Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

RÜŞVET İDDİALARI VE ‘ŞEREFSİZ’ TARTIŞMASI..

Ekim ayı toplantıları son

Ekim ayı toplantıları son oturumunda 2022 yılı bütçesini görüşen Çekmeköy Belediye Meclisi ‘rüşvet’ iddiaları ve ‘şerefsiz’ tartışmasıyla gergin anlara sahne oldu.

Ak Parti Grup Başkanvekili Fatih Sırmacı’nın tahmini bütçe sunumunun ardından muhalefet adına konuşan CHP Meclis Üyesi Sami Yayla’nın gündeme getirdiği imar kirliliği, kaçak yapılaşmaya ve büyütülen dükkanlara göz yumma ve tüm bunların sonucu rüşvet iddiaları meclisi karıştırdı. “Çekmeköy’de kaçak yapıları önleme değil, önlememe çalışmaları var” diyen Yayla, “Ortada ciddi bir imar kirliliği var. Sokratesin bir sözünde dediği gibi, bizler siyaseti zenginleşerek değil şerefimizle bırakmalıyız. Ömerli’de villasına 20 metrekarelik yasal hakkı olan alana katlanır cam yaptıran vatandaşa bile 38 bin lira ceza kesiliyorsa ve kapısına iki masa bir sandalye atan esnaf belediyeye çağırılıyorsa burada büyük bir sorun var demektir” şeklinde konuştu.

‘Rüşvet’ iddialarına yanıt aynı sertlikte Başkan Ahmet Poyraz’dan geldi. Oylama sonrası kürsüye çıkan Başkan Poyraz, “Yarın saat 11.00’a size randevu veriyorum. Belediyemize rüşvet verdiğini iddia eden o vatandaşı getirin kendisi bize anlatsın. İçimizde hangi şerefsiz rüşvet almışsa derhal gereğini yapmazsam ben şerefsizim. Yok eğer o vatandaş gelip iddiasını ispat etmez ise o şerefsizdir. Siz de bu meclise karşı gereğini yapmalısınız. Benim en büyük hassasiyetim bu milletin emanetidir” şeklindeki sözlerle sert çıkıştı. Başkan Poyraz’ın ‘şerefsiz’ çıkışına CHP sıralarından karşılık gelince ortalık gerildi.

CHP Grup Başkanvekili Ünal Bellek’in Başkan Poyraz’a parmak salladığını söyleyen Ak Parti’li meclis üyeleri de sıralarından kalkarak CHP sıralarına yürüdü. Bellek, Başkan Poyraz’a parmak sallamadığını sadece söz hakkı istediğini ve kendisine o kargaşadan söz verilmediği için ısrarla elini havada tutuğunu söyledi.

CHP’nin hukukçu meclis üyesi Av. Özgür Kip de Başkan Poyraz’a cevap vererek, “Elbette rüşvet alan da veren de şerefsizdir. Rüşvet iftirası atan müfteri de şerefsizdir. Sizin de böyle bir iddia karşısında yapmanız gereken yargı ve hukuk yoluna gitmenizdir. Sizler yargı makamı değilsiniz ki iddia sahibi vatandaşı belediyeye çağırıyorsunuz. Hukuk yoluyla bu işlerin çözümünü aramalısınız” dedi. Daha sonra Başkan Poyraz’ın duruma açıklık getiren konuşmaları ile taraflar bir nebze yatışarak salondaki yerlerini aldı ve meclis oturumu sakinleşerek devam etti.

Reklamı Geç