Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RENKLER ÜZERİNDEN SİYASET ATIŞMASINDAN HAD BİLDİRMEYE..

Kasım ayı oturumlarını başlatan

Kasım ayı oturumlarını başlatan Çekmeköy Belediye Meclisi, gergin bir toplantıya daha ev sahipliği yaptı. Aylardır gündemde olan Fiba Life Sitesi yanı başındaki park ve deprem toplanma alanının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi, iktidarla muhalefet partili meclis üyelerini bir kez daha karşı karşıya getirdi. CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav’ın kürsüde, “Gelin bu yanlıştan dönün ve Çekmeköy kazansın” diyerek konuşmasını yaptığı sırada CHP’li üyeler, “Ranta Geçit Yok”, “Yeşil Özgürlük, Beton Tutsaklıktır” şeklinde yazıların yer aldığı afişler açarak büyükşehir meclisinde Ak Parti’li üyelerin oyçokluğu ile geçen benzin istasyonu kararını protesto etti. Tartışmalara cevap veren Ak Parti Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel’in, yeşil ve sarı renkli afişlerin bir renginin eksik olduğunu söylemesi ise muhalefet kanadında bardağı taşıran damla oldu. Renkler üzerinden siyaset tartışması bir anda ‘Had bildirme’ atışmalarına kadar uzadı…

Çekmeköy Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ilk oturumuna bir süredir gündemde olan Mimar Sinan Mahallesi’nde bulunan Fiba Life Sitesi yanı başındaki çocuk parkı ve deprem toplanma alanına yapılmak istenen akaryakıt istasyonu tartışması damgasını vurdu. İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Ekim ayı oturumunda Ak Parti’li üyelerin oyçokluğu ile geçen karardan dönülmesini isteyen Çekmeköy’deki CHP ve İYİ Parti’li meclis üyelerin ısrarlı çağrıları tartışmaları beraberinde getirdi. Yanlıştan dönülmemesi halinde, son tahlilde konuyu mutlaka yargıya taşıyarak Çekmeköy halkının hakkını sonuna kadar arayacaklarını kaydeden CHP Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Murat Cirav’ın kürsüde konuşma yaptığı sırada meclis üyeleri de üzerinde “Ranta Geçit Yok”, “Yeşil Özgürlük, Beton Tutsaklıktır” şeklinde yazıların yer aldığı afişler açarak kararı protesto etti.

“Yaşanan İzmir depremi de bir kez daha göstermiştir ki vatandaşın açık alanlara, toplanma yerlerine ihtiyacı vardır. Gelin bu yeşil alanı akaryakıt istasyonu yapmaktan vazgeçerek Çekmeköy’ün hayrına ve yararına bir iş yapın” diye çağrıda bulunan Murat Cirav, “Orası aynı zamanda bir çocuk parkı. Çocuk parkını imara açmaktan vazgeçin. Daha fazla betonlaşmaya hep birlikte dur diyelim” şeklinde konuştu.

Akaryakıt istasyonu yapılmak istenen yere karşılık Merkez Mahallesi’nden ayrılan yerin bir kısmının SGK’ya alacak karşılığı verildiğini hatırlatan CHP’li Murat Cirav, “Devletin resmi kurumu SGK, alacağına karşılık teklif ettiğiniz yerin, başka bir mahalledeki çocuk parkına karşılık trampa edildiğini biliyor mu?” diye sordu.

Veli Togan Parkı’nın akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi hakkında konuşan İYİ Parti Çekmeköy ve İBB Meclis Üyesi Bora Kılıç da, “2009 yılında 360 oy farkla işbaşına gelip her seçimde bu farkı artırdınız diye şimdi Çekmeköy’ü satmanız mı gerekiyor?” diye sordu. Kılıç, “Borçlanma yetkisi dediniz destek verdik. Çekmeköy’ün hayrına olan her işte birlik ve beraberlik içinde olduk. Gelecekte özellikle deprem ve benzeri durumlarda halkımızın can güvenliğini tehdit edecek her türlü yapılaşma ve rant hesaplarına da karşı duracağız” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek de yaptığı konuşmada, İzmir depreminin İstanbul’da yaşanması halinde sonuçlarının çok daha ağır olmasının kaçınılmaz olacağını vurguladı. İzmir depremi sonrası yaşanan birlik ve beraberlik ruhunun önemine işaret eden Bellek, Çekmeköy Belediyesi arama ve kurtarma ekibi ÇEKUT’un da kısa zamanda deprem bölgesine intikal etmesinden gurur duyduğunu kaydetti. İzmir depreminin kentsel dönüşüm ve yapılaşmaya açılan bölgelerin önemini bir kez daha hatırlattığını söyleyen Bellek, “Kentsel dönüşüm çok önemli ve başlı başına, sistemsel bir şekilde yürümesi gereken bir olgu. Yeşil alanların çeşitli rant gruplarına imara açılmaması lazım. Benzin istasyonu olayından derhal vazgeçin. Para uğruna insanların can güvenliğini daha fazla tehlikeye atmayın” şeklinde konuştu.

Tüm bu konuşmalara yanıt veren Ak Parti Grup Başkanvekili Şahmettin Yüksel’in, CHP’li Murat Cirav’ın konuşması sırasında açılan sarı ve yeşil renkli afişleri kast ederek, “Burada bir renk eksik kalmış” demesi muhalefeti ayağa kaldırdı. Tartışma bir anda, terör örgütü renklerinin çağrıştığı manasına gelen söylemlerle karıştı. Yüksel’i renkler üzerinden kimlik siyaseti yapmakla suçlayan muhalefet üyelerinin özür beklentisi had bildirme tartışmasına dönüştü. Yaşanan gerginlik uzayınca meclis birinci başkanvekili Şenol Alan sık sık araya girerek tarafları yatıştırmaya çalıştı.

Konuşmasına devam eden Şahmettin Yüksel, bahsi geçen Veli Togan Parkı’nın tamamının 8 bin metrekare olduğunu, bu alanın sadece 2.915 metrekaresinin A lejantı yapılarak akaryakıt istasyonu yapılacağını kalan kısmının ise yine çocuk parkı ve yeşil alan olarak kalacağını söyledi. Muhalefetin konuyu yanlış aksettirdiğini kaydeden Yüksel, “Sanki biz bu yerin tamamını istasyon yapacakmışız gibi kamuoyuna yanlış bilgi veriyorsunuz. TBMM’ye varana kadar yanlış yönlendirme yaptınız” dedi.

Yüksel, 1994 yılındaki son İBB meclisinde sadece bir günde 28 adet A lejantı yeri kararı alındığını hatırlatarak; “Biz işbaşına geldiğimiz günden beri akaryakıt istasyonları yerlerinin kişilere verilmesinin önüne geçtik. Sizler bakın Şişli’ye Beşiktaş’a, yeşil alanların nasıl satılarak imara açıldığını daha iyi görürsünüz. İBB olarak belediyemizin billboard panolarını kesip götürdünüz, Çekmeköy’ün üst geçitlerinin reklam alanlarını özel şirkete kiraya verdiniz” dedi. Seyir Terası Projesi’nden Çamlık Kültür Merkezi’ne İBB’nin Çekmeköy’de yarım kalan hizmetleri tamamlamadığını ifade ederek, İstanbul genelindeki yeni döneme ilişkin eleştirilerde bulunan Yüksel, konuşmasını ilçede yaptıkları hizmetleri anlatarak tamamladı.

Yüksel’in sözlerine yanıt CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek’ten geldi. Yüksel’i demogoji yapmakla eleştiren Bellek, “Ahbap-çavuş ilişkileri ile zamanında karman-çorman hale getirdiğiniz Seyir Terası ve itfaiye binası gibi hizmetleri şimdi bizim kısa zamanda çözmemizi bekliyorsunuz. Elbette çözeceğiz ve halka hizmet yolunda tüm bu işlerin üstesinden geleceğiz. İBB Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, sizin gibi devletin tüm imkanlarını değil, sadece büyükşehir kaynaklarını kullanabiliyor ve bu kaynakları sizin gibi abidik-kubidik derneklere de aktarmıyor. Yarım bıraktığınız 7 tane metro hattı için yurt dışından bulduğu krediye bile gece yarısı aldığınız kararla geçmiş dönem asfalt alacağına karşılık haciz koydurdunuz. Yeşil alanların imara açılması nerde olursa olsun yanlıştır. Yanlış her yerde yanlıştır. Siz şimdi kalkmış, kendi çamurunuzu bize atmaya kalkışıyorsunuz. Sizin bu lekeniz bizde tutmaz” dedi.

Meclis oturumunda daha sonra gündem maddelerinin oylanmasına geçildi ve ikinci birleşime kadar ara verildi.

Reklamı Geç