Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘RİSKLİ BÖLGE’ POLEMİĞİ MECLİSİ KARIŞTIRDI…

Bu ay performans programı

Bu ay performans programı ve 2021 yılı bütçesini görüşüp oylaması beklenen Ümraniye Belediye Meclisi Ekim ayı toplantıları başladı. Oldukça hararetli geçen pazartesi günkü ilk oturuma, bir süredir gündemde olan ‘riskli bölge’ ve imar konularına ilişkin tartışmalar damgasını vurdu.

Ümraniye Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantıları başladı. Meclis 1. Başkanvekili Mucip Kopuz başkanlığındaki ilk gün oturumunda partilerin grup başkanları söz alarak Azerbaycan’a destek mesajlarını ilettiler. Bu ay performans programı ve 2021 yılı bütçesini görüşüp oylaması beklenen meclisin Pazartesi günkü oturumuna hararetli tartışmalar damgasını vurdu. Bir süredir gündemden düşmeyen 5.5 mahalleyi kapsayan imar konularındaki ‘riskli bölge’ polemiğini meclise taşıyan Hekimbaşı ve Kazım Karabekir’den bir grup vatandaşın pankart açmaya çalışması, meclis başkanlığının uyarısı ve güvenliğin müdahalesi ile karşılaştı. CHP’li meclis üyelerinin de vatandaşların talebine kulak verilmesi gerektiği yönündeki çıkışı ile meclis salonu bir anda karıştı. Yaşanan arbedenin ardından 15 dakika ara verilen meclis toplantısı kaldığı yerden devam etti.

Toplantının ikinci bölümünde konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Yavuz Selim Tuncer, riskli bölge konusuna değinerek; “Belediye başkanımız sayın İsmet Yıldırım, uzun yıllar KİPTAŞ genel müdürlüğü yapmış ve yaklaşık 80 bin konut üreten, Türkiye’de çevre ve şehircilik anlamında ve teknik manada sayılacak 3-5 isimden biridir. Dolayısı ile Ümraniyeli vatandaşımız rahat olsun. Şu anki mevcut imar haklarının üzerinde imar hakkı alacak vatandaşımız. Verilmiş hakların geri alınması asla mümkün değildir” şeklinde konuştu.

CHP Meclis Üyesi Mehmet Özgür Üreten de, Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın meclis oturumuna katılıp vatandaşın talebi üzerine kamuoyunu bilgilendirmesi gerektiğini kaydetti. Üreten, “Sadece, vermiş olduğumuz yazılı soru önergesine verilen cevaba istinaden 62.500 metrekarenin riskli bölge ilan edileceğine dair bir çalışma olduğunu anlıyoruz. Lakin 7 ay geçmesine rağmen geriye kalan 7.150.000 metrekare gibi büyük bir alanın planlamasına ilişkin atılmış hiçbir adım yok” dedi. Toplantıda Ekim ayı meclis gündeminde yer alan Strateji Geliştirme Müdürlüğü’nün 2021 Yılı Performans Programı, Mali Hizmetler Müdürlüğü’nün 2021 Yılı Gelir ve Gider Bütçesi hakkındaki teklifi görüşüldü. Meclis Çarşamba ve Perşembe günleri oturumlarına devam edecek.

Reklamı Geç