Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

POYRAZ; “BU MİLLET BİZİM BOYUMUZA, POSUMUZA, KARA KAŞIMIZA OY VERMİYOR..”

Ekim ayı meclis oturumlarını

Ekim ayı meclis oturumlarını tamamlayan Çekmeköy Belediye Meclisi, Performans Programı ve 2021 yılı bütçesini görüşerek, Cumhur İttifakı ortakları Ak Parti ve MHP ile Demokrat Parti’li 1 üyenin oy çokluğu ile onayladı. Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti’nin ‘ret’ oyu kullandığı meclis oturumuna katılarak muhalefetin, ‘Pandemi sürecinde tasarruf değil, israf bütçesi’ söylemli eleştirilerini yanıtlayan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz, “360 olan oy farkını 12 yılda 20-30 binlere çıkarmışsak demek ki bu şehre hep birlikte bir şeyler katmışız. Yoksa bu millet bizim boyumuza, posumuza, kara kaşımıza oy vermiyor. Öyle olsa, cenabı Allah sağlık sıhhat verdiği sürece size iktidar yüzü yok demektir” şeklinde konuştu. Poyraz, Taşdelen’de Emlak Konut’un yapmış olduğu Ormankent’in yanı başında tam 80 bin metrekare büyük bir şehir meydanı ve okulun Çekmeköy’e kazandırılacağını müjdeledi.

Azerbaycan’a destek mesajları ile Ekim ayı son toplantısını gerçekleştiren Çekmeköy Belediye Meclisi, tüm siyasi parti gruplarının imzaladığı ortak metinle Ermenistan’ı kınayarak, kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğunu bir kez daha ilan etti. 2021 yılı bütçesini görüşerek Cumhur İttifakı ortakları AK Parti, MHP ve Demokrat Parti’li 1 üyenin oy çokluğu ile onaylayan mecliste Millet İttifakı ortakları CHP ve İYİ Parti ‘ret’ oyu kullandı. Ak Parti Meclis Üyesi Fatih Sırmacı’nın sunumunu yaptığı 316 milyon TL 2021 yılı bütçesi, muhalefetin ‘Pandemi sürecinde tasarruf değil israf bütçesi’ tarzındaki eleştirilerine maruz kaldı.

CHP grubu adına bütçe üzerine konuşan Meclis Üyesi Sami Yayla, “Ülkemiz ciddi bir ekonomik kriz yaşarken; merkezi yönetimin rakamları ile enflasyon yüzde 11 olmasına rağmen Çekmeköy bütçesinin geçen yıla oranla yüzde 17 artış göstermesi ortada büyük bir uyumsuzluk olduğunu gösteriyor. Bu bütçede tasarruf yok aksine israf ve savurganlık var. Tıpkı merkezi yönetim gibi vergi yükü ve arsa satışları ile çarkı döndürmeye çalışıyorsunuz. Alternatif gelir kaynakları yaratamıyorsunuz. 12 yıldır bu şehre ne hizmet yaptınız. İmar kirliliği, model ve modern Çekmeköy söylemi ile bağdaşmıyor” şeklinde eleştirilerde bulunarak bütçeye ‘hayır’ oyu vereceklerini kaydetti.

Yapılan oylamada bütçenin oy çokluğu ile kabul edilmesinin ardından konuşan Belediye Başkanı Ahmet Poyraz; “Her sabah saat 05.40’ta güne başlayan bir heyecanımız var” dedi. Mesaisinin büyük bölümünü sokakta halkla iç içe geçirdiğini kaydeden Başkan Poyraz; “Sadece 360 olan oy farkını 12 yılda 20-30 binlere çıkardıysak demek ki bu şehre hizmet ve yatırım adına hep birlikte bir şeyler katabilmişiz. Yoksa bu millet uzun boya, posa, kara kaşa göre oy vermiyor. Öyle olsa cenabı Allah sağlık sıhhat verdiği sürece size iktidar yok demektir. Bu millet mütevaziliğe ve samimiyete oy veriyor” dedi.

Başkan Poyraz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Şimdi kalkıp burada 12 yılda hiçbir şey yapmadınız eleştirisini yaparsanız büyük haksızlık olur. O belediye binasını onca kültür merkezlerini kim yapıyor? Devletin bütün kurumları hep birdir. Önemli olan yapmak, yaptırmak, getirmek, kazandırmak. Tüm bunlar çaba, gayret, mücadele, azim ve kararlılık ile oluyor. Bakın sizler burda hayır deyip büyükşehirde evet diyerek tezata düşüyorsunuz. Oysa ben büyükşehirin bütçesine de evet diyeceğim. Bu şehri hep beraber kurduk hep birlikte muazzam işler yaparak yönettik ve yönetmeye devam ediyoruz. ‘Şu yapmış’ ‘bu yapmış’ diye bir şey yok sonuçta yapılanlar bu şehre yapılmış, bu şehrin insanına yapılmış. Belediye olarak mesela bir muazzam bir hizmet olan engelliler okulu yaptırıyoruz. Yine Taşdelen’de Emlak Konut’un yapmış olduğu konutların yanında tam 80 bin metrekare bu şehre büyük bir meydan ve okul kazandırıyoruz. Hizmet ve yatırımlarda eksiklerimiz olamaz mı? Elbette olabilir. Burada muhalefetten beklenen daha fazla istekte bulunulması. Yoksa milletimiz hamdolsun bizi zaten 3 dönemdir takdir ediyor.”

Tasarruf ve israf eleştirilerine de yanıt veren Başkan Poyraz; “CHP’li belediyelerin özel kalem müdürlüğü bütçesini öğrenip bu meclise getirin de bir bakalım. Benim olduğum bir yerde israf olmaz, olamaz. Çünkü benim hayat tarzımda, yaşamımda israfın yeri yoktur. Milletimizin tek bir kuruşuna zeval getirmeyiz. Bizde gurur ve kibir olsa bu iktidarda kalamayız” dedi.

Belediye binası önündeki parkta Ak Parti’ye üye kaydı yapılması yönündeki eleştirilere de yanıt veren Poyraz; “Ak Parti’ye üye yapmak benim için en büyük şereftir. Belediye önündeki bahçede gençlerle sohbet esnasında kendilerinin isteği üzerine üye formlarını imzalamışım bunda ne var. Hizmette asla partizanlık yapmam. Her siyasi görüşe saygım sonsuzdur. Bu şehrin her kesimine hizmet etmek boynumuzun borcudur” dedi.

Çekmeköy Seyir Terası projesinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından tamamlanması için CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerine seslenen Başkan Poyraz; “Gelin bu yarım kalan projeyi en kısa zamanda bitirmek için el birliği ile gayret sarfedelim. Ben hizmeti yapana içten ve samimiyetle teşekkür etmesini de bilirim” dedi. EBABİL Projesini de hatırlatan Poyraz, meclis üyelerine seslenerek; “Şehrimizde uzaktan eğitim görürken sıkıntı yaşayan 2.200 öğrencimizin bilgisayar ihtiyacının giderilmesi için gelin sizler de katkı ve destekte bulunarak hayırların en güzelini gerçekleştirin” şeklinde konuştu.

Çekmeköy Belediye Meclisi’nin bütçe görüşmelerini İBB İSPARK A.Ş Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Sağlam ve CHP Çekmeköy İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Turgut da izleyenler arasındaydı.
Reklamı Geç