Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SADECA MALA DEĞİL BU KEZ CANA DA MAL OLDU…

Can kaybına da neden

Can kaybına da neden olan İstanbul genelindeki sağanak, hayatı olumsuz etkiledi. Bir çok ilçede ev ve işyerlerini su basarken, yollar çöktü, alt geçitler sular altında kaldı. Vatandaşın yardım taleplerine müdahale eden İstanbul Büyükşehir Belediyesi, il genelinde etkili olan sağanak nedeniyle metrekareye ortalama 30-40 kilogram yağış düştüğünü bildirdi ve tehlikenin akşam saatlerine kadar süreceği konusunda uyarılarda bulundu.

Hafta sonu İstanbul genelinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz etkiledi. Özellikle Boğaz çevresinde Fatih, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy ve Ümraniye gibi ilçelerde etkili olan kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağmur geçişleri hayatı adeta felç etti. Sağanak yağmur sonrası su basan Unkapanı’ndaki alt geçitte, tahliye çalışmaları sırasında bir erkek cesedi bulundu. Cesedin alt geçitte yaşayan evsiz bir vatandaşa ait olduğu bildiriliyor.

İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı. Şehir hatları, İDO, BUDO seferlerinde iptaller yaşanıyor. 17 Ağustos 2019 sabah saatlerinden itibaren il genelinde etkili olan sağanak yağmur geçişleri neticesinde Fatih’te metrekarede ortalama 114 kg yağış kaydedilmiş olup en fazla yağış Fatih, Beşiktaş, Sarıyer, Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye ilçelerinde görülmüş olup metrekareye ortalama 30- 40 kg yağış kaydedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), sel baskınları ve su birikintilerinin yaşandığı bölgelere İtfaiye, İSKİ, Yol Bakım, Çevre Koruma, Park Bahçeler, İBB Trafik ve Zabıtaya bağlı 2 bin 148 personel 645 araç ve iş makinesi ile müdahale ediyor. Beyaz Masa 153’e gelen 2 bin 414 ihbar da İBB Halkla İlişkiler Müdürlüğü yerinde çözüm ekipleri tarafından inceleniyor.

İBB Genel Sekreteri Yavuz Erkut da beraberindeki teknik ekiple özellikle Fatih, Eminönü bölgesinde yaşanan su baskınlarını ve İBB’nin yaptığı çalışmaları yerinde inceliyor.

Sağanak nedeniyle en çok problemin yaşandığı noktalar ise şu şekilde sıralandı: “Sahil yolu Kazlıçeşme, sahil yolu Samatya, sahil yolu Yenikapı, Unkapanı alt geçidi, Aksaray alt geçidi, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı alt geçidi, Saraçhane alt geçidi ve Fevzipaşa Caddesi, Kumkapı alt geçidi, Kabataş tramvay yolu, Eminönü meydan ve alt geçidi, D100 Kazlıçeşme, Üsküdar meydan ve sahil yolu, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri Önü, Çengelköy sahil yolu.” Bu arada, yağışın, Boğaz çevresi ve Anadolu Yakası’nda saat 20.00’ye kadar kuvvetli şekilde etkili olmaya devam edeceği bildirildi.

Reklamı Geç