Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SAĞLIK ALANINDA TÜRKİYE’DE BİR İLK ÜMRANİYE’DE AÇILDI..

İşadamı Necmettin Sarı ve

İşadamı Necmettin Sarı ve Eşi Serpil Sarı’nın katkılarıyla hizmete açılan Ümraniye Devlet Hastanesi KBRN Ünitesi, kapasitesi ile Türkiye’de bir ilk olma özelliğinde..

Türkiye’de ilklerden olan biri olan Kimyasal Biyolojik Radyoaktif Nükleer Bulaşlara Karşı Arındırma Ünitesi (KBRN) birimini hizmete açan Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi, bölgemizin hayırsever işadamı Necmettin Sarı ve eşi Serpil Sarı’nın katkılarıyla önemli bir hizmeti hayata geçirdi. Anadolu Yakası Esnaf Sanatkarları ve İşadamları Derneği Başkanı Necmettin Sarı ve Eşi Serpil Sarı ile Hastane Başhekimi Doç. Dr. Necdet Sağlam ve hastane yetkililerinin katıldığı açılış töreniyle hizmete giren KBRN Dekontaminasyon Ünitesi, radyason dahil olası kimyasal ve nükleer bulaşılarına mağruz kalmış hastalara acil müdahale ve tedavi hizmeti verecek.

Ümraniye’de açılan birimin Türkiye genelinde bu denli kapasite örneğinin olmadığını söyleyen Hastane Başhekimi Doç. Dr. Necdet Sağlam, “KBRN Dekontaminasyon Ünitesi biriminin yapımında emeği geçen başta hayırsever Sarı Ailesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

Hastane Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Serpil Sarı da açılışta yaptığı konuşmasında, “Sağlık şüphesiz hayatımızın en önemli olgularından biri. İmkan ve şartları sağlık alanında değerlendirmek insana huzur veriyor. Böyle bir hizmeti yapmamıza vesile olan hastane yönetimimize ve yetkililere teşekkür ediyorum” dedi. Açılış kurdelesinin kesilmesinden sonra yeni ünite birimini gezen katılımcılar, hastane yetkililerinden hizmetin işleyiş şekline yönelik bilgiler aldılar.

Reklamı Geç