksilerle vatandaşın ulaşım sorununa çare olduklarını ifade eden Poyraz; “Beşiktaş Nevzat Demir Tesisleri önündeki trafik sorununu biliyoruz ve bunun için 2. Köprüye bağlantı yolları düşünerek Doğa Park yanından yeni bir yol girişi sağlıyoruz” dedi. Poyraz, yapımı devam eden Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy ve Sancaktepe metrosuna da değindi ve metronun büyük bir hızla devam ettiğini ifade etti.

cekmmsls2SOSYAL BELEDİYECİLİĞE VE TEMİZLİĞE ÖNEM VERİYORUZ..

Sosyal belediyeciliğe de büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Poyraz; “Komşusunun cenazesinden haberi olmayan bir toplum haline geldik. İşte biz belediye olarak böyle bir zamanda ilçemizde acı günde vatandaşımızın yanında olup cenaze hizmetlerimiz ile halkımızın acısını paylaşıyoruz” dedi. Poyraz, ilçeye kurdukları Çanakkale Platosu ile de önemli bir hizmet gerçekleştirdiklerini kaydetti. Çekmeköy’ün temizlikte bir numara olduğunu da vurgulayan Poyraz; “Halkımızın belediye hizmetlerindeki en büyük memnuniyetinin temizlik olduğunu biliyoruz. Çünkü temizliğe büyük önem veriyoruz. Çekmeköy pırıl pırıl bir ilçe olmaya devam edecek” şeklinde konuştu.

HERKESİN ELEŞTİRİ VE ÖNERİLERİNE AÇIĞIZ..

Yardımcıları, meclis üyeleri ve emeği geçen tüm belediye personeline teşekkür eden Başkan Ahmet Poyraz, muhalefete de ılımlı mesajlar vererek; “Elbette eksiklerimiz veyahut yetişemediklerimiz vardır. İnsanoğlu kusursuz olmaz. Önemli olan kasıt olmasın. Bu noktada yapıcı ve yol gösterici tüm eleştiri ve önerilerinizin başımızın üstünde yeri var. Sonuçta bu kente hep birlikte hizmet vermek için çaba ve gayret gösteriyoruz” şeklinde konuştu. Poyraz, 7 Haziran genel seçimlerinin de ülkemize hayırlı olmasını ve sorunsuz şekilde gerçekleşmesini diledi.

cekmmsls5CHP RAPOR ÜZERİNDE OLUMSUZ GÖRÜŞ BELİRTTİ..

Çekmeköy Belediyesi’nin 2014 yılı faaliyet raporu hakkında CHP grubu adına söz alan meclis üyesi Yusuf Polat, son derece olumsuz yaklaşımlarda bulundu. Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın açıklamalarında dile getirdiği kapalı pazar alanı ve nikah sarayı gibi hizmetlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığı için faaliyet raporunda yeri olmadığını ifade eden Polat, “Aynı şekilde 3. Köprü bağlantı ve ulaşım yolları da karayolları tarafından yapılmakta olup yine ilçe belediyemizle ilgisi bulunmamaktadır” dedi.

POLAT; “ÇEKMEKÖY’İN KENTSEL DÖNÜŞÜMÜNÜ MÜTEAHHİTLER YAPIYOR”

Çanakkale Platosu’nda Atatürk figürünün yeterince işlenmediğini ve az yer verildiğini öne süren CHP’li Yusuf Polat; “Başkanımız belediyenin 1.100 personeli olduğunu ifade etti oysa ben rapora baktım bu sayı sadece 358 kişi. Yine kentsel dönüşüm noktasında Çekmeköy, müteahhitlerin özel yatırımlarıyla kendi yapılanmasını tamamlamakta ve belediyemizin bu noktada da çok fazla bir katkısı bulunmamaktadır. 30 bin konutu belediye değil müteahhitler yapmıştır. Kentsel dönüşüm dendiğinde eğitim ve sağlık alanındaki kamu binalarının güvenilirliğinin ne kadar sağlandığına bakmak lazım. Hamidiye Mahallesi’ndeki Hatice Mehmet Ekşioğlu İlköğretim Okulu velilerine gidin sorun bakalım depreme ne kadar dayanıklıymış” şeklinde konuştu.

ZARAR EDEN YEDİTEPE DANIŞMANLIK ŞİRKETİ’NİN HALİ ORTADA..

Rapordaki gelir ve gider bütçesinin de denk gelmediğini kaydeden Yusuf Polat; “Ben mali müşavirim. 20 milyon bütçe açığı var ve % 42 borçlanan bir bütçe ortada. Yeditepe Danışmanlık Şirketi’nin hali ortada. 250 bin liralık sermayesi olan bu şirket 3 yılda toplam 300 bin lira zarar ediyor ise münfesih demektir. Şirketin bu durumunu izah etmek için ticaret sicil odası kayıtlarına baktığım zaman karşıma yönetim kurulu üyeleri olarak kimlerin adının çıktığını isterseniz buradan konuşmayalım ve en kısa zamanda bu şirketin sermayesini artırarak bu fesih durumdan kurtaralım” dedi.

Daha sonra oylanan faaliyet raporu CHP’li üyelerin ret oyuna karşılık Ak Parti’li üyelerin oy çokluğu ile kabul edildi. Bir teşekkür konuşması yapan Başkan Ahmet Poyraz, eleştiri ve yol gösterici fikirlere her zaman açık olduklarını kaydederek, meclis üyesi Yusuf Polat’ın CHP grubu adına ifade ettiği fikirleri dikkate alacaklarını söyledi.

 

Reklamı Geç